Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li vam se desilo da imate vise od 23 kg prtljaga kod LH? Sta se u tom slucaju desava?

Letim iz BG i mislim da cu imati oko 28 kg plus rucni...

Probaj bar malo da smanjis tih 28kg, na oko 25kg, npr, prebaci ih u rucni :) Mislim da bi ti to istolerisali. Npr, kad sam leteo Budimpesta-Frankfurt-Sao Paolo, Lufthansom, tj Condorom, imao sam 25kg, a limit mi je bio 20kg i niko nista nije rekao.

Sad, u BGu mozda mogu malo da zakeraju, nemoj se raspravljati, napravi tuznu facu, ne govori ni rec, gledaj ih u oci i cekaj da se smiluju :)

U najgorem slucaju, mozes platiti prekoracenje...

Pa ti se spakuj kako umes najbolje,pa kad dodjes na Surcin ti lepo izmeris kofer na onoj elektronskoj vagi

pre cekiranja da vidis kolko tezi...ako ima viska ti nesto ubaci u rucni prtljag ,ma snacices se vec

Ali bas sam primetila kad stavis kofer na pokretnu traku da ti nalepe onu nalepnicu i kad pise npr 23,8 kg

oni ti uvek upisu 23...dakle ne zaokruzuju na veci broj...tako da 1-2 kg mislim da nije strasno ako predje preko

Btw ...gde bi ti bio kraj da letis TAP portugalom...jedna brazilka mi je letos u Portou rekla da kod TAP moze

do 40kg cekiranog prtljaga ! ...opusteno mozes da poneses 2 kofera,sto je super ako negde ostajes/ides na duze

Btw ...gde bi ti bio kraj da letis TAP portugalom...jedna brazilka mi je letos u Portou rekla da kod TAP moze

do 40kg cekiranog prtljaga ! ...opusteno mozes da poneses 2 kofera,sto je super ako negde ostajes/ides na duze

Nije ti bas preciznu informaciju dala, ili je ti nisi dobro razumela :)

Kad se leti iz Evrope za Brazil, kod vecine redovnih aviokompanija obicno je dozvoljen prtljag 2X23kg, plus jos rucni prtljag. Ali, kad se leti iz Brazila za Evropu, dozvoljeni prtljag je obicno 2X32kg plus jos rucni.

Kad se leti iz Evrope za Brazil, kod vecine redovnih aviokompanija obicno je dozvoljen prtljag 2X23kg, plus jos rucni prtljag. Ali, kad se leti iz Brazila za Evropu, dozvoljeni prtljag je obicno 2X32kg plus jos rucni.

Super ...  kod brazilaca je sve siroko,opusteno  clap.gif' alt=':clap:'>

• Author

Evo bilo je ovako jutros.

Ja na aerodromu Nikola Tesla, let za Frankfurt pa posle za Porto. A kofer imao i vise nego sto sam mislila, tacnije 32 kg, plus rucni oko 8.

Dosla na check in, pita me decko "jel ste vi premerili kofer, ovo je stvarno previse"... Ja kazem jesam, al znate, ja dolazim jednom godisnje, eto ni plazmu nisam kupila, a 32kg... Onda mi je rekao da idem kod predstavnika Lufthanse i da vidim sta ce da mi kazu...

Odem ja tamo na salter i kazem eto u rucnom (kao) imam samo kompjuter, da li mogu da mi progledaju kroz prste, itd itd.

Kaze covek da moze do 25-26 da se tolerise i to je to, a da se prekoracenje do 30kg placa 60 evra. Kaze da se prepakujem u rucni i da idem na check in.

Ja se tu malo prepakivala, knjige i druge teske stvari stavila u rucni i spustila kofer na 28kg. Nasla 100gr kafe sto mi je mama ubacila, izvadila to i pravac na salter LH. Kazem, evo, nekako sam se prepakovala a morala sam i nesto da poizbacujem (laz), pa reko' da ne bacim i ovu kaficu evo vama. A njemu onako i neprijatno i grize ga savest, i kaze, dobro, recite tamo da je sve ok i da vas pustamo.

Kaze covek da moze do 25-26 da se tolerise i to je to, a da se prekoracenje do 30kg placa 60 evra. Kaze da se prepakujem u rucni i da idem na check in.

Ja se tu malo prepakivala, knjige i druge teske stvari stavila u rucni i spustila kofer na 28kg. Nasla 100gr kafe sto mi je mama ubacila, izvadila to i pravac na salter LH. Kazem, evo, nekako sam se prepakovala a morala sam i nesto da poizbacujem (laz), pa reko' da ne bacim i ovu kaficu evo vama. A njemu onako i neprijatno i grize ga savest, i kaze, dobro, recite tamo da je sve ok i da vas pustamo.

Super si  prošla  clap  ...notiraću ovo za ubuduće  ,posebno za LH

• 3 weeks later...

Ja kada sam putovala za Ameriku (isto LH) dodjem na aerodrom, kofer oko 28, rucni oko 12 nisam bas sigurna. 5 u jutro, moja mama place li place, odlazi joj dete, zena koja je radila kaze mi- izvadi par stvari i to je to. Tako sam se "provukla " sa bar 5 kg vise od dozvoljenog.

U americi posto se placa za prtljag, ja lepo imam taj mali kofer i kao "purse" , koja je kao da idem pola pijace da kupim :D zezao me drug da cu poceti one svercerske torbe da nosim kao "purse".

I kod nas isto imate pravo na tu malu rucnu torbicu, pa ona ne mora da bas bude mala, a u onu srednje velicine stane 1-2 para obuce i 1 il 2 knjige, sto je par kg ustede :)