Jump to content

Featured Replies

Posted

Ne znam da li ovo spada u reklamu, ali moram da podelim ovo otkrovenje (ako mislite da je reklama izbrisite jbg)

Ovo mi je jedno od zanimljivijih mesta koje posetim kad dodjem u Beograd, a od proslog vikenda me je jos jednom odusevilo. Nasao sam kineski super-market na spratu onog belog trznog centra. Ima raznih stvari, posebno zanimljivih ljudima koji vole orijentalnu kuhinju ili prate neke od zdravijih rezima ishrane kao npr makrobiotiku.

Ima svega i sve je jeftino, sad ne bih da reklamiram, ali kad se uporedi sa cenama u zdravim hranama visestruko je jeftinije ovde. Ja sam pirincano sirce platio 130din za pola  litre, one nori, kombu i ostale alge imate za 100 dinra bas velike ploce, soja soseve imate od jeftinih u nekim kanisterima do skupljih koji su lapo litre 300-400 dinara. Ima i susamovog ulja, gomila zacina npr onaj zvezdasti anis, mesavine zacina (ono 5 zacina i 7 zacina) od pola kile, meduze??, pirincana rakija (tako pise), pirincano vino u balonima od 5 litara, tofu za 30 dinara, miso pasta od 800 grama u nekoj kutiji za 300 i nesto dinara, neko kinesko energetsko pice za 30 dinara koje se nisam usudio da probam, zeleni caj koji izgleda kao da su mu listovi obojeni zelenim temperama ne secam se cene... Nema cega nema, samo dobro proverite rokove trajanja.

:)

I imaju li proizvodi deklaraciju? Čula sam da ima svega i svačega, ali nikada nisam otišla da vidim.

• Author

U tom super marketu svi proizvodi imaju deklaraciju. Ima jos jedna manja radnja koja prodaje slicne prehrambene proizvode, mislim da je u onom zelenom trznom centru, tamo nisam video deklaracije, ali sam npr video da neke alge prodaju neupakovane i malo jeftinije od onih u super-marketu.

Zaboravih da pomenem, ispred super marketa ima nekoliko zamrzivaca, nisam bas siguran sta je u njima, ali sta god da je ima veoma karakteristican miris (moglo bi se reci i smrad), pa je moguce da su morski plodovi.

E, super. Oticu cu da vidim sta ima jer su stvarno te cijene drasticno nize od onih po "zdravim" hranama.

imaju 2 radnje u zelenom trznom centru, jedna je u prizemlju sa ceone strane, a druga , bolje snabdevena, na spratu sa zadnje strane centra..a sto se tice supermarketa, malo ga je teze naci, nalazi se na 2. spratu novog belog t. centra, ali do njega se stize samo stepenicama (ne pokretnim), i najlakse je tako sto udjete od spolja, sa ceone strane, kroz ulaz na sredini, i ne produzite unutra ka radnjama, vec u samom hodniku imaju jedna vrata sa leve strane, koja moraju da se otvore, i onda tim stepenicama se popnete na 2. sprat..i tu je odma supermarket..

pre 10 dana im je stigla isporuka iz kine, i sad su stvarno puni, mada se sve jako brzo prodaje...posto stalno pravim kinesku i azijsku klopu, idem tamo maltene svaka 2-3 dana, i moram da ih pohvalim, da su im cene odlicne, ima jako puno stvari koje nemaju nigde drugde u srbiji da se kupe, a ove druge su dosta jeftinije nego u "zdravoj hrani", neke stvari cak i po 3-4 puta..

uglavnom su sve proverene kineske marke, proverio sam na netu, al ima i rinfuz-a...sve ima deklaraciju...

npr. kokosovo mlekoo u konzervi od 400ml je 180din, u zdravoj hrani nema ispod 250, a dosta je i losijeg kvaliteta od ovog..a susamovo ulje je npr. 700din 900ml, a 500 od 700ml, dok u zdravoj hrani bocica od 150ml kosta 400din...kesa pakovanih susenih sitaki pecuraka je 500din, od 150g...u zdravoj su 170-180 din kesica od 30g...itd...imaju naravno sve vrste nudli, milion soja sosova, oyster sosova,fish sos, pirincanih vina rakija sirceta...alge, zacine, bambus druge kineske pecurke, i brdo chilli-ja, i drugih nekih kineskih sosova..preporucujem hoisin..

samo pozurite, jer vidim da se ubrzano prazni, izgleda da su i drugi vlasnici radnji, ili restorani izvalili ovo mesto...i kupuju na veliko...

I jos jedno pitanje: da li je moguce placanje karticom ili je iskljucivo kesom?

kes...

i PDV racun dobijes

Има ли у том супермаркету и нездраве хране?

Типа, кинеског пива, вина, жестине? ( осим поменуте пиринач ракије ) ?

Нечег као што је кинески маргарин, кечап, прашак за веш и слично ?

Ne znam da li ovo spada u reklamu, ali moram da podelim ovo otkrovenje (ako mislite da je reklama izbrisite jbg)

Ovo mi je jedno od zanimljivijih mesta koje posetim kad dodjem u Beograd, a od proslog vikenda me je jos jednom odusevilo. Nasao sam kineski super-market na spratu onog belog trznog centra.

Ima svega i sve je jeftino, sad ne bih da reklamiram, ali kad se uporedi sa cenama u zdravim hranama visestruko je jeftinije ovde. Ima  pirincana rakija (tako pise) , neko kinesko energetsko pice za 30 dinara koje se nisam usudio da probam, zeleni caj koji izgleda kao da su mu listovi obojeni zelenim temperama ne secam se cene... Nema cega nema, samo dobro proverite rokove trajanja.

Ma idi begaj.

Sve jeftino i zdravo za konzumaciju...pogotovu ta pirinčana rakija!  ;D

• Author

Ovo mi je jedno od zanimljivijih mesta koje posetim kad dodjem u Beograd, a od proslog vikenda me je jos jednom odusevilo. Nasao sam kineski super-market na spratu onog belog trznog centra.

Ima svega i sve je jeftino, sad ne bih da reklamiram, ali kad se uporedi sa cenama u zdravim hranama visestruko je jeftinije ovde. Ima  pirincana rakija (tako pise) , neko kinesko energetsko pice za 30 dinara koje se nisam usudio da probam, zeleni caj koji izgleda kao da su mu listovi obojeni zelenim temperama ne secam se cene... Nema cega nema, samo dobro proverite rokove trajanja.

Ma idi begaj.

Sve jeftino i zdravo za konzumaciju...pogotovu ta pirinčana rakija!  ;D

Pa nisam rekao da je sve zdravo, ali su pojedine stvari jeftinije nego u prodavnicama zdrave hrane, kao npr: alge, miso pasta, princano sirce itd.

Никако да укапирам за тај супермаркет где се налази. Да ли си мислио на нови бели кинески тржни центар који је одмах до зеленог? Не схватам куда се то провлачи и завлачи да би се дошло до њега. Био сам доста пута у том центру али не знам за тако велики супермаркет. За малу продавницу у зеленом знам. Има и бивша робна кућа која је поред центра Пирамида која је такође беле боје а пре неки дан видех да и њој сад има кинески центар.

Kada udjesh u novi kineski centar, popnesh se pokretnim stepenicama na gore, I sprat. Krenes par koraka levo i videces da odmah tu, prodaju zavese. Tu postoje i metalna siva vrata (malo su skrivena od silnog sarenisa tamo). Kada prodjesh kroz njih ides sprat vise i kada se popnes opet levo. Odmah tu ti je prodavnica. Videces ispred nje postoje zamrzivaci, a ona je sva u staklu. Rade nasi ljudi, koji se razumeju u asortiman robe. U slucaju da neko koristi kolica, postoji i lift koji vodi do te prodavnice, a, koliko sam ukapirala, "hvata" se negde sa spoljne strane.

Захваљујем.

Сад прочитах на нету да има и кинеских сладоледа. Вероватно ћу сутра или прекосутра скокнути да видим чега све има. А што се тиче те пиринчане ракије баш бих волео да је пробам, само ме мало страх да експериментишем са жестином да се случајно не отрујем метилом као они несретници зозовачом.

Типа, кинеског пива, вина, жестине?

Ja sam naleteo jednom (ne tamo;cak ne i u Srbiji) na kinesko pivo "Tsung-Tao"(ako se dobro secam naziva).

Pivo sa onim kineskim znacima na etiketi - delovalo mi nekako egzoticno,reko moram da ga prozderem :) (iako sam u tu radnju usao da bih kupio nesto svasvim drugo)

Kinesko pivo imalo je, cini mi se, da se kupi ranije u "Dva stapica" u Uscu. Nije nista narocito. A ako smo kod klope, "Dva stapica" su mi potpuno bezveze i hrana im je jako masna. A jednom nisu imali da mi daju stapice.  :o

Kinesko pivo imalo je, cini mi se, da se kupi ranije u "Dva stapica" u Uscu. Nije nista narocito. A ako smo kod klope, "Dva stapica" su mi potpuno bezveze i hrana im je jako masna. A jednom nisu imali da mi daju stapice.  :o

najbolja kineska klopa u bgu je ona koju sam pravis heheh..jer je ova po restoranima uglavnom prilagodjena srpskom nepcu, sto je donekle malo i bezveze, jer nemas neki osecaj da si promenio ukuse , a u tome je valjda char razlicitih kuhinja..

medjutim, primecujem da sa pojavom kineskih radnika ( borca most i tako to), ima i par mesta koja su pocela da prave mnogo kineskiju hranu, iz razloga jer tamo jedu kineski radnici...znaci, ko voli kinesku klopu, autenticnu, to su prava mesta  ;D

Da, slazem se. Jedino, mozda, mada nisam bila odavno, odskace restoran "Li" preko puta TC "Zira", cim se udje u Dimitrija Tucovica. Ljudi se kunu u Makao, mada ne znam po cemu je toliko poseban (i skup).

Одем ја тамо... Не тако велики супермаркет пронађем из прве. Уђем споља у поменути лифт и одвезем се на други спрат.

Што је најгоре, немају кинеског пива. Само пиринач ракију која је изузетно јака. 56% алкохола. Плашио сам се да све сам попијем и ако флаша није имала више од 0.33. С обзиром да нисам неко ко се занима за здраву или кинеску храну, мени је радња деловала прилично прљаво, прашњаво и неуредно. Посвуда около биле су кесе са разним праховима и прашцима. Чудним саджајима и за мој укус исувише шареним етикетама. Све то је поприлично јефтино, укључујући и пиринач ракију. Има ствари којима незнам сврху и за 50 дин. А има и неко пиће што кошта 40 000 дин.

Kakav crni supermarket! meni vise lici na privatnu prodavnicu iz 90-ih, koju je otvorio neki komsija iz zgrade :) elem, pamet u glavu i da gledate etikete i rokove trajanja. U stvari, ne znam koliko ce i to pomoci jer je sve na kineskom! Ali, obavezno pitajte za svaku stvar, sto se datuma tice!!! Robu uvoze jednom u sest meseci (i to u najboljem slucaju!)

Postoji roba kojoj je istekao rok trajanja, a narocito iz zamrzivaca (rakovi, skoljke i riba) i nikako je ne uzimati, uostalom pitajte i sami prodavce. Poslednji put kada sam ja bila, poluzaledjena hobotnica je sa sve plasticnom kantom i gomilom rastapanog leda stajala na podu, spremna za prodaju. Ali, da ne bude da sam dala samo negativne kritike, kupila sam kod njih minijaturne porcelanske cinije. Mislim da samo njima nije istekao rok trajanja :)

Nego, da li je neko, negde, video u gradu Jakubove kapice (poklopace) sa sve onim oklopom?

Kakav crni supermarket! meni vise lici na privatnu prodavnicu iz 90-ih, koju je otvorio neki komsija iz zgrade :) elem, pamet u glavu i da gledate etikete i rokove trajanja. U stvari, ne znam koliko ce i to pomoci jer je sve na kineskom! Ali, obavezno pitajte za svaku stvar, sto se datuma tice!!! Robu uvoze jednom u sest meseci (i to u najboljem slucaju!)

Postoji roba kojoj je istekao rok trajanja, a narocito iz zamrzivaca (rakovi, skoljke i riba) i nikako je ne uzimati, uostalom pitajte i sami prodavce. Poslednji put kada sam ja bila, poluzaledjena hobotnica je sa sve plasticnom kantom i gomilom rastapanog leda stajala na podu, spremna za prodaju. Ali, da ne bude da sam dala samo negativne kritike, kupila sam kod njih minijaturne porcelanske cinije. Mislim da samo njima nije istekao rok trajanja :)

Nego, da li je neko, negde, video u gradu Jakubove kapice (poklopace) sa sve onim oklopom?

pa bas si ocrnila, ali ipak vecina od toga sto si rekla prosto nije istina...

datum pise na svakom proizvodu, utisnut je ili odstampan, a takodje pise i koliki je rok trajanja u odnosu na taj datum, i to pise na deklaraciji..uglavnom su svi datumi od 2012 , proizvedeno, i onda je rok vazenja 24meseca, ili 18, ili 12 itd...mozda si se zbunila pa mislila da su to rokovi do kad vazi roba..ali kod kineza je obrnuto nego kod nas, kod njih uvek pise kad je roba proizvedena...na 90% proizvoda ( sem onih u rinfuzu), postoji deklaracija i sve lepo pise, tako da moze covek fino da se snadje, i ako je pakovanje samo napisano na kineskom..ali ima negde i na engleskom..ja kupujem tamo bar jednom nedeljno, i do sad sam naleteo samo na jedan proizvod na kome je bio istekao rok trajanja...a to se desava i u nasim supermarketima, i to pocesto..

takodje, roba im stize jednom u 3-4 meseca otprilike, ali oni tamo uglavnom i nemaju kvarljivu robu, nego tegle, susene stvari, nudle, zacine, sosove itd..sto sve moze duze da stoji...

tacno je da ranije nije bilo bas lepe deklaracije na svakom proizvodu, vec je pisalo dosta uopsteno sto se tice sastava itd, ali to se u zadnjih 7-8 meseci promenilo i sve lepo pise...

preporucujem radnju jer ima jako puno stvari koje uopste ne mogu nigde da se kupe kod nas, a neophodne su za azijska jela, a one koje imaju i u radnjama zdrave hrane, ovde su daleko jeftinije...

• 2 years later...

jel isao neko skoro do radnje jel radi sve regularno, svracao bi iz Panceva pa me zanima jel ima pirincano sirce oyster i fish sos

15 hours ago, BladesEyeZ said:

jel isao neko skoro do radnje jel radi sve regularno, svracao bi iz Panceva pa me zanima jel ima pirincano sirce oyster i fish sos

ima sve, so da nema :)...

imas tamo vise radnji, ja znam za 4...i ima i na tezgama dole gde prodaju zelenis...

• 5 years later...

Позз.

Пошто је Кинески ТЦ изгорео, да ли неко зна, да ли постоји још неки супермаркет у граду ? Ја сам изгуглао неки на Лединама, али не знам да ли је тачна претрага.