Jump to content

Featured Replies

Posted

Да ли неко има на продају, или има неки савет око куповине, чуо негде за неку понуду итд.. За обичну вожњу по граду...

bogami zadnjih godina saobracaj u Bgd je postao bash zeznut i opasan, mnogo vise kola nego pre, stalne guzve, kao i manijacka voznja. Sad def ne bih imao cuku da vozim po svim ulicama kao nekad, pre bih se popeo na trotoar.

Веруовићу, ова два сајта су ти закон:

www.cikloberza.com и www.ciklonaut.com

Ја сам тако купио бицикл пре неких пет година и свакодневно га возим по Београду са све бисагама, ево и данас сам на посао дошао бајсом, по мећави. Тачно је да је ситуација јако лоша, просто не постоји култура бициклирања и то се неће променити за наших живота, свакодневно ме малтретирају било да возим по коловозу или тротоаром али сам навикао на то. Војводина је већ сасвим друга прича.

Ако те занимају приколице бисаге и остала опрема за дужа путовања препоручујем ти ово: http://velomotion.weebly.com Иначе Снежана тренутно путује са тим бисагама око света и колико видим добро је служе.

• Author

Гледао сам по граду ових дана бицикле, и цене су катасрофа... Најобичнији модел је око 20ак хиљада.

Veći je problem u kvalitetu koji dobijaš za te pare. Zato ti i rekoh gde da gledaš...

Nikako ne kupovati bajs u prodavnici i naravno nikako kradeni...sa polovnim ces proci mnoooogo bolje, bez obzira da li zelis da to mnogo bude u novcu ili kvalitetu ;)

Eej, pa i ja se zanimam od skoro :)

Koleginica mi kaže da se spustim do Dorćolskog keja do dečka koji iznajmljuje i da ga pitam, navodno može da završi "kombinaciju".

Neko mi  je ukrao biciklo , jer ga nisam dobro vezo lancom !!!  ;D

... na biciklo ovde sam naviklo  :roll:

• Author

Половни не бих купио никада, макар био и за 3000... Гледао сам на цикло берзи, иста цена само што су тамо половни. Ови у радњи ти бар дају гаранцију. Проблем је и моја висина и тежина, 195/115 па не могу било који бајс.

Mislim da je većina polovnih bicikala na Cikloberzi i Ciklonautu kvalitetnija od novih koje možeš da kupiš u našim prodavnicama. Čak i neki skuplji modeli imaju, na primer, lošiji kvalitet kočnica ili menjača, a za te pare kupićeš odličan polovni bajk.

Pa valjda nece :)

Sto odmah ides tom logikom da ce nesto da otkaze posle nedelju dana?

Ako se bas toliko plasis (mada ne vidim toliko realnog razloga),kupuj onda po preporuci (ako je moguce) i uz obavezni uvid u licnu kartu prodavca.

• Author

Сад сам купио таблет уместо бајка, ал скупљам неких 25, евентуално 30 хиљада и надам се да ћу наћи нешто пристојно.

Vid` ovako...

Kad si rekao necu polovno, mislio sam da si prosto od onih koji samo kupuju novo, a tu nema pomoci niti vredi ubedjivanje...ako nije tako, odnosno samo se plasis kvara, onda mozda i vredi nesto reci...

Dakle, bicikl ti je mnogo prosta "masina". Nema sve ono sto ti jedan solidan auto-majstor moze pobrojati za jedan minut od delova automobila...

Svaki bicikl, pa cak i ako je novo-kupljeni, moras voziti prvo na nulti servis (to ti mozda nece ni reci, ali bez toga ti nece priznati garanciju)...to znaci da se sve prodje, procisti, podmaze i sl. Kad se tako nesto uradi i polovnom bajsu, slicne su sanse da ti se nesto desi kao i novom...cak kao sto sam ti gore i napisao, s obzirom da ces dobiti kvalitetniji bajs za iste novce, ukoliko kupis polovan, sva je prilika da ce te on bolje slusati i da ces biti zadovoljniji...

Uglavnom, svi noviji bicikli u rangu novca koji pominjes, imaju na sebi Shimano opremu, ali je to iz dve najnize klase Shimana i kvalitet je veoma diskutabilan, a samim tim i rok trajanja...mozda i vaznije, izdacete na nekoj uzbrdici, kad je negde tesko tj kad najvise kvalitet i dolazi do izrazaja...

:pivoooo:

• 1 month later...

Kupovina bicikla je isto što i kupovina bilo čega drugog - ne veruj prodavcu, treba bar malo da se razumeš ili da imaš nekoga ko se razume. Polovni na našem tržištu mogu da budu kradeni, to je tačno. Tačno je i da su novi u radnjama precenjeni najmanje 20 %, pa i daleko više. Ne postoje sezonski popusti. I kod polovnih i kod novih postoje prodavci koji hoće da te prevare i oni drugi. Na ciklonautu je uvedena "bela lista" prodavaca koji imaju dobre preporuke. Izborom nekog od njih, verovatnoća da nešto "crkne" je manja nego u slučaju kupovine novog bicikla za iste pare, jer se dobijaju osetno kvalitetniji delovi.

Obično je najveći problem cena, naravno. Pre svega, bicikl nije jeftina igračka, to mnogi ne razumeju. Sve zavisi od potreba i predviđene namene, kilometraže i vozača, ali računajte da je potrebno barem 200 evra. Može i 50, ako znate šta radite. Iz mog iskustva, bicikl je isto što i auto, podeljeno sa 10. Polovan bicikl od 50 evra je isto što i polovan auto od 500. Tržište polovnih bicikala/delova kod nas je veoma razvijeno i ne treba bežati od toga. Tržište novih je nerazvijeno, ponuda je slaba (očajna), cene veoma visoke za to što se dobija, a u slučaju bilo kakvog problema obično će da zavlače unedogled. Pogotovo kad su u pitanju jeftiniji modeli.

U konkretnom slučaju, za tu visinu i težinu, izbor je ograničen. Pre svega, râm mora da bude velik. Verovatno 22-23 inča za MTB. Za drumski je drugačije. Treba obratiti pažnju na točkove, odnosno felne i žice, jer trpe najveći teret. Obavezno metalne/alu pedale. Takođe, ako je MTB, prednja viljuška ne sme da bude suviše mekana. Zadnji amortizer, za tu težinu, ne bih preporučio. Koliko para dati? To zna samo kupac. Nekome i stara ponika vrši posao. Neko traži samo najkvalitetnije. I još nešto - bicikl se drži u kući/stanu i nigde drugde. Tokom vožnje se ne ispušta iz bar jedne ruke. U protivnom, možete brzo da ga vidite u ponudi na oglasima.

• Author

Хвала на саветима али дефинитивно сам у наредних пар година одустао од бицикле. Да дам 500 евра на нешто што ће трајати не пада ми на памет, и могу само да кажем да су у Србији безобразно скупе цене, чак и нека техника није толико скупа као ово превозно средство. За те паре и још мало може да се купи ок ауто који ће да траје, не неки крш југо. :)

Upravo zbog toga sam i napisao prethodno - ljudi često imaju pogrešno mišljenje da je bicikl nešto jako jeftino, ne znam zbog čega. :? To je sprava koja je poslednjih 20 godina toliko usavršavana da je svaki pojedinačni deo doveden do savršenstva (ko hoće da plati). Koriste se najmoderniji materijali, a velike pare ulažu u razvoj. I zanimljivo je da niko ne poredi nove mobilne telefone sa automobilima (od kojih su mahom skuplji), ali bicikle obavezno. :) A da su automobili napredovali koliko i bicikli, odavno bi leteli kao čuveni DeLorean na filmu. Pošto su točkovi od 26 inča za auto? ;) I voleo bih da vidim auto od 500 evra "koji će da traje". :)

S druge strane, nije neophodno dati 500 evra. Za 200ak može da se kupi i nov bicikl koji će da služi svrsi. A može da se uzme i sasvim solidan polovan koji će da traje godinama. Moj prethodni bicikl je bio 2000. godište, kupljen u februaru 2005. za 400 evra. Dan-danas radi savršeno. Jedino što je menjano su gume, paknovi za kočnice, jedna sajla i jednom sedište. Onaj od 200 bi bio nešto osetljiviji, ali ništa preterano skupo.

Dakle, ne treba odustati od bicikla. Treba odrediti svoje potrebe i budžet i kupiti najbolje što se može. Vremenom svako vidi da li mu nešto posebno smeta/nedostaje. A na mom youtube kanalu može da se vidi koliko lepa, zabavna i uzbudljiva vožnja bicikla može da bude - http://www.youtube.com/user/srdjanIcanic.

Хвала на саветима али дефинитивно сам у наредних пар година одустао од бицикле. Да дам 500 евра на нешто што ће трајати не пада ми на памет, и могу само да кажем да су у Србији безобразно скупе цене, чак и нека техника није толико скупа као ово превозно средство. За те паре и још мало може да се купи ок ауто који ће да траје, не неки крш југо. :)

Moj bicikl je kupljen u Madjarskoj, za 100 maraka, 1999. godine. Plasticni menjaci, kineski kvalitet, zamenjeni posle par godina, menjana jedna guma i gumice za kocenje i jos par sitnica, sto je sve kostalo jako malo para. I dalje je u odlicnom stanju. Tako da, nemoj se opterecivati time da moras da kupis nesto sto kosta 500 evra.