Jump to content

Featured Replies

• 2 weeks later...

I prestanu da muče, ubijaju i jedu zmije.

Da li je neko u julu u Vijetnamu i Tajlandu u avgustu?

• 1 month later...
On 13.2.2015. at 3:23 PM, StefanDylan said:

ljudi ne shvataju da ne možeš i ne smeš (nije zdravo9 da živiš na uličnoj hrani. Oni misle da je nama lako koji živimo ovde.

prvih mesec dana je zanimljivo i vredi sve probati, a posle ti muka od njihove hrane.

Ja sam od novembra na Tajlandu gde imam nameru provesti nekoliko meseci. Bila sma dva puta kao glamur turista a sada dolazim sa rancem na ledjima i ogranicenum budzetom, tako odlucila. Jedini nacin da "ispostujem" svoj budzet :wink: je ulicna hrana...vrlo smi me uplasio...osim sto je gadna postoji li neki drugi razlog ti napisa kako nije zdrava???? Ja sam inace uvek bila gladna tamo, ne volim njihovu  hranu. Sok! A sta cu ja jesti?:wink:

Edited by Mirjana56

Pozdrav,

Ja krećem "tamo" 1.novembra, karta kupljena. Imam isplanirano do 20-decembra na Tajlandu ali bih posle prešla u Kambudžu, tačnije u Siem Reap kako bih bila bliže Wat Angkoru.

Plan mi je naći neki jeftin smeštaj i dnevno posećivati Wat onoliko dana koliko mi se čini interesantno. Nisam limitirana vremenom. Moje pitanje je šta iskusniji putnici misle o tome.

Ah,da, neko je tražio ako me sećanje ne vara alevu papriku :smile: za svoje maistorije. Divno, i eto probaću.

Moja pitanja su koliko je bezbedno ženi samoj sa rancem na leđima...ma to smo valjda prevazišli...bezbedno je što da ne :).

Prosto bilo kakve sugestije oko smeštaja ili možda preporuka za neki host, znači sve.

Tajand, sto se tice hrane, i nije vise jeftin. Na ulici jeftino jedu domaci. Vijetnam je mnogo jeftiniji. To se posebno odnosi na cenu piva:-) .

Da, na Tjlandu je jeftina hrana iz mora

Povrce i voce, cak skuplje nego u Srbiji.

Dakle iz pozicije stranog turiste.

Pisem sa "lica mesta".

Da,da. A banana, konzumne such skuplje nego u Evropi.

Molba: napisi nazive nekih vegetarijanskih jela.

Veggie17.jpg

sva tajlandska jela su ista, bez obzira da lu vegetarijanska ili sa mesom, razlika je ta što je meso od sejtana ili ne znam šta već, oznaka restorana meni liči kao nešto na beoj 17... ahan dže. tako izgovaraju vegtaijansku hranuburiram-vegetarian-food-market.jpg

1750d131955985b9a8a9a09d7511f3bf.jpgjay_vegetarian_sign_thai.jpg

što je najgore, uopšte ne postoji VAT, aka PDV na agrikulturne proizvode.

Ima li koga da idemo zajedno na Tajland u septembru. Opcija mi je let IST-BKK po 550€

Imam ovaj softwer za pretragu low cost letova pa možda ispadne i nešto jeftinije.

Tajland je jeftin kada u Rimu radis kao Rimljani. Turisti koji dolaze na kratko u tome tesko mogu da uspeju zbog jezicke barijere i nepoznavanja opcija koje nisu prilagodjene za turiste. Recimo smestaj, ako je oglasen online i portir natuca engleski, to je u startu skuplje od motela koji nije online i u kojem niko ne zna ni da bekne engleski. Turisticke ture su jeftinije preko lokalnih agencija kada se bukiraju na tajlandskom. Javni prevoz je daleko jeftiniji od taksija (kombiji, autobusi, camci...). Ali sve to treba znati i treba govoriti tajlandski. Postoji citava jedna industrija koja zaradjuje na naplacivanju svega strancima po visoj ceni. Sve sto je na engleskom i specijalizovano za zapadni ukus je skupo (pica, hamburgeri, uvozno voce, sir, vino...).  Tako da ko dolazi na duze i zeli da prodje jeftino - najbolji savet je ziveti kao Rimljani, a jos bolje imati lokalnu osobu za saputnika/cimera/prijatelja/partnera.

Ja sam imao obrnuti slucaj kada je moja zena dosla u Srbiju, azijatsku hranu smo placali po previsokoj ceni jer je to tamo egzotika. 

Edited by noskich

Uvezeno voce i povrce je jeftinije od Tajlandskog! to je meni šok, jer tajci nemaju VAT na njihovu agroindustry. kupujem australijanske i novozelandjanske jabuke i kinesko grozdje /USA jer je jeftinije! Turisti dolaze da potrose novac, ne da bolje prodju! to je sustina putovanja, ekonomski dobit i rast.

• 3 weeks later...
On 7.8.2016. at 5:15 PM, StefanDylan said:

Veggie17.jpg

sva tajlandska jela su ista, bez obzira da lu vegetarijanska ili sa mesom, razlika je ta što je meso od sejtana ili ne znam šta već, oznaka restorana meni liči kao nešto na beoj 17... ahan dže. tako izgovaraju vegtaijansku hranuburiram-vegetarian-food-market.jpg

1750d131955985b9a8a9a09d7511f3bf.jpgjay_vegetarian_sign_thai.jpg

što je najgore, uopšte ne postoji VAT, aka PDV na agrikulturne proizvode.

Restorani sa ovom oznako predstavljaju veganske restorane koji su, uglavnom, u blizini budističkih svetilišta. Vrlo su jeftini, porcije su obilne, osoblje po pravilo vrlo ljubazno. Jela su većinom vrlo ljuta ali ima i ne ljutih. Cene su od 30batha u Chiang Mai do 60 batha u Pathongu.

• 1 year later...

Ima li neko iskustva sa trekingom i elephant ridingom na sjeveru Tajlanda? Sta preporucujete? Da li otici u Chiang Mai i odatle uplatiti turu preko agencija ili to uraditi preko neta? I da li to potraziti negdje na drugom mjestu na sjeveru Tajlanda (Chiang Rai mozda)? Prvenstveno me interesuje priroda, slonovi (nisam nesto lud za hramovima), pa vidim na netu da imaju neke ponude za splavarenje, posjeta plemenima i sl.

Plan je neka 3-4 dana sjever Tajlanda, pa onda hvatati avion iz Chiang Mai-ja za Surat Thani, pa onda na Pangan nekih 5-6 dana. Provjericu i kartu za Samui direktno iz Chiang Maija (radi manjeg cimanja), ali racunam da ce biti skuplja.

SporCki pozdrav

Pozdrav svima, putujem uskoro na Tajland, a spletom okolnosti osoba koja je trebala putovati sa mnom (i koja je ima plan gde cemo i sta raditi) je u poslednjem trenutku onemogucena, pa putujem sam. Smestaj je vec rezervisan tako da cu biti 4 dana u Bankoku, 6 dana na Koh Samuiu i 6 dana na Phuketu. Iskreno da sam ja birao verovatno bi bilo vise prirode a manje komercijale, medjutim tako je kako je. :smile: Za vreme na Koh Samuiu sam video da nije tesko doci do Koh Phangana i Koh Taoa. Ima li tu u blizini jos nesto sto bi valjalo obici (nisam osoba koja se izlezava preterano na plazi, tako da bih voleo da obidjem sto vise)? Na Phuketu bicu smesten u jugoistocnom delu (blizu Phuketa - Ko Sire), sta ima tu u blizini sto bi valjalo obici? Inace zanimaju me parkovi, priroda, hramovi, lepi predeli, plaze...video sam da Ko Phi Phi i Koh Lantu pominju, i Krabi. Da li su vredni "cimanja", posto osim Ko Phi Phija ovo ostalo je poprilicno daleko...i sta preporucujete tu na ostrvu i blizi da se poseti? Hvala unapred i izvinjavam se akko ste vec pisali o ovome, rekose mi da se Tajland brzo menja, pa mozda nesto sto je bilo lepo i nekomercijalizovano mozda u medjuvremenu promenilo izgled...:/

taman ti je to.ja sam bio bangkok i koh tao.sve to sto navodis obici za tih 16 dana,je bas veliko cimanje.tako da gde god si na tajlandu,bice ti dobro. ne sumnjaj u to :smile:

• 11 months later...

Aj da ne otvaram novu temu , ova je najpribliznija :)

Jel imate preporuku/savet/tips&tricks za iznajmljivanje skutera na Phuketu (okolina Patong plaze), i na Koh Panganu ?

E da, jos ovo - imam 115kg i 191cm, jel ce mi dati skuter, hahaha? :D

2 hours ago, Shumey said:

Aj da ne otvaram novu temu , ova je najpribliznija :)

Jel imate preporuku/savet/tips&tricks za iznajmljivanje skutera na Phuketu (okolina Patong plaze), i na Koh Panganu ?

E da, jos ovo - imam 115kg i 191cm, jel ce mi dati skuter, hahaha? :D

moras da uzmes onaj skuter od 200 kubika....cena mu je oko 300 bahta na dan, to je realna cena...ali ponovo zavisi i na koliko dana uzimas..moj ortak je uzeo na 15 dana, i dali su mu za 270 bahta....pocetna cena koju su trazili je bila 450, tako da se obavezno cenjkaj, ne placaj vise od 330-350 nikako...mada je skuter stvarno bio glanc nov...mozes da pokusas da uzimas ove od 125....oni su dosta jeftiniji, oko 150 bahta....ako su novi, mogu da te izvuku, ali ces na nekim uzbrdicama svakako imati problema....ako dobro vozis, i znas kako da regulises gas uzbrdo, ne bi trebalo da imas problema..najbolje ti je da iznajmis 125-icu na jedan dan , pa vidi kako ti ide....

ovi podaci o cenama su podaci od pre 3-4 meseca, nista se nije menjalo od tad

Edited by bam-bam

Planiram putovanje od jedno 30tak dana kroz Jugoistocnu Aziju u februaru. Zivim na jugu Kine pa cu se busom spustiti do Hanoja i odatle hvatati  letove/vozove do ostalih destinacija. Uglavnom, konacna destinacija je neko od tropskih ostrva na jugu Tajlanda.

Prosle godine sam bio na Ko Changu, van sezone. Iskustva su i vise nego pozitivna. Mirno sa jako malo turista. Jeste da je padala kisa svaki dan ali su zato vodopadi i jungle trekking bili odlicni.

Ovaj put bih takodje nesto slicno,  ali da opet ima nekog socijalnog aspekta. Ipak, glavna stvar je 'tropical paradise', snorkeling i scuba diving. Kako sam citao po forumu, Ko Pha Ngan se cini kao dobra opcija za to jer mogu da se nastanim na sjevernom/mirnijem dijelu ostrva, iznajmim motor i vozim se naokolo. Da li sam u pravu? Kako sam shvatio plaze su bolje na zapadnoj obali ali je takodje vise komercijalizovano sa vecim brojem turista. Ne iskljucujem zapadnu obalu ali posto idem u februaru kontam da je bolje da je zaobidjem. 

Znam da ima vec poneka tema o Tajladnu, ali je to sve porilicno starijeg datuma i situacija sigurno nije ista od prije 2-3 godine i od prije 10. Bio bih zahvalan ako bi se neko ko vec ima iskustva sa juznim dijelom Tajlanda javio da podijeli iskustva i koji savjet. :)

Zivjeli 

Hello, 

pa u pravu si, Phangan (ili kako se već pravilno piše) je dobar spoj mirnoće i nekog dešavanja, osim ako potrefiš full moon party što je za izbegavanje (mada je svako od nas bio bar jednom, što je dosta da shvatiš da je za izbegavanje :) ). Gužva oko toga traje par dana pre i posle, onda sve standardno. 

Motor je obavezan, to je default tamo, uzmeš sobu i motor, što onda čini da je baš skroz nebitno gde si, sve ti je dostupno, mislim da za 45 minuta možeš da odeš bilo gde. 

Gužva u sezoni je jedino na Haad Rin plaži na jugu, ali i kada je gužva nije ništa iritirajuće i bučno, ceo Phangan je nekako slow (osim za pomenuti ful mun).