Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav,

Planiram vec neko vrijeme odlazak u Egipat, i najvjerovatnije ce se odigrati ove godine u oktobru mjesecu.

Plan je da odem tamo i obidjem cijeli Egipat, koliko je to moguce, za mjesec dana...

Uveliko se raspitujem, skupljam informacije, pa ako je neko voljan na ovakav podvig sa mnom, slobodno se javite(kao i oni koji su nesto slicno radili :P )

clap.gif' alt=':clap:'> :clap:

Pozdrav,

Planiram vec neko vrijeme odlazak u Egipat, i najvjerovatnije ce se odigrati ove godine u oktobru mjesecu.

Plan je da odem tamo i obidjem cijeli Egipat, koliko je to moguce, za mjesec dana...

Oktobar- najbolji mesec za odlazak u Egipat

Ja sam bila u oktobru i super je vreme za obilazak ,kupanje ,nije pretoplo,temp. je skoro idealna za sve aktivnosti i

dan je jos uvek dovoljno dug ...vec u nov i dec. pocinje da duva stalno neki vetar,a i dan se dosta skrati.

• Author

Pozdrav,

Oktobar- najbolji mesec za odlazak u Egipat

Ja sam bila u oktobru i super je vreme za obilazak ,kupanje ,nije pretoplo,temp. je skoro idealna za sve aktivnosti i

dan je jos uvek dovoljno dug ...vec u nov i dec. pocinje da duva stalno neki vetar,a i dan se dosta skrati.

Tako su mi i Egipcani rekli. E to za kupanje, bas i ne planiram da idem da se kupam, to me najmanje zanima, jerino negdje ako budem imala slobodno pa da odem nocu na kupanje ako je dozvoljeno, u suprotnom prezivjecu i bez toga... :D

ako budem imala slobodno pa da odem nocu na kupanje ako je dozvoljeno, u suprotnom prezivjecu i bez toga... :D

Nemoj to ni da pokusavas ! ...pogotovu ne  u Egiptu  nono

E stvarno, otici u Egipat i ne okupati se u Crvenom moru...greota bas !

• Author

kakvi su ti planovi ruta - koji smestaj

Plan je da se dodje do Kaira, nocenje, onda prvo obilazak Aleksandrije, pa nazad u Kairo i onda kopnom koliko ima sa zapadne strane niz Nil, a onda na brod pa grad po grad (mislim na vece i sa znamenitostima) sve do Aswan-a, pa onda istocnom obalom nazad, a za kraj bih ostavila Crveno more i par gradova na obali, cisto radi obilaska i te strane...

Smjestaj hosteli i ako nadjem nekoga na CS, nista online rezervacije, vec dodjes i nadjes, ali svakako da se prvo provjere preporuceni hosteli za smjestaj radi cijena i kapaciteta...

To je ukratko.

Nemoj to ni da pokusavas ! ...pogotovu ne  u Egiptu  nono

E stvarno, otici u Egipat i ne okupati se u Crvenom moru...greota bas !

Primljeno K znanju! :) A pa kupace se u Crvenom moru, samo mi to nije primarni cilj. :)

• Author

Prevoza sto se tice, trenutna opcija i najjeftinija za sad je vozom do Bukuresta, karta je oko 40e, a onda avion iz Bukuresta do Kaira, karta je oko 240e. Povratne karte su u pitanju.

Ako neko zna za jeftiniju opciju, nek javi.  :pivoooo:

Ne zaboravi da se na ulazu u Egipat ,na aerodromu plaća viza mislim 15$

Prevoza sto se tice, trenutna opcija i najjeftinija za sad je vozom do Bukuresta, karta je oko 40e, a onda avion iz Bukuresta do Kaira, karta je oko 240e. Povratne karte su u pitanju.

Ako neko zna za jeftiniju opciju, nek javi.  :pivoooo:

Kada?

• Author

A preko koje aviokompanije?

Tarom je aviokompanija.

Kada?

Kao sto rekoh na pocetku u Oktobru. Cijenu aviokarte sam gledala sa datumima 1.10.-1.11. +/- 3 dana...

• 2 weeks later...
  • Author

Zavisi. Ako ne radis onda ti je rano da planiras, a ako radis ili si student onda bas i nije. :)

Mada sa planovima nigdje ne zurim, taaaako da ima jos mnogo vremena za ljude da se pridruze.  :dance: