Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima ...

Planiram ovo ljeto kupiti Balkan Flexipass i ići ovom maršutom. Inače sam iz Bosne i imam 18 godina, volio bih da mi se javi isto neki mladi avanturista :) Slobodan sam u periodu 17 - 28.jun i 05 - 20. jul.

Plan bi bio ovakav:

1. dan - Beograd - Sofija (spavanje u vozu)

2. dan - Sofija - Istanbul (spavanje u vozu)

3. dan - Istanbul (hostel ili CS)

4. dan - Istanbul (hostel ili CS)

5. dan - Istanbul (hostel ili CS)

6. dan - Istanbul (hostel ili CS)

7. dan - Istanbul - Bukurešt (spavanje u vozu)

8. dan - Bukurešt (hostel ili CS)

9. dan - Bukurešt - Temišvar (spavanje u vozu)

10. dan - Temišvar - Vršac - Beograd

Dosta sam fleksibilan, tako da ... volio bih čuti i prijedloge druge strane. Takođe da napomenem da se radi o :yok: putovanju i gdje ne planiram potrošiti preko 150-200 eur ... Unaprijed bismo se dogovorili oko CS i našli nekoga OK ili rezervisali hostel.

Možda malo prerano tražim nekoga za ljeto, ali bih volio da se prvo upoznamo :)

Pozdrav ...

Voz do Istanbula neće gotovo sigurno ići u periodu u kojem si naveo da hoćeš da putuješ, jer remont pruge u Turskoj treba da traje od marta do oktobra. Sofija - Istanbul nije problem jer su Turske železnice organizovale autobus koji menja voz (važi flexipass) od Kapikula (BG-TR granica) do Istanbula. Istanbul - Bukurešt bi morao zamenski bus+voz do Plovdiva recimo, pa onda odatle na sever ka Bukureštu sa presedanjem što iziskuje dosta više vremena nego direktnim vozom koji je ranije išao. No, da ne prejudiciram stvari, pošto se sa balkanskim železnicama nikad ništa pouzdano ne zna, najbolje se pred put informiši kakvo je stanje.

Jesi li razmisljao o okolocrnomorskoj varijanti. Tu bi ovu vecu kolicinu Istanbula zamenio kruzenjem oko crnog mora, te na taj naci stigao do Bukuresta i nazad... 

• Author

Pa i nisam baš... Više sam za ovu varijantu... Taj Bukurešt me nikako neće. Prošlo ljeto sam krenuo sa prijateljicom do Temišvara i Bukurešta i nismo se nešto posebno raspitivali kad je cijena karte u pitanju, nego smo na neko nezvaničnom sajtu pronašli da je Temišvar - Bukurešt povratna 21eur. I do Temišvara je bilo odlično. Tamo smo bili 3 dana, imali smo smještaj kod prijatelja i kad smo otišli na stanicu za noćni voz do Bukurešta, žena je rekla cijenu 43eur povratna (čini mi se da je tako, euro gore-dole) i mi se šokirali :) I na kraju se vratimo za BG.

Znam da je remont pruga u Turskoj, ali ne znam zašto to ne povezah sa ovim vozom za Bukurešt. Na kraju je najbolje promijeniti maršutu na Beograd - Sofija - Istanbul - Sofija - Skoplje - Beograd. Nekako mi je to cimanje kroz Rumuniju najgore. Ukinuli su brze noćne vozove iz Bukurešta za Temišvar, tako da bi onda trebalo ići nekim koji putuje preko 10 sati, pa u Temišvaru pola dana čekati onaj za Vršac, pa u Vršcu presjedati do Beograda. Prekomplikovano, ni za šta.  :angel:

Čekam i dalje nekog avanturistu, pa ćemo se dogovoriti oko plana ...  :mah:

• Author

Nije ni tako baš :) Ovaj jutarnji u 05:45 me i ne zanima baš, jer mi to onda iziskuje još jedno noćenje u Bukureštu i dodatni trošak. A kad je u pitanju ovaj večernji voz koji se ovdje spominje, isti NE saobraća do daljnjeg (podatak sa zvaničnog sajta http://infofer.ro/R3.asp )

Pozdrav :)

• Author

Hvala ti puno na ovim informacijama.

Kako god :) Kad se javi saputnik, dogovorićemo se hoćemo li u Rumuniju ili u Makedoniju ...  :pivoooo:

• 1 month later...
  • Author

Čisto da pomjerim temu na vrh kako bi bila vidljivija :) Da li je neko još zainteresovan za turu po Balkanu ... Zaključih da je najbolje uključiti i Skoplje i Bukurešt ...

Pozdrav putnici ... :mah: