Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo, treba da u aprilu idem za Pariz, pa me zanima kako najjeftinije? Našao sam neke low cost ponude iz Budimpešte, ali kad se sabere sa kartom do Budimpešte i kartom od tog aerodroma (pošto ne leti za Charles de Gaulles nego za Beauvais), izađe praktično kao Lufthansina karta od Beograda do Pariza. Zanima me, zna li neko kako se kreću cene vozova ili autobusa? Kako ste vi išli? Možda neki drugi low cost (ja sam pretražio Ryanair, Easy jet i Wizz air do sada)

Pozdrav i hvala :)

Ja sam isao Interrailom, i prednost ti je, jer osim  Pariza, mozes da obidjes i druga zanimljiva mesta, npr. Salcburg, Minhen, Strazburg...

Ja bih ti preporucila da odes wizzom Bg-Brisel(Charleroi),Charleroi-Brisel vozom,pa onda Mega busom za 5 funti Brisel-Pariz.Wizz trenutno u aprilu moze da se nadje za 70ak eura(povratna karta)ako se plati bankovnom doznakom,povratna karta Charleroi -Brisel oko 25 eura i Mega bus 10 funti za povratnu kartu.Oko 110 eura sve ukupno.Mozes i Brisel da obidjes usput.

Vozom je najjeftinije Beograd - Budimpešta - Minhen - Pariz ili Beograd - Budimpešta - Berlin - Pariz. Cene su Beograd - Budimpešta 26 EUR povratna. Budimpešta - Minhen, Budimpešta - Berlin, Minhen - Pariz i Berlin - Pariz se može naći od 29 EUR u jednom smeru. Karte se mogu u Putniku uzeti.

Rax, koliko su te linije BG-Pariz međusobno usklađene? Da li mora da se prenoći u Budimpešti ili Minhenu/Berlinu? Koliko putovanje sveukupno traje? Da li se nastavlja sa iste stanice? Koliko lufta se ima za eventualno kašnjenje? Koliko ima tih polazaka (naročito iz Budimpešte), da se eventualno isplanira mala šetnja po usputnim gradovima? Koje su standardne cene, ako se karte kupuju npr tek 7 dana ranije? Nikad nisam siguran na kojim sve sajtovima gledaš, a nekako navikao da imaš najbolje kombinacije. Čak i one kojih na sajtovima nema. :)

Možda bih sa prijateljima (2-3) do Pariza na proleće ili oko prvog maja. Nisam nikad putovao sa tako povezanim vozovima, a svaka greška može skupo da košta (noćenje ili skuplji voz).

Rax, koliko su te linije BG-Pariz međusobno usklađene? Da li mora da se prenoći u Budimpešti ili Minhenu/Berlinu? Koliko putovanje sveukupno traje? Da li se nastavlja sa iste stanice? Koliko lufta se ima za eventualno kašnjenje? Koliko ima tih polazaka (naročito iz Budimpešte), da se eventualno isplanira mala šetnja po usputnim gradovima? Koje su standardne cene, ako se karte kupuju npr tek 7 dana ranije? Nikad nisam siguran na kojim sve sajtovima gledaš, a nekako navikao da imaš najbolje kombinacije. Čak i one kojih na sajtovima nema. :)

Možda bih sa prijateljima (2-3) do Pariza na proleće ili oko prvog maja. Nisam nikad putovao sa tako povezanim vozovima, a svaka greška može skupo da košta (noćenje ili skuplji voz).

Iz Beograda kreneš ujutru u 15 do 7, i u Budimpešti si u 3 popodne. Za Berlin ide u 20.05, a za Minhen u 21.10. Da sam cene za noćne vozove, dakle stiže se ujutru u Berlin/Minhen i onda se uveče kreće za Pariz i stiže ujutru. U povratku isto. Eto, tako se može iskombinovati neka tura Minhen - Pariz - Berlin. 7 dana unapred male su šanse da ćeš naći jeftino, naročito za više osoba (jer je mali broj karata po niskoj ceni), a naročito za prvomajske praznike. Najmanje mesec dana preporučujem, a i više, ako je moguće. Mogu se i u kraćem intervalu naći karte, ako imate puno sreće, ali sve zavisi od potražnje jer je tačno određeno koliko karata po kojoj ceni ide. Mislim da ima 3 nivoa (svaki je po 10 EUR skuplji) i onda ide puna cena koja je paprena.

Ne gledam ni na kakvom sajtu. Odeš do agencije Putnik (može i na bilo kojoj međunarodnoj blagajni u SRB, ali su blagajnice uglavnom nedovoljno upoznate sa funkcionisanjem EPA sistema pa neće znati da ti izdaju karte), kažeš datum i relaciju i on ti kaže po kojoj ceni ima za tad.

Isao sam vec na tu destinaciju, najbolje, po meni Wizz do Brisela pa vozom do Pariza, jeste skuplje od busa ali si za sat i po do Pariza, imas Thalys vozovima povratnu od Brisela do Pariza za 50-60e...

• Author

Hvala svima puno na savetma :) Na kraju sam odabrao ovu opciju preko Brisela, pa Megabus autobusom do Pariza, izaći će me oko 100€ sve ukupno put, a dobiću i dan u Briselu, što me je jako obradovalo! Jedino što mi je malo bzvz je cena od 22€ za povratnu kartu Charleoi - Bruxelles, a nisam uspeo da nađem išta povoljnije. Da li neko možda ima iskustva sa stopiranje od aerodroma do grada?

Pozdrav :)