Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

ovako imam par pitanja u vezi Argentine.Inace na prvom mestu mi je  Buenos Aires ali sam otvorena i za neke druge vece gradove.

Naime trenutno zivim i radim u Kanadi,inace sam srpski drzavljanin.

Pocetkom jula 2013 mi se zavrsava ugovor sa poslodavcem tako da planiram promenu i da posle  skoro 5 godina provedenih po USA i Kanadi da se preselim u drugi kraj Amerike na nekih minimum godinu dana.

Znam da nam ne treba viza na 90 dana i posle se produzava na jos 90 dana. A sad me zanima,posto sa spanskim slabo se baratam da upisem neku skolu jezika i nadjem neki posao ovako,cisto da imam za stan i svakodnevne potrepstine i ovako da obidjem par zemlalja u okolini i samu ARG.

U USA sam vec bila aupair i ovde sam neka vrsta dadilje ,tako da bi to proslo nekako,uz to bi trazila posao u hospitality-ju ili sta vec.

Kako posle tih 6 meseci produziti i dalje vizu za boravak u ovoj zemlji,sta je sve potrebno od dokumentacije i slicno?

Planiram da ostanem onoliko koliko bi mi trebalo da naucim spanski bar 50-60% koliko govorim vec engleski.

Inace imam 29 godina.

Hvala unapred i otvorena sam za svaku novu informaciju i savet

, pijjj pijjj pijjj

p.s. ako je potrebno premestite pitanje na Vize jer sam mozda pogresila :).

Ne zamerite  :-[

Nakon 6 meseci boravka sa turistickom vizom, da bi ostala i dalje, morala bi da trazis neki drugi tip vize. Opcije su verovatno neka radna viza ili da se udas za nekog Argentinca, pa da tako trazis produzenje boravka, za stalno, verovatno :)

Jedna opcija bi mogla da ti bude da zivis 6 meseci u Buenos Airesu, a onda narednih 6 u Montevideu, u Urugvaju, gde nam, takodje, ne treba viza, pa tako u krug, dok ti ne dosadi :)  Buenos Aires i Montevideo su dobro povezani, ima dosta brodova i lako se stize.

A ako ti i sve to dosadi, onda mozes i u Brazil, gde doduse, treba viza, ali nije problem dobiti je  ;)

• Author

Nakon 6 meseci boravka sa turistickom vizom, da bi ostala i dalje, morala bi da trazis neki drugi tip vize. Opcije su verovatno neka radna viza ili da se udas za nekog Argentinca, pa da tako trazis produzenje boravka, za stalno, verovatno :)

Jedna opcija bi mogla da ti bude da zivis 6 meseci u Buenos Airesu, a onda narednih 6 u Montevideu, u Urugvaju, gde nam, takodje, ne treba viza, pa tako u krug, dok ti ne dosadi :)  Buenos Aires i Montevideo su dobro povezani, ima dosta brodova i lako se stize.

A ako ti i sve to dosadi, onda mozes i u Brazil, gde doduse, treba viza, ali nije problem dobiti je  ;)

Hvala puno.

clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'> :clap:

Znaci samo sa pasosem mogu da prodjem,bez ikakvih problema,a ako izlazim iz Argentine na primer u Cile ili Urugvaj ovako u tih 6 meseci koliko cu biti u Buenos Airesu ,nema nikavih problema sa imigracionim i slicno?

Ne bi trebalo da bude problema, dokle god ne prekoracis dozvoljen broj dana. Bio sam u Urugvaju, ulazio u Argentinu, niko me nista nije pitao.

• Author

Ne bi trebalo da bude problema, dokle god ne prekoracis dozvoljen broj dana. Bio sam u Urugvaju, ulazio u Argentinu, niko me nista nije pitao.

Hvala puno  clap clap clap clap :blob: :blob: