Jump to content

Featured Replies

• Author

O Maja, hvala ti što si se javila. Već sam pomislila da sama sa sobom ovde razgovaram.

Rex i ekipa iz rexa je zaista sjajna. Jedva čekam 19. :)

Davor i Maja dolaze sigurno. Sve je ugovoreno. Nadam se da se vidimo :).

Možda možete pokušati sa kutijom za donacije, ili sa "prodajom" nekog zanimljivog travel-related suvenira po simboličnoj ceni (što je zapravo isto donacija, u zamenu za koju se nešto dobije). Npr magneti za frižider "putospektiva", ili neki travel-posteri ili tako nešto :)

• Author

Lazare, hvala ti na odgovoru :). Ideja je validna, mada u odnosu na mesečno troškove možda ne puno ostvariva. Ovog meseca ćemo morati da naplatimo ulaznice zbog gostovanja, ali je dobra ideja da bedževe svakako podelimo. U stvari, karta će biti obavezna donacija uz koju dobiješ bedž :D.

Baš sam napravila anketu na stranici i više ljudi je glasalo da bi radije da plati ulaznicu koja je donacija nego da samo da donaciju :).

U svakom slučaju, ko dođe, vidimo se :).

• 1 month later...
  • Author

Idemo ponovo :). Nova, sedma Putospektiva.

Pričaju Bjuti i Maja i Mili :). Svo troje su članovi foruma tako da ih znate već, ne treba im dodatno predstavljanje.

Ovde je malo detaljniji opis u čemu će pričati:

http://putospektiva.rs/putospektiva-broj-sedam/

Tu je i event na fb:

https://www.facebook.com/events/575741932499392/

I ovog puta smo u Rexu, ulaz slobodan, početak u 19h, datum 21.12.

Vidimo se :)

• 1 month later...

Bilo na radiju, bgd1, pre neko veche. Nocni program, neke dve sa putospektive... Samo da javim da je bilo dobro. :)

• Author

Indijanac, hvala na komentaru. Ta jedna sa Putospektive sam ja, ova druga nema konkretne veze sa Putospektivom osim što voli da dolazi i sluša, a i podržava dešavanje :). No, u svakom slučaju, drago mi je da čujem da neko i dalje sluša radio :).

• 3 weeks later...

Društvo, ove subote se organizuje 9. Putospektiva.

Ko bude došao imaće priliku da vidi mene uživo za mikrofonom :)

Pričaću o via ferati, tj. obezbeđenom pentranju uz stene na Kablaru. Neću pričati dugo, obećavam :)

Pored mene, Tamara (geravodeli) će pričati o Indiji, a još jedan član našeg foruma će pričati o Avganistanu.

Kostan je prošle godine putovao i bio možda jedini Srbin u poslednjih 20 godina koji je tamo otišao izvan neke misije ili čega već. Imao sam već priliku da čujem njegovu priču i tada mi je bilo žao što nije došlo više ljudi. Mada, ko mu je kriv :) Kao da je želeo da dočara atmosferu, izabrao je najgori mogući dan u mesecu (pljuštala je kiša) i "kriminalnu" lokaciju - Galeriju trećeg Beograda.

Šalim se. Mesto je super, ali po onakvom vremenu bilo je jako teško pronaći put i kretati se istim..

Uglavnom, KC Rex, subota 22.

Vidimo se!

http://putospektiva.rs/putospektiva-broj-devet/

e *ebem ti, bas mi je zao sto ne mogu da dodjem ovaj put... ne samo zbog putospektive, vec i zbog mopgucnosti da sedim u prvom redu, gadjam elefterosa kokicama, ispijam piva pijjj  :eat: i ponasam se k'o pusten s lanca (dok elefterosu lice crveni i daje mi signale da prestanem, haha)

ali dobro, zivot je to. neka sila bude sa vama.

pozdravi, pozdravi! 

Imaš li tremu, klecaju li kolena? :D

Prosledili smo najavu ;)

Nemam :) Štos kod mene je u tome što će me uhvatiti na putu do Reksa.. Do tada sam čil :)

e *ebem ti, bas mi je zao sto ne mogu da dodjem ovaj put... ne samo zbog putospektive, vec i zbog mopgucnosti da sedim u prvom redu, gadjam elefterosa kokicama, ispijam piva pijjj  :eat: i ponasam se k'o pusten s lanca (dok elefterosu lice crveni i daje mi signale da prestanem, haha)

Ti misliš da bi sedeo u prvom redu.. :D

Šalu na stranu, ovo je mogla da bude jedinstvena prilika da bacimo koju rimu sa bine..

Hvala obojici na podršci :)

Slobo mnogo me raduje ova objava, vidimo se sigurno, grmelo, sevalo ;)

Elefterose, ne zaboravi da zapocnes pricu: "Sve je ovo pocelo u stara vremena, za vreme seoba Slovena sa Urala ka Balkanu...", cisto zajebancije radi! ;)

• 4 months later...

Ovde se baš dugo nije pisalo..

U prethodnu subotu je gost Putospektive bio Tomislav Perko. Moguće je da dobar deo vas prati njegova putovanja, i treba jer ima zanimljivih priča i fotografija. Lepo od njega što je pomenuo i Snežanu :)

Povod za njegov dolazak je bila prezentacija knjige koju je pisao nakon, čini mi se, dve godine njegovog putovanja..

Ko nije bio ili ne zna o kome se radi, možda vas zainteresuje ako kažem da je autostopom započeo putovanje od Hrvatske do Indije, pa je preko Tajlanda i Malezije završio u Australiji. Pre Australije je putovao oko 8 meseci, u Australiji je uspeo da nađe naizgled smešne ali dobro plaćene poslove, pronašao je lika koji je jedrenjakom hteo da preplovi Indijski okean i nakačio mu se tamo narednih mesec i po dana, putovao je malo Afrikom, ispunio ćaletu želju i vodio ga na Safari (o kojem nije mnogo pričao kao da se stideo toga jer je bilo organizovano :D ), da bi posle pauze od dva meseca u Hrvatskoj, otišao u Južnu Ameriku sa devojkom koju je tek upoznao..

Ako se ikada bude vodila diskusija na forumu na temu susedskih odnosa, možda bi bilo zanimljivo pozabaviti se problemom koji imaju ljudi koji žive blizu granice sa susedskim narodima. Naime, Tomislav je ispričao anegdotu kako su ga svugde upozoravali na bezbednost u zemljama u koje se naumio, dok su ljudi u zemlji u kojoj je bio za narode iz zemlje odakle bi dolazio, pričali kako smo svi braća.. Recimo, iz HR su ga upozoravali na bezbednost ovde. Našima ispriča tu priču, a naši "ma pusti to, mi smo svi braća". Završi dole na jugu, ista priča, isti odgovor, međutim sledila bi upozorenja za Bugare, od Bugara za Turke, od Turaka za Kurde i tako sve do Indije..

Ovo je drugi put da slušam nekoga uživo ko je iz Hrvatske (prvi put jednog stendap komičara) i mogu vam reći da simpatično zvuče kada prezentuju nešto.. Pominjao je Novi Sad, ali mi devojka reče da je videla da je otkazao, a mislim da ima još jedan ili dva grada kod nas u planu..

• 1 month later...

И јопет да јавим да сам вас слушао преко радија (мислим да је била 202-ка, емисија Летња башта). Било је добро...Сад сам запамтио имена, па нису више "неке две са путоспективе". :) Поздрав за Тамару и Снежану. :)

• 3 weeks later...

Evo i ovde:

Sledeći vikend održava se nova Putospektiva, gostuje Snežana Radojičić koja već tri godine putuje sama biciklom po svetu. Ulaznice za subotu su već rasprodate, požurite ako želite da čujete Snežanu u nedelju! Za više detalja pogledajte http://putospektiva.rs/snezana-radojicic-u-beogradu/

Za spisak svih Snežaninih predavanja po regionu, pogledajte ovde: http://blog.b92.net/text/24567/Biciklom-oko-sveta---Tribine-u-Srbiji-i-ex-YU/

• 9 months later...

Dođite ove subote (sutra, 30.05.) na 17. Putospektivu! Pričaćemo o ovogodišnjoj Putničkoj kući, Aljoša Milenković će pričati o putovanju sa decom a Vladislav Potezica će za kraj pričati o čudu na reci Han i Južnoj Koreji.

Više možete pročitati na sajtu Putospektive: http://putospektiva.rs/putospektiva-broj-sedamnaest/