Jump to content

Featured Replies

Posted

Vec dugo razmisljam o ovoj ruti ,a za ostvarivanje ovog plana potrebno je i novca i vremena i dosta poznavanja i jezika i terena,Zeleo bih da idem ove godine odprilike oko septembra moze i ranije ali leti mislim da je dosta vlazno u sibiru.Plan jos nisam razradio zavisi i od drugih ljudi ko bi hteo da ide.Postoje 3 trase ove zeleznice tako da u dogovoru sa zainteresovanima mozemo da kreiramo trasu puta.Moj budzet za ovo putovanje je odprilike oko 1500 eura .Ako ima zainteresovanih nek se jave da napravimo plan puta

Zeleo bih da idem ove godine odprilike oko septembra moze i ranije ali leti mislim da je dosta vlazno u sibiru.

Upravo suprotno, vazduh je veoma suv.

• 4 weeks later...

Meni je jedno ovakvo putovanje oduvek bilo interesantno ali nikad nisam ozbiljno proucila rutu i koliko je novca potrebno. Meni trenutno 1500 evra deluje kao nedostizna suma  ;)

Bez obzira na te "sitnice", veoma sam zainteresovana da propratim celu ovu vasu pricu: ideje, dileme i sve ostalo.

Meni je takodje interesantno, samo mi je problem duzina putovanja tj sve mora da stane u mesec dana posto samo toliko mogu biti na godisnjem. Mesec dana je za transibirsku malo nazalost. Ako bih isao verovatno bi se iscimao po sistemu po sistemu koji je Rax opisao na temi ''Par pitanja o transibirskoj zeleznici'' preko Slovacke i Moskve. I isao bih samo u Irkutsk i okolinu (Bajkal pre svega) na jedno 10 dana, plus Novosibirsk i koji dan do Altaja. Naravno nista nisam detaljno isplanirao, ali mi se po gore pomenutom sistemu svidja sto se moze otici do Irkutska i nazad od Srbije za 340 eura. Tome bih dodao jos jedno 200-300 jura troskova i veoma bi se oslonio na Kaucsurfing koji u Rusiji super funkcionise.

Kod mene isti slucaj sa odmorom. :(

Jedini nacin da se to koliko toliko oduzi je da se nekako na poslu izdejstvuje to sve uz neki od praznika pa da se na racun 11. novembra ili 1. maja dobije jos koji dan.

A koliko bi dana optimalno ako je 4 nedelje malo?  :o

Ne znam, kako za koga. Ja bih tamo hteo da vidim sto stvari. Npr Jakutsk, a on je daleko pa Tihi okean, pa neku vukojebinu skroz gore u polarnom krugu, pa tu su i Mongolija, Kina i Kazakhstan itd. Rusija je velika zemlja u koju se mozes putovati 100 puta i da ne vidis sve zanimljivosti.

Dobra opcija je iz istambula do omska pegazusom i tako se ustedi par dana u jednom pravcu putovanja vozom. Neko je vec to napomenuo i dao dobru ideju za ljude koji nemaju bas vremena za klackanje u vozu tamo i nazad.

• Author

plan je oko mesec dana ,sto se tice novca mozda bi mogle i da se prodje i jeftinije od 1500 zavisi koliko se obilazi,ako ima zainteresovanih javite mi se da napravimo plan puta ,meni odgovara avgust ili pocetak septembra najkasnije polazak

• Author

moze li neko da mi kaze dali na ovom sajtu ruskih zeleznica kada ukucas rutu pokazuje cenu u jednom pravcu ili povratnu

link

deluje mi da je cena za povratnu  kako sam citao po forumima

• Author

moskva -vladivostok 5662 rublje to je 15750 dinara  3 klasa plackart to je valjda povratna

moskva -vladivostok 5662 rublje to je 15750 dinara  3 klasa plackart to je valjda povratna

jedan smer, ne povratna.

ona jeftina fora sa beloruskim vozom što sam pisao važi do kraja maja, pošto belorusi skraćuju voz do Novosibirska samo, neće ići do Irkutska...

• 3 years later...

Želim da putujem na relaciji Moskva-St Petersburg, nije baš transibirska.

Zanima me način kupovine karata, a posebo me zanima da li mogu da na žel stanici kupim karte i za vozove koji nisu na site pass.rzd.ru? I koj su cene za te spore vozove za koje vidim da imaju i 3. klasu?

Da li ima popusta za povratno putovanje?