Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je dozvoljeno putovati Wizzom ukoliko putnik ima gips?

Ukoliko nije da li je moguce da promenim sve podatke za jednog od putnika koji ide u grupi od 5, a on nije clan discount kluba, tj. da li neko drugi moze da ide umesto njega?

Mozda nisam dovoljno upucen u problematiku putnika koji ima gips, mozes li da mi navedes jedan razlog zasto bi bio problem u avionu Wizzair-a putnik koji ima gips?  :?:)

• Author

Potrebno je vise mesta za noge u ovom slucaju, ne znam da li promena nadmorske visine moze nekako da utice da noga otekne, pa ne zele da preuzmu rizik da se nesto dogodi....

Kakvo je tvoje iskustvo, ja do sada nisam vidjao nikoga sa gipsom u avionu?

Ja sam putovao sa gipsom (na ruci), niko nista nije rekao. Imao sam i lekarsko uverenje da je bezbedno da putujem, naime, do otoka potencijalno moze doci ako je prelom "svez", ako nije, onda se to po pravilu ne desava.

Medjutim, vise mesta za noge nema - oni redovi koje Wizz zove "extra legroom seats" i koji se dodatno placaju su zapravo emergency exit row, i da bi tamo sedeo moras da budes fizicki sposoban da pomognes drugim putnicima u slucaju opasnosti i da govoris engleski jezik. Neko sa gipsom svakako nije kvalifikovan za to. Dakle, nista od sedenja tamo.

Edit: Potencijalno resenje je da kupis jos jednu kartu na ime "Extra Seat" (ima na sajtu negde uputstvo kako se to radi), pa da imas dva sedista, i eventualno mesto za stake ako koristis.

• Author

Hvala na odgovorima.

Prvo cu da se kosultujem sa lekarom, pa cu onda da odlucim.