Jump to content

Featured Replies

Posted

Proslog vikenda sam u Valjevu jeo najbolje cvarke na svetu, fenomenalne, fantasticne. Jeo sam razne cvarke u svom zivotu, ali ovo je nesto nevidjeno. Ljudi kod koji sam bio gost su me zvali da krajem godine dodjem na Cvarkijadu. Duvan cvarci, fantasticnog ukusa. Neverovatno. Mislim da bi Valjevci od toga trebali da naprave brend. Vikend godine za mene. Ludilo destinacija. Plus na primer valjevsko. Ludilo. Ovo nema nigde.

• 3 weeks later...

Poznati valjevski duvan čvarci  v.s  čvarci od soje od NS  ;D

Bez bogohuljenja molicu i spominjanja cvaraka od soje ....jer to nije to i ne moze nikad da bude:D

E sad jel si ti jeo u valjevu kod nekoga domace ili su bili kupljeni

Bez bogohuljenja molicu i spominjanja cvaraka od soje ....jer to nije to i ne moze nikad da bude:D

E sad jel si ti jeo u valjevu kod nekoga domace ili su bili kupljeni

Bacena mi je rukavica u lice! (upravo sam se najelaaaaaa)

Cvarke koje si jeo su sigurno domaci, tesko da ces se na cvarkijadi najesti dobrih. pozdrav od Ljiljane, Valjevo.

p.s. hvala stonas ishvali :) i cvarci sa cvarkijade nisu losi, ali najbolji su oni sto ih nema na tom sajmu, isto kao i sa rakijom.

Hekato a kad je čvarkijada ,pa da se mi vrnemo .

Da se čalabrcne štogod  :) ...a može i da se zalije  ;)

• 2 weeks later...
  • Author

Cvarke sam jeo u domacoj radinosti, ali su me domacini vodili i u jednu prodavnicu na lokalnoj pijaci gde se slicni mogu kupiti.

Cvarci od soje, izvini, ali bljak.

Rakiju sam zaboravio da pomenem, odlicna. Ali samo sljiva. Pio sam neku dunju u pokusaju i nije mi se svidela.

Garant se misli na prodavnicu pored pijace, Zlatiborac....sto se tice kupovnih, pre bi se opredelolila za firmu Nedeljkovic, iako nisu odavde, nego iz Srema, bolji su oda nasih kupovnih, kao npr. Trlic

• Author

Bas ta. Ali da se razumemo, nisu to cvarci koje prodaje onaj poznati lanac prodavnica, mozda ima u asortimanu i neke njihove proizvode, ali cvarci su garantovano domaci i to od nekog lika iz okoline Valjeva.

Ja sam upravo narucio kilo koje nameravam da ponesem u Barselonu, i naravno teglu ajvara, malo ljutkastog. Mislim da sam napravio pravi izbor kako da ih ucutkam u vezi njihove domace prsute.

da, ta radnja nema veze sa Zlatiborcem sa Zlatibora, i taj lik je kao patentirao duvan cvarke itd...ali je bila i afera sa njim...zbog mesa koji je stizao cudnim kanalima iz Argentine i juzne nam Srbije, iliti Kosova.....Ja, licno ne uzimam nikad nista iz te prodavnice.

• Author

E jbg...Gledah neku deklaraciju, nije on proizvodjac. Sta da se radi, sledeci put kad budem u Valjevu, javicu ti se se za uputstva. U svakom slucaju uvek uz cvarke ide neki alkohol da ih malo dezinfikuje.  :pivoooo:

ide sljivovica, mada ja preferiram lozovacu, kajsijevacu i dunjevacu....jbg. izgleda svako voli ono sto nema :))

izgleda svako voli ono sto nema :))

Tuđe - slađe ...uvek bilo  ;)

• 2 months later...
  • 3 months later...

a rakija i duvan cvarci? nekako mi to vise ide uz moje Valjevo

Naravski da ide.  ;)

Ali samo domaće napravljeno.

Zaobići komercijalno/štancovano za tržište.

pa da ti kazem, nisu bili losi, ali obicno su 800 din po kilogramu a danas su bili od 1000 do 1200....lepinja sa kajmakom i cvarcima 150