Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao!

Trebalo bi da sam u Klermon Feranu 21.03 i sad gledam sve najjeftinije i najlakse nacine da do istog i dodjem. Imate li iskusne savete?Videla sam na forumu neke predloge kako da se ide do Pariza (wizzair BG-Brisel pa Megabusom Brisel-Paris), ali sada je taj Wizzair 150 eur, a i voz od Pariza do Klermon Ferana nije tako jeftin.

Imate li iskustva s ovom destinacijom? Hvala unapred!

Otišao sam na Air France, potražio Beograd - Lion i nazad 20.3. odnosno 25.3. Dao mi je ukupnu cenu od 15,832 din, preko CDG Jatom (može još malo niže za povratak 26.3).

Za Klermon-Feran mi je dao cenu od 22,300 povratna, ali je veza nešto lošija, a i kontam da se za razliku u ceni možeš prevesti od Liona, to je dvestotinak kilometara.

Ja tu ne bih tražio preko leba pogače... Kombinovanje iz Pešte ili Temišvara povlači dodatne troškove prevoza i cimanja.

Na ovu cenu shto si dao, treba dodati i takse u iznosu od 22.781 RSD. Odradi ceo book online, pa ces videti i sam. No, da ne idemo vise u off ovde.

Your departure flight

Belgrade - Lyon

20/03/13 - 09:15

Fare CLASSIC

Your return flight

Lyon - Belgrade

25/03/13 - 10:50

Fare CLASSIC

Passengers :

1 Adult

Total : 38.613 RSD

Price    Taxes Service Fee Passenger Total including taxes and service fee

15.832 RSD + 22.781 RSD + 0 RSD x 1 Adult = 38.613 RSD

Total : 38.613 RSD Convert (converted sum is for reference only)

= 38.613,00 RSD

Merde! Fils de pute! U pravu si. Ja sam pomešao, svoju kartu sam kupovao preko KLM-a a oni daju cene s uključenim taksama. Kad istu rutu potražim preko KLM-ovog sajta, daju iste te letove i cenu od EUR 343.80, što je baš to.

Natrag u fazu konstrukcije plana...

Baš sam se potrudio, ali nikako da iskombinujem nešto naročito pametno. Preko Pariza ispadne skupo u većini varijanti. Voze low kosteri i do Liona i Bordoa, ali se ništa ne uklapa.

Najviše mi obećava konekcija Budimpešta-Ženeva, gde saobraćaju EasyJet i Wizzair. Wizzom je BUD-GVA 18EUR 20.4 u 6.55 ujutro, a iz GVA se do Klermon Ferana može vozom preko Liona, za 50-tak EUR (gledao sam ovaj sajt).

Za povratak je dosta skuplje, i kod Wizza i kod EasyJet-a od 60 EUR naviše.

Al opet, kad sve sabereš, min. 80 avion + min. 100 voz + 45 kombi do BUD + prtljag... nakupi se :(

Ono sto sam uspjela da nadjem jer Bg-Basel 19. mart 3.700,00 rsd ako se placa bankovnom doznakom, 4.170,00 rsd ako se placa karticom. Za clanove je 2.500,00 rsd. Posto se slece u Mulhouse, odatle uzmes voz koji ide 6-7h do Clermonta. Karta je oko 60e u jednom smjeru. Ili da uzmes bus, ali mislim da ne ide direktno do tamo, vec do Liona. Karta Eurolines-om 48e u jednom smjeru (do Liona). Sveukupno u jednom smjeru manje-vise oko 100e. Nisam uspjela da nadjem nista jeftinije. Mozda neko zna neki cheap prevoz po FR.

• Author

Hvala vam!

I ja sam prvo pokusala kod AirFrance i odustala kada sam videla pregoleme takse. Hvala na predlozima i trudu, sad mi ostaje da nesto iskombinujem ;)

• 2 weeks later...

Ako nisi jos uvek nista pronasla, a imas mogucnosti da iskorigujes datum, imas na Brussels Airlines povratne karte za Brussels- Lyon za 99e sa taxama (kraj marta, pocetak aprila... za tvoj datum je cca 115e), a do Brisela, Wizz-om za cca 70e (verovatno moze i manje).

• 4 months later...

Da li neko zna najjeftiniji put do Clermont Ferrana za datum 29. jul. Da li je najbolje preko Pariza leteti pa onda voz do Clermonta.