Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram ovog leta, da odem sa drustvom na woodstock festival 1-3 avgusta u Poljskoj. Festival se odrzava u gradu Kostrzyn nad Odra, koji je na granici sa Nemackom. Grad je udaljen od Varsave oko 500 km, od Vroclava oko 300km, od Berlina oko 100km.... Da li neko ima iskustva sa putovanjima u ovom delu evrope i koji je najefikasniji nacin da odemo do tamo. Konkretno me interesuju putovanja vozom, iako je mozda avionom  jednostavnije , ali ta karta(da bi bila jeftinija) treba da se rezervise mesecima u napred, a mene takav nacin putovanja isuvise obavezuje , tako da bi pre vozom :). Predpostavljam da bi voz morali da hvatamo iz Budimpeste! E sad... odatle ulazim u nepoznate vode, pa ako neko moze da mi pomogne: do kog grada da kupimo kartu, da li je bolje da idemo do Warsave ili mozda Berlina, pa odatle da hvatamo prevoz na festival.....Bilo kakva informacija ce mi biti od koristi. Hvala unapred :)

Idi od Pešte do Berlina pa onda od Berlin Lichtenberga do Kostržina. Na DB.de stranici piše da je karta 21 euro za jedan pravac, a na stranici samog prijevoznika da je 11. E sad, ne znam di kupit kartu da ti bude 11. Evo ti stranica prijevoznika pa im pošalji pismo i pitaj di kupit kartu:

http://www.neb.de/neb_kontakt.html

Nemoj me držat za rič, al mislim da se karta kupuje na automatu u samom vlaku, tako sam pročito.

Do Berlin Lichtenberga vozi gradski prijevoz S75 linija direktno.

• Author

E.. hvala na odgovorima. Znaci iz Berlina za 6 evra... ok.  Sto se tice festivala... ako mozes ukratko o nekim pravilima koje bi trebalo da znam? Npr.. da li sme da se unose hrana, piće....kakva je kontrola sto se toga tice. Da li treba da se rezervise mesto za sator ili se samo upada. Ne znam sta bi te jos pitao.... to je otprilike to. Ako se setis jos necega sto je bitno, ti napisi

Pardon, nije leto 2011. u pitanju vec leto 2010. Tad je gostovao Papa Roach (ko god da su oni:). Tad je voz bio 6 eura, ne znam da li je i dalje.

E sad sto se festivala tice. Festival je odlican, verovatno najbolji na kome sam bio. Nista nije ogradjeno na pocetku festivalske zone stoji obezbedjenje koje jedino ako te vidi da nosis staklenu flasu (piva npr) ce ti reci da ga tu popijes i da je ostavis zbog bezbednosti, plasticne flase mogu da se unesu, baloni vode, hrana, sve. Mogu cak i staklene flase ako ih nosis u nekom rancu posto nema pretresa. Nema ni policije, ali bukvalno ni jedan jedini  (vidljivi) policajac nije bio, samo obezbedjenje.

Ja sam isao sam, pa sam usput upoznao gomilu ljudi, satori su se postavljali gde je ko stigao, ima ljudi koju dodju tamo mnogo pre pocetka festivala da bi blejali, uzeli dobra mesta... Neki Holandjani sto su bili locirani pored nas su dosli dve nedelje pre pocetka. Ja sam dosao jedan dan pre pocetka i vec je bilo jako mnogo ljudi.

Ima jako mnogo cudnih ljudi tamo, mnogo hare krisne koji imaju i neki svoj deo. Tamo mozes kupiti vegansku hranu za 50 dinara po porciji (toliko je tad bilo), inace daju i za dzabe ako ih zamolis. Hrana je generalno sranje, ali je jeftina

Ima i deo gde se prodaje ostala hrana, gde porcija kosta 100 dinara, tu bas ima kul stvari, uglavnom poljska nacionalna kuhinja. Ja sam cesto uzimao nesto sto sto se zove bigos i slicno je kao podvarak (kiseli kupus i suvo meso) i za 100 dinara dobijes bas obinu porciju.

Pivo je kostalo 80 dinara.

Obavezno zameni dovoljno para u Kostrinu pre nego sto odes u sumu na festival. Ako ti se otvori dizna pa u sred noci ostanes bez zlota, ovi na sankovima ce te gadno zakinuti za kurs.

Kamp je besplatan u principu mozes staviti sator gde god hoces, osim u blizini bina. WC je toi toi. Tusiranje se placa, mislim da je nesto sitno. Ja se nisam tusirao u pravom smislu reci vec sam se prao na cesmama.

Nemoj praviti probleme, posto iako nema policije ono obezbedjenje je veoma brutalno, video sam par puta da su neke ljude bas odvalili od zivota i kad izbije neka tuca za sekund se stvori 50-ak njih. Ako vidis neko sranje najbolje se skloni sto dalje.

Nemoj da te iznervira sto ti Poljaci prilaze i traze ti da im sipas malo piva koje pijes u njihovu plasticnu casu, to mu ovde dodje kao neki obicaj. Meni su stalno prilazili u pocetku sam malo grublje odgovarao na ovakve zahteve,da bi kasnije skontao da svi to rade. Naravno ni tad im nisam dao, osim nekim bas vrh ribama (da, i one traze:).

Sranje kad sam ja bio je to sto je na binu malo-malo pa izlazio neki lik, valda organizator koj je drzao slovo i po 20-ak minuta. To malo smara posto je na poljskom i nista ne razumes. Osim te velike bine tad je bila bina kod mesta gde se toci pivo, koja je meni bila najbolja posto se pustala neku chill muziku uz koju je moglo i da se bleji i da se igra. Bila je i neka bina u toj hare krisna zoni, ali ono mi je bilo mnogo istripovano pa tamo nisam toliko zalazio.

Sve u svemu, najjaci festival na kom sam bio u zivotu iako ne slusam ni jedan bend koji je tamo nastupao. Festivalska atmosfera je neprocenjiva i osecaj kad je pola miliona ljudi na jednom mestu.

• Author

Buraz... hvala ti na ovako detaljnom objašnjenju( nadam se, da te nije puno mrzelo da kucaš:) ). Značiće mi ovo dosta!!

E gosn.shofershajbna mene ni da spomenes :D Neka te neka...  :bag:nono. Inace sam zezator koji promovise Srbiju i uci Poljake kako izgleda srpska zastava (jer misle da je slovacka). Pogledajte po fejsu i jutjubu slike i klipove iz 2010. i 2011. i ako primetite nasu zastavu imate 5 bambija od mene  :yok:.

Inace, mozete doci do Vudstoka na sledeci nacin ako imate vremena a provod zagarantovan, VOZ Bg-Budimpesta 26 evra povratna, AUTOBUS Budimpesta-Krakov 40 evra povratna, i onda sledi najbolje, VUDSTOK VOZ Krakov-Kostsin za 15 evra jedan pravac.

Brate, ko prezivi taj voz nek mi prica sta god hoce.

Pored mene je bio lik koji je VRISTAO na svakih 10 sekundi VUDSTOOOOOK KURVA. Smorio se oko Poznanja (8 sati posle pocetka putovanja).

Inace, 10 sati je taj voz bio "pod okupacijom" srpskih snaga zezatora u kolicini od jednog coveka  lol::

Brate, ko prezivi taj voz nek mi prica sta god hoce.

Pa pricaj/opisi malo to putovanje?

Sem sto se u svakoj drugoj recenici hvalis :)

• Author

Kolko cesto ide taj autobus Budimpesta-Krakov? Jel ima nekoliko polaska u toku dana ili samo jedan. Jos jedn pitanje: Vudstok voz? Jel je to linija koja je ukljucena samo zbog festivala ili je deo svakodnevne linije u Poljskoj? Koliko ima polazaka? Ako te ne mrzi, jel mozes ukratko da opises svoj put ( od Budimpeste do festivala )

• 1 month later...