Jump to content

Featured Replies

Pozdrav ljudi,

Ko uskoro ide na Tajland? Kako se krecu cene karata?

Ja sam pre par godina isla Turkish Airline-som, ali posto sam imala fiksne datume za odlazak i povratak nisam mogla puno da pomeram i platila sam kartu 650 eura. 

Kako se sada krecu cene? Koje su malo povoljnije varijante za odlazak do BKK. 

Pozdrav!

Ja sam prošle godine platio oko 550e

Tako da verujem da sada možeš da nađeš za oko 500e

Pošto se sad drugom polovinom aprila završava udarna sezona možda uspeš i jeftinije, mada opet ne znam da li je moguće jeftinije od 500e

Pitanje za kmere - da li ima dobrih tura po džunglama Kambodže? Npr, moj prijatelj sa Tajlanda mi je obećao neki gotivan safari po Čang Maju, sa sve urođenicima bla bla, ali pošto neću ovog puta na tajland - zanima me da li ima to u Kambodži?

Želja mi je da popijem alkoholni derivat sa urođenikom, pojedem halucinogeni kaktus i astralno proputujem njegovim umom.

Hvala.

Edited by Kundun

Želja mi je da popijem alkoholni derivat sa urođenikom, pojedem halucinogeni kaktus i astralno proputujem njegovim umom.

Gle, kaktusi ne rastu u Kambodzi.... Drugo, Kmeri su narod koji ima znacajnu kulturnu bastinu i duuugu istoriju, te je bezveze nazivati ih urodjenicima. To sto su siromasniji od nas sa Balkana, ne znaci da odmah treba da ih nazivamo pogrdnim imenima. Po toj logici, i mi smo onda urodjenici za prosecnog Norvezanina. flowers::

Ono sto tebe zanima su - dzungle Amazonije! Tamo imas urodjenika i mozes da pijes ajahavasku sa plemenima.  Poz!

Gle, kaktusi ne rastu u Kambodzi.... Drugo, Kmeri su narod koji ima znacajnu kulturnu bastinu i duuugu istoriju, te je bezveze nazivati ih urodjenicima. To sto su siromasniji od nas sa Balkana, ne znaci da odmah treba da ih nazivamo pogrdnim imenima. Po toj logici, i mi smo onda urodjenici za prosecnog Norvezanina. flowers::

Ono sto tebe zanima su - dzungle Amazonije! Tamo imas urodjenika i mozes da pijes ajahavasku sa plemenima.  Poz!

Mislim da bi trebalo malo da se opustiš. Popiješ pivo. Odigraš segu.

Mislim da je više nego jasno da sam se zajebavao, ali izgleda ti to nisi skapirao, što nije moj problem.

I svakako ne moraš da mi držiš predavanja o istoriji, Kmerima, hortikulturi i Aziji, pošto sam veoma dobro upoznat. Umesto toga ako želiš da podeliš korisne informacije, umesto što mi popuješ - izvoli. Ako ne, svako dobro. Ako ti to što se zajebavam smeta, preskoči moj post i nastavi svojim putem.

E, da, u svoj zajebanciji, koju ne razumeš, nisam mislio da kaktusi rastu, već da mogu da se kupe i konzumiraju. Kao i u većini zemalja suncem nam okupane planete. Kada je dan, naravno.

Da se javim iz Kambodze

ima ovde urodjenika i te kako

Kundun je pitao za dzungle, ima toga

Mondulkiri i Ratanakiri

samo sto nisu bas na turistickim trasama

obe su na istoku zemlje, granica sa Vijetnamom i Laosom

tamo jos uvek ima plemena koja ne podpadaju pod Kmere

to je neki narod koji je nekada sluzio kao placena vojska

do tamo nema ni puta, nego samo neke sumske staze, po kojima se ide ili pesaka, ili sa dirty bike

nema drugog nacina stici tamo

ture do tamo niko ne organizuje, mada mi nije jasno zasto, jer je taj deo zemlje po meni mozda i najzanimljiviji

ja sam bio jednom, i mogu vam reci da je stvarno mnogo interesantno, ali jedini problem je stici do tamo, jer je to od Phnom Penh-a dosta daleko

negde oko 500 km do Mondulkirija, i nesto vise na sever prema tromedji Laosa, Vijetnama i Kambodze do Ratanakirija

stvarno zanimljivi krajevi, sa mnogo slonova i ostalih stvorenja

eto nesto malo o dzunglama

pozdrav svima :)

urođenik značenje
urođenik, pripadnik neke od domaćih civilizacija i naroda u zemljama Afrike, Amerike Australije, Novoga Zelanda, nasuprot europskim kolonijalnim doseljenicima.

Zamolio bih ove što im smeta reč "urođenik", hodajuće rečnnike i ostale, da iskuliraju, pošto ovde ljudi pored toga što hoće da dobiju informacije, vole i da se zezaju. Žao mi je onih koji to ne umeju, ali neka idu da slušaju Filipa Žmahera i igraju mice sa babom.

Reč urođenik je svakako evoluirala, kao i većina termina, pa se primenjuje kao žargon za članove plemena širom sveta. Ništa uvredljivo. Ništa pogrešno. Hajde sada da se vratimo na temu

Camalus, od pomoći si kao i obično. Mislim da ću za džungle morati da zamolim Vijetnam, ili sačekam da ponovo odem na Tajland.

Bilo kako - dogodine u Kambodži (kada kažem dogodine, mislim za dvadesetak dana) :)

OK. Ocigledno nisam skapirao zajebanciju ... no hard feelings, ima svakakvih likova ovde. Opusteno ... flowers::
Ajde, pozdravljamo te ja i Filip Zmaher!

• 3 weeks later...

Tekst mu vise dodje kao licna promocija nego sto priblizava mesto citaocima koji nikad nisu bili tamo. Licni pecat u pisanju moze biti dobra stvar, ovo je primer loseg. Inace mi je Chiang Mai destinacija broj jedan na Tajlandu.

da li postoji neostrašćeni, objektivan novinar u Srbiji? 

Dakle prema novinarki, dođite u Chiang mai kako biste kupovali na ultragroznim pijacama i dođite da date novac organizacijama.

Nikakvu suštinu nije napisala, tako površno i šturo.

Kao da kaže vrhunac Tajlanda je obilazak Pataje....wtf???

• 2 months later...
  • 4 weeks later...

Pozdrav! U decembru idem za Tajland na pola godine, pa sam usput mislio i da svratim do Kambodže.

Imam nekoliko konkretnih pitanja, ako neko ko je bio može da mi odgovori:

1) Štrokave boleštine - koliko znam sa interneta, treba se vakcinisati za tetanus, stomačni tifus i hepatitis a. Koliko to košta da se obavi u Beogradu? Jel možda valja još nešto odraditi od tih vakcina? Ne želim da ostavim kosti u budističkoj zemlji.

Malarija - lekovi su strašno skupi, a rečeno m ije da ih valja uzimati ako se ide u džunglu i na udaljene plaže što je upravo ono što planiram. Takođe mi je rečeno da lekove za malariju tamo prodaju kao pez bombone za mnogo manju cenu, pa me interesuje da li je to istina i da li su to pravi, ispravni lekovi?

2) Jel' probao neko da autostopira tamo? Kakva su vam iskustva?

3) Viza za Kambodžu - video sam topike koji se bave ovim pitanjem, ali mi deluju malo zastarelo, pa ako se nešto do tada promenilo - kako je najbolje završiti vizu, na licu mesta, na granici, ili online? Odnosno, šta je jeftinije i zahteva manje birokratije?

Hvala unapred!

Sto se tice bolesti, po mom misljenju ne trebaju ti nikakve vakcine, taj tetanus eventualno, ali to treba I za srbiju ili bilo gde drugo..ako si ovde poziveo bez vakcine tetanusa, tamo nije nista veca verovatnoca da ga dobijes...tajland nije malaricno podrucje, mnogo je veca verovatnoca da se dobije denga groznica, ako te ujede inficirani komarac..ali to je nista toliko strasno kao sto je malarija, ko I svaki virus prodje za 5-6 dana...ni kambodza nije bas rizicna, ali ima podrucja u dzungli na granici sa laosom gde moze da se javi..ja se ne bih tripovao zbog toga..veruj mi, bio sam u podrucjima juzne amerike gde je milion puta veca mogucnost bila da dobijem, pa preziveh bez leka..to dosta ima I do srece..a takodje, ni lek ti nije 100% sigurica da je neces dobiti...samo ne razmisljaj o njoj I opusti se, pogotovu u tom kraju sveta gde ides, I neces sigurno nista zakaciti...u kambodzi je veca verovatnoca da se otrujes hranom, ali ne tifus...samo pazi gde jedes...tajland je siguran I sto se toga tice...u srbiji se vise truje hranom nego tamo, narocito zbog nacina pripreme..

Kambodzanska viza se dobija na granici I vazi 30 dana ...ne treba nikakva ambasada..kosta 30$ -35 $ ako nemas sliku...sem te slike ti ne trebaju nikakvi papiri..nemoj da te bus prevoznici navuku da njima platis kao nesto, dace ti I da popunjavas originalne papire za vizu..plati samo kad stignes na granicu cariniku I to je to..

Dragi Fikonja,

Viza se zavrsava preko neta. pojavi se na granici sa tom artijom u rukama i nema problema. Sto se tice malarije, kupi lekove u Evropi, sada je kisna sezona i ukoliko planiras da se vucaras po zapizdinama dzungle, valja imati lekove.

Sto se tice autostopa, jednom prilikom je bilo 15 minuta chekanja, drugom 13 sati. nakon toga sam digao ruke od autostopa, ali ortak sa ribom je stopirao i nisu imali nikakvih problema. Ljudima je to ovde chudno, i uglavnom se smeju dok te prolaze, ali mahom su dobrocudni i primice te u auto.

Vakcine su neke smeshne pare bile u Beogradu, ali morash da primish par meseci unapred za hep. 

Javi se kad dodjes da popijemo neshto ;)

Dragi Fikonja,

Viza se zavrsava preko neta. pojavi se na granici sa tom artijom u rukama i nema problema. Sto se tice malarije, kupi lekove u Evropi, sada je kisna sezona i ukoliko planiras da se vucaras po zapizdinama dzungle, valja imati lekove.

Sto se tice autostopa, jednom prilikom je bilo 15 minuta chekanja, drugom 13 sati. nakon toga sam digao ruke od autostopa, ali ortak sa ribom je stopirao i nisu imali nikakvih problema. Ljudima je to ovde chudno, i uglavnom se smeju dok te prolaze, ali mahom su dobrocudni i primice te u auto.

Vakcine su neke smeshne pare bile u Beogradu, ali morash da primish par meseci unapred za hep. 

Javi se kad dodjes da popijemo neshto ;)

sto preko neta? pa ja svake god. skoknem do kambodze, i na granici sve zavrsim opusteno, popunim formular i dam pare..kakvih problema moze da bude?

jedino ako je to nesto novo, nisam bio od maja prosle god.

Hvala na odgovorima :)

Pa koliko sam shvatio, viza može i preko neta i na granici, mene čisto interesuje šta je jeftinije ili jednostavnije.

Inače, krećem tek u decembru, to je, nadam se, kraj kišne sezone i početak nekakvog leta? Ili me internet sve vreme vara?

Takođe, Šumadinac, baš bih voleo da popijemo pivo kada budem u Kambodži, naravno, svakako bi mogli da se čujemo preko foruma pa da se dogovorimo kada dođem.

Hvala još jednom i izvinite na ruženju foruma novom temom, nadam se da vam nisam prouzrokovao neprilike.

Sumadinac, ja zakacio dengu pre mesec dana hahahaha. J*bem ti sunce, pa to je bas zajebano. Al evo jos sam ziv ;).

Fikonja, ne brini, ne treba ti nista od vakcina ovde u Kambodzi.

Slobodno cepaj i ne sekiraj se. Sto rece Sumadinac, mozda je pametno da ipak uzmes neke lekice ako ides u dzunglu.

Lekovi su ti ovde jeftini i dostupni. Niko te ne pita nista. Plati i nosi. Samo uvek kad kupujes u apoteci, pogledaj datum. Imaju obicaj da prodaju sa isteklim rokom.

Inace su im lekovi ok, ima i domacih i uvoznih, ali su stvarno dzabe. 

Ne znam u koju si dzunglu namerio, ali posto vidim da te zanimaju divlje plaze i dzungle, onda ipak imaj nesto sa sobom.

Ako ides u Mondulkiri ili Ratanakiri, a to su jedine prave dzungle ovde, onda imaj na umu da je to podrucje jos uvek prepuno mina. Ne bih ti savetovao da ides tek tako. Ako te bas to zanima da vidis, javi se kad stignes, ili pre nego sto dodjes, pa ako hoces, ja mogu da ti nadjem nacin kako da stignes tamo bezbedno i vratis se bezbedno.

Za plaze, narocito divlje, pazi na pescane musice. Znaju da naprave veliku nevolju. Izujedaju te, a nisi ni svestan, pa posle cesanje danima a ledja ko da imas boginje. Nije opasno, al nervira.

Sto se tice vremena u decembru, to je najlepse vreme ovde. Nije velika vrucina i nema puno vlage. I to je kraj kisne sezone.

Pozdrav i srecan put.

P.S. 

Sumadinac javi se neki put i dodji malo na more ;)

Edited by camalus

Nisam se vakcinisala niti pila nikakve lekove pre odlaska u Kambodžu... Bila sam pre puta na razgovoru kod lekara koji daje savete pre putovanja i nisu mi ništa preporučili osim spreja buteks protiv komaraca, i to je to.

sto preko neta? pa ja svake god. skoknem do kambodze, i na granici sve zavrsim opusteno, popunim formular i dam pare..kakvih problema moze da bude?

jedino ako je to nesto novo, nisam bio od maja prosle god.

ako se pojavis sa e-vizom bude nesto lakse. umeju da najasu na granici, par prijatelja je imalo situaciju gde su morali da "doplate" desetak dolara. to je bilo od novembra pa ovamo :)

camalus, spremi slanine i oladi piva, shumadinac te odbiti nece :)