Jump to content

Featured Replies

Posted

Поштовани,

Као један од бивших полазника ове бесплатне школе, топло препоручујем свима који би да се опробају у читању мапа, коришћењу компаса и сналажењу у природи. Атмосфера је била супер, друштво такође, а нешто се и научило. Иако се све ово ради због најмлађих, већина нас је била од 18 до 65. Тако да... извољевајте. :)  :yok:

http://www.pdpobeda.rs/orijentiring/2013/01/24/pobedina-skola-orijentacije/

Ovo zvuci kul, mislim da bih ja isao. Zvao sam jedan od telefona na linku rekli su mi da ne treba unapred nikakva prijava, samo se treba pojaviti prvog dana predavanja, tj 16. februara na navedenom mestu. :)

I meni se sviđa. Malo mi je komplikovano što je u BG i to svaki put dva dana, pa treba negde i spavati. No dobro, videćemo do polovine februara, možda se pojavim. Voleo bih da naučim te stvari, možda se onda više neću svaki put izgubiti kud god da krenem.

Postoji jedna dobra izreka o lutanju. Ja sam inače po struci geograf i za nas važi parola: Geografi nikada ne lutaju-oni samo istražuju okolinu :)

• 3 weeks later...

Bio sam na prvom od 4 vikenda ove skole orijentiringa i mogu vam reci da je kurs do jaja. Zanimljivo skroz, sam sport mi se mnogo svidja, odlican vid rekreacije koja razvija i telo i um.

Prvi dan je bilo neko predavanje u vezi orijentiringa, orijentiring karti i simbola na njima, kategorijama, takmicenjima itd. To sve mozes naci na internetu. Onda smo isli podeljeni u grupe u park kod hrama gde smo bazali okolo i prepoznavali simbole sa karte.

Drugi dan smo isli na Adu i tamo su bile postavljene te baze koje smo obilazili takodje u grupama i nalazili ih uz pomoc mapa. To je potrajalo par sati.

U subotu je u naselju Brace Jerkovic mislim, pitaj ih tamo, mislim da je na okretnici nekog busa mesto okupljanja.

Hvala najlepše  ;)

Zvao sam ih i rekli su da mogu da dođem, da nije kasno, jer nisu mnogo prešli, a i na početku svakog časa ide ponavljanje gradiva. Tako da ću verovatno da dođem u subotu.

Hvala Indijanac za link!

Pa najverovatnije se i ja pridruzujem.

• 11 months later...
  • Author

I ove godine, ali sa malim izmenama.

Škola je besplatna za sve polaznike do 27 godina starosti, ostali polaznici plaćaju 500,00 din za 3 nedelje, koliko traje škola.

link