Jump to content

Featured Replies

Posted

Ljudi znam da postoji čak i više nego mnogo postova na ovu temu, ali radi bržeg odgovora započinjem novu :) Interesuju me iskustva ljudi koji su išli vozom do Skoplja, bezbednost i slično, jer sam uvek vozom išao ka severu a nikad ka jugu (posebno ne kroz Preševo i Bujanovac). Znam da postoji ona kombinacija Beograd-Preševo pa Tabanovci-Skoplje koju planiram da realizujem skoro. E sad, rođak je išao tim vozom i rekao je da je skoro sam bio u vozu, da su se šetkali neki jako čudni ljudi i slično, međutim to je bilo pre četiri godine pa me interesuje da li se situacija promenila? Hvala unapred!  :pivoooo:

Nas par je išlo za Novu Godinu vozom u Skoplje i bilo je sasvim normalno, mada je to veče bilo samo par ljudi u vozu, ali kada smo se vraćali voz je bio pun, verovatno su to bili ljudi koji su bili na odmoru ili u poseti. Jedina neprijatnost je bila to što do granice sa Srbijom Makedonci nisu upalili grejanje u vozu, tako da smo se smrzavali sat vremena!

Niko ne može da ti garantuje sigurnost nigde, ali ja nisam čula da je taj voz problematičan.

p.s. ostali detalji ti pišu u postu: najjeftinije do Skoplja.

Što se bezbijednosti tiče, ja nisam imao nikakvih problema. Putovao sam tim noćnim vozom do Leskovca i u suprotnom smjeru. Doduše, nisam išao kroz Preševo i Bujanovac, ali i dalje mislim da ne bi trebalo da imaš problema. Ja sam primijetio i policajce u vozu, tako da mislim da je incident bilo koje vrste gotovo nemoguć.

Kad kažeš da u vozu nema ljudi, varaš se jako. Kad smo išli ka Skoplju bilo je onako 3-4 po kupeu, s tim da smo mi odabrali jedan kupe u kojem nije bilo grijanja, a bio je negdje mart, pa smo nas dvoje tu spavali (i grijali se  :LOLLL:). A u povratku nas je od Niša bilo 6 u kupeu i onda u Paraćinu ušli još neki baba i djed, tako da nas je na kraju bilo 8  :o

Srećan ti put! :)

• Author

Ljudi hvala na odgovorima :)

Jelena, nadam se da nećemo imati problem sa grejanjem pošto idemo sredinom/krajem aprila  ;D

Nikola, pa taj voz mora da prođe kroz BU i PŠ, ne postoji nikakva zaobilazna pruga :) A za ljude ništa ne tvrdim jer zaista nisam video svojim očima, informaciju sam dobio od rođaka koji je pre 4-5 godina išao :) Hvala vam puno, ova kombinacija do Skoplja je definitivno najisplativija  klanj::

Ja idem redovno ovim vozom doduse do Jagodine. Veruj mi ako ides petkom il subotom rezervacija skoro pa obavezna da nebi stajao sto nije ni malo lepo na takvu daljinu il ako ides nekim praznikom. Voz je redovno pun pa skoro do vrha jer ima fino vreme tj nocni polazak iz BG-a a jos brzi pa svi nekako gledaju da idu njim. Problema nema makar ja nisam imao, ima policije. Dosta cesto me i Bugari ( posto su vozovi tj vagoni za Skoplje i Sofiju do Nisa spojeni ) caste pivom  ;D.

• Author
  On 1/24/2013 at 7:43 PM, ozzy80 said:

Dosta cesto me i Bugari ( posto su vozovi tj vagoni za Skoplje i Sofiju do Nisa spojeni ) caste pivom  ;D.

Ubedio si me jednom rečenicom! Hahahaha, šalim se naravno, pa super i u svakom slučaju ohrabrujuće u odnosu na verziju koju sam čuo.  ;D

On 1/24/2013 at 6:38 PM, Mixhailles said:

Ljudi hvala na odgovorima :)

Jelena, nadam se da nećemo imati problem sa grejanjem pošto idemo sredinom/krajem aprila  ;D

Nikola, pa taj voz mora da prođe kroz BU i PŠ, ne postoji nikakva zaobilazna pruga :) A za ljude ništa ne tvrdim jer zaista nisam video svojim očima, informaciju sam dobio od rođaka koji je pre 4-5 godina išao :) Hvala vam puno, ova kombinacija do Skoplja je definitivno najisplativija  klanj::

Pročitaj ponovo moj post :) Napisao sam da sam išao do Leskovca, vozom Beograd - Skoplje i nisam išao kroz Preševo i Bujanovac iz razloga što je Leskovac prije tih mjesta ... :) Pozdrav i srećan ti put

• Author
  On 1/25/2013 at 6:56 PM, NikolaBIH said:

Napisao sam da sam išao do Leskovca, vozom Beograd - Skoplje i nisam išao kroz Preševo i Bujanovac iz razloga što je Leskovac prije tih mjesta ... :)

Auuuuu, nisam dobro pročitao.  :102:

Dobro, nema veze, hvala svejedno na informacijama :)

Bezvezno pitanje totalno, kao da voz prolazi kroz pojas Gaze.  Horde turista prolazi tim krajem na putu za Grcku, sto ne bi moglo vozom. :P

Ako niste sigurni, a vi pazarite spavaca kola. :)

• Author
  On 1/26/2013 at 10:39 PM, d.stole said:

Bezvezno pitanje totalno, kao da voz prolazi kroz pojas Gaze.  Horde turista prolazi tim krajem na putu za Grcku, sto ne bi moglo vozom. :P

I sam sam išao tuda mali milion puta, ali ne i kroz ta mesta, zato i pitam druge za mišljenje.