Jump to content

Featured Replies

...s time što ćeš se, naravno, čekirati onlajn od kuće, prethodno veče. Treba samo da odeš od jednog gejta do drugog (a verovatno, i kroz neku pasošku kontrolu).

Da se razumemo: ne tvrdim kako je ta varijanta preko Treviza hiperturbodobra, naprotiv, rizična je. Ali pola sata na malom aerodromu, bez pretovara velikog prtljaga, može da bude opcija. Kad su ti mogućnosti ograničene.

Neće da može. 40 minuta pre leta se završava prijem putnika.

A ovaj deo puta:

Будимпешта (BUD) → Варшава (WAW)

W6 2467  4.3.2013 16:05 - 17:20

1 Одрасла особа

Превоз2.990,00 Ft

Укупна цена2.990,00 Ft

(без накнаде за резервацију)

Метод плаћања

MasterCard (2.000,00 Ft)

Накнада за резервацију2.000,00 Ft

Укупно у

EUR

17,98 €

• Author

Nisam pisao neko vreme, nasao sa vezu sa drugarom koji dolazi iz Mogileva do grada Pitesti nedaleko od Bukuresta i vraca se natrag e sad, kako najbrze do Bukuresta ili Pitestija? je ima neki autobus ili voz svejedno samo da do srede stignem tamo kako bih se ogrebao za free voznju do Mogileva :hihi: sto mi apsolutno odgovara. Hvala na odgovorima!

Izgleda da su veze dosta loše...

Nađoh ti bus iz Sofije za 40€ povratna:

http://www.centralnaavtogara.bg/index.php?mod=06a943c59f33a34bb5924aaf72cd2995&d=l

Kreće u 0:30, što i nije tako loše, imaš ceo dan da se dogegaš do Sofije.

Edit: Niš-ekspres vozi za Sofiju iz Niša svaki dan u 7.30 i 16.00. A do Niša ćeš lako.

http://www.nis-ekspres.rs/redvoznje_bg.php

Ajd nam bar malo zadovolji radoznalost: šta ima u tom Mogilevu? :D

• Author

У могилеву... Имам пријатеље тамо а и неку девојку коју бих да упознам лично ;D

• Author
:D Нисам још увек, ипак идем преко Румуније почетком марта, сада ми нешто обавезе нису дале јбг.
  • 3 months later...

Како функционише транзит из Русије кроз Белорусију према Пољској?

Негде сам прочитао да није препоручљиво (због зезања на граници) ући у Русију, а изаћи из Белорусије и обрнуто (пошто нема граница међу њима).

Како то функционише? Има ли неко искуства?

Како функционише транзит из Русије кроз Белорусију према Пољској?

Негде сам прочитао да није препоручљиво (због зезања на граници) ући у Русију, а изаћи из Белорусије и обрнуто (пошто нема граница међу њима).

Како то функционише? Има ли неко искуства?

Na ulasku u jednu od ove dve zemlje dobijaš zajedničku migracionu kartu na kojoj piše Ruska Federacija i Republika Belorusija. Pre dve godine sam ušao u Rusiju iz Ukrajine, a izašao iz Belorusije u Litvaniju. Beloruski graničar je bio malo zbunjen, ali sam mu objasnio moju putanju i sve je bilo Ok, osim što je zaboravio da pokupi moju migracionu kartu, pa se posle par minuta vratio u vagon po nju. Do duše, moja situacija je bila čudna jer sam samo tranzitirao ka Kalinjingradu kroz Litvaniju, a svi ostali saputnici su bili sa ruskim pasošom i specijalnom dozvolom za tranzit preko Litvanske teritorije, sa kojom im se ne lupa litvanski pečat u pasoš, niti se računa da su izlazili iz Rusije, tako da je posle nastala zbrka sa Litvancima jer mi na ulazu Litvanac nije lupio pečat, a na izlasku je drugi Litvanac tražio objašnjenje zašto nemam pečat ulaska. Al' na kraju je sve prošlo Ok. Praktično, rupa u zakonodavstvu, pa niko nije siguran šta da radi, čak sam i zbog toga jedva uspeo da kupim kartu za taj voz...Sorry zbog offtopica.

Значи, опуштено...

Знам да имају заједничке миграционе карте, али никада нисам прелазио заједничку границу. Збуњује информација на сајту нашег МИП-а:

"ПАЖЊА: Држављани Р.Србије, носиоци биометријских пасоша могу ући у Руску Федерацију без виза само преко граничних прелаза отворених за међународни саобраћај, што значи да није могућ улазак без виза из правца Р.Белорусије, јер су ове две земље чланице Савезне државе и између њих нема граничних прелаза." По логици ствари би требало да важи и обрнуто.

Хвала на информацији!

Pazi, meni je to potpuno nelogično, baš mislim da je svrha zajedničke migracione karte upravo da bi mogao slobodno da se krećeš kroz obe zemlje. Zamisli situaciju da baš hoćeš preko Minska u Sankt Peterburg i ideš da tražiš rusku vizu zbog toga. Mislim da bi ti se smejali u ruskoj ambasadi.  :D

• 2 years later...

cao svima..

interesuje me da li neko moze da mi kaze tj. napise kako najlakse iz Beograda doputovati do Belorusije, na primer do Gomelja?

zanima me marsuta vozom i koliko to kosta otprilrke? veliko hvala unaprijed!!!

cao svima..

interesuje me da li neko moze da mi kaze tj. napise kako najlakse iz Beograda doputovati do Belorusije, na primer do Gomelja?

zanima me marsuta vozom i koliko to kosta otprilrke? veliko hvala unaprijed!!!

Da li si mozda gledao put do Warsave avionom od Beograda ? Mislim nije bas blizu a i i ne znam da li ti ta kombinacija odgovoara ...

Da li si mozda gledao put do Warsave avionom od Beograda ? Mislim nije bas blizu a i i ne znam da li ti ta kombinacija odgovoara ...

nisam gledao, zanima me opcija vozom.. tj. sto jeftinija varijanta..

Upravo se spremam da krenem za Bjelorusiju krajem septembra pa cu ti napisati svoje iskustvo, mozda ti pomogne.

Povratak sam rijesio preko Varsave, kupio sam kartu Varsava - Banja Luka preko BG za 105 evra, mislim da ih ima jos po toj cijeni. S obzirom da cu zadnje dane provoditi u Brestu i okolini, ovo mi je odgovaralo i vremenski i cijenom.

Sto se tice odlaska, preracunavao sam sve opcije i najjeftinije je vozom, preko Ukrajine. Budimpešta - Zahoni - Čop - neki grad u Ukrajini. Koliko sam ukapirao, ništa od ovih karata ne treba unaprijed rezervisati osim ukrajinskog dijela, sajt im funkcioniše fenomenalno i cijene su smješne, samo bukiraj što prije možeš jer se brzo rasproda.S obzirom da je pomenut Gomel, pretpostavljam da sigurno trebaš stići do Kijeva, dakle treba ti rezervacija karte Čop - Kijev. Ne znam kakve su opcije iz Kijeva za Gomel, provjeri na sajtu ukrajinskih željeznica, sigurno mora biti direktna linija ili prebacivanje graničnim lokalnim vozovima ako ih ima.

Upravo se spremam da krenem za Bjelorusiju krajem septembra pa cu ti napisati svoje iskustvo, mozda ti pomogne.

Povratak sam rijesio preko Varsave, kupio sam kartu Varsava - Banja Luka preko BG za 105 evra, mislim da ih ima jos po toj cijeni. S obzirom da cu zadnje dane provoditi u Brestu i okolini, ovo mi je odgovaralo i vremenski i cijenom.

Sto se tice odlaska, preracunavao sam sve opcije i najjeftinije je vozom, preko Ukrajine. Budimpešta - Zahoni - Čop - neki grad u Ukrajini. Koliko sam ukapirao, ništa od ovih karata ne treba unaprijed rezervisati osim ukrajinskog dijela, sajt im funkcioniše fenomenalno i cijene su smješne, samo bukiraj što prije možeš jer se brzo rasproda.S obzirom da je pomenut Gomel, pretpostavljam da sigurno trebaš stići do Kijeva, dakle treba ti rezervacija karte Čop - Kijev. Ne znam kakve su opcije iz Kijeva za Gomel, provjeri na sajtu ukrajinskih željeznica, sigurno mora biti direktna linija ili prebacivanje graničnim lokalnim vozovima ako ih ima.

hvala drug, ja sam vec isao preko ukrajine za rusiju vozom i to je super i jako jeftina opcija, to marsutu odlicno znam, ali ti je bilo prije dvije godine a sad neznam moze li se ici tuda, tj.jeli sigurno zbog situacije u ukrajini?

Koliko sam upućen, sigurno je. Vozovi normalno funkcionišu, pogotovo na zapadnom dijelu iz kojeg ti svakako nećeš izlaziti. Pratio sam malo strane forume, ljudi idu, nema problema.Ogromna je to teritorija, osim mogućeg političkog smaranja u vozu, ne vjerujem da će te negdje zasvrbiti. Ali, normalno, malo prati situaciju, čisto da ne bude da sam te ugurao u neprihvatljivu varijantu. Jbg nisam bio, ali pratim vako online. Sretan put.Ako ideš oko 20 septembra, možemo zajedno.

Koliko sam upućen, sigurno je. Vozovi normalno funkcionišu, pogotovo na zapadnom dijelu iz kojeg ti svakako nećeš izlaziti. Pratio sam malo strane forume, ljudi idu, nema problema.Ogromna je to teritorija, osim mogućeg političkog smaranja u vozu, ne vjerujem da će te negdje zasvrbiti. Ali, normalno, malo prati situaciju, čisto da ne bude da sam te ugurao u neprihvatljivu varijantu. Jbg nisam bio, ali pratim vako online. Sretan put.Ako ideš oko 20 septembra, možemo zajedno.

hvala drug na informacijama, ja planiram oko 20.09. tako da postoji mogucnost da idemo zajedno.. evo ti moj mail [email protected] pa se cujemo

Mi idemo sad u petak za Brest. Jel su neka duza zadrzavanja na granici ?(mislim na autobuski prevoz)

Mi idemo sad u petak za Brest. Jel su neka duza zadrzavanja na granici ?(mislim na autobuski prevoz)

Ako misliš na granicu kod Bresta, nažalost: da. Tamo se leti uvek čekića, nama su rekli da bude i do 12 sati (pošto je to najkraći put između Moskve i zap. Evrope).

Vozovi su sad mnogo bolja opcija, nisam ulazio iz Poljske, ali onaj iz Litvanije nije kasnio ni minut, u oba smera.

Ako misliš na granicu kod Bresta, nažalost: da. Tamo se leti uvek čekića, nama su rekli da bude i do 12 sati (pošto je to najkraći put između Moskve i zap. Evrope).

Vozovi su sad mnogo bolja opcija, nisam ulazio iz Poljske, ali onaj iz Litvanije nije kasnio ni minut, u oba smera.

Da na tu granicu i mislim posto idemo  iz Warsave za Brest :(

Samo cu reci ... Holly crap :(

Edited by Drezik

Veni vidi ali na zalost ne i vici ...

Putovanje na relaciji - Subotica - BG - WAV - dalje autobusom do Bresta . 

Cekanje na granici u dolasku (Poljska + Beloruska granica) 1 sat ( rekord jedne ekipe u gostovanju Belorusiji - SEHA liga )

Cekanje u odlasku (Beloruska + Poljska) 1 sat ( opet rekorderi )

Uvazavajuci @Raymond ov post i drugu informaciju da je RK Radnicki cekao 5 sati definitivno smo oborili sve rekorde sto se tice najkraceg cekanja, sto je potvrdio i direktor lige. 

Inace jako smo se naspavali :( od 48h spavali 7 efektivnih . Brest je prelep grad i potpuno me odusevio. 

Ako neko zeli neke informacije o putvanju opsirnije slobodno na pp ili ovde.

• 8 years later...