Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima. Nov sam na forumu, nadam se da nisam promašio, ali deluje mi kao pravo mesto za ovu poruku...

Drug i ja planiramo da udarimo marš od NS do Sombora (oko 100+ km) negde polovinom jula. Merenja na svakodnevnim pripremnim rutama su nam 20km za 3h, kontamo da će nam trebati 20-24h za ovaj put.

Isplanirali smo da nabavimo "drečeće" majice, mačije oči na baterije, baterijske lampe (krećemo oko 3-4 ujutro) ruksake sa dosta vode i bananama, auto-kartu Vojvodine... Ali kako nam je ovo prvi "veći" poduhvat, imamo par pitanja, pa ako neko iskusniji može da nas posavetuje...

1. Je li bolje odlučiti se za put NS-Bački Petrovac-Odžaci-Sombor ili varijanta NS-Vrbas-Kula...

2. Znamo da je pešacima zabranjen izlazak na auto put zakonom, ali kakvo je stanje sa magistralnim pravcima?

3. Preporučujete li cipele sa tvrdim đonom (kao skečers + debele čarape) ili patike? Pretpostavljamo da cipele manje umaraju stopalo, ali su teže...

4. Uopšte nešto jednostavno čega se mi možda nismo setili, a može da bude odlučujuće...

Unapred hvala!

Asfalt najvise umara stopalo.

Da li ste mislili da idete poljskim putevima mozda?

Zemljani put u svako doba bolje dodje za hodanje nego asfaltni.

Za tako veliku "setnju" ja bih uvek odabrao duboke cipele gde mozes da stegnes clanak... U njima je malo teze hodati (sporije) ali se isplati posle vece kilometraze... Manje zuljeva :)

Elem, za Ultra-maraton na Fruskoj gori meni je trebalo oko 26-27 sati, tako da pretpostavljam da je ovo izvodljivo...

Jos jedna stvar : primate li jos nekoga u tu pricu?

Ja zainteresovan  ;D

:mrgreen:

E, da, jos jedna stvar. Ako ste zainteresovani, i ako primate jos pesaka mozemo da napravimo majice kluba putnika (moze i jako drecave) pa kad ova setnja uspe, da napravimo setacki odred i da idemo na neke vece ture  ::crazy:

Moze i po nekom zanimljivijem terenu, neke planine i slicno... moze i peske oko Srbije...

• Author

Pazite, što se tiče puta, bilo bi nam drago da ima ljudi voljni da urade ovako nešto... Samo je problem kad stignemo tamo oko ponoći, gde smestiti te ljude  :o

Mada, ako bi se baš odužilo, pa bi išli od npr. tri, četiri ujutro, preko celog dana i noći do sledećeg jutra, oko 7 ima direktni voz nazad za Novi Sad gde može lepo da se spava, a sa Euro26 košta oko 120 din...

Mislili smo najverovatnije da idemo pored asfaltnog puta, travom, na nekih metar od asvalta, a u nekim konsultacijama put Novi Sad - Vrbas - Kula - Sombor se pokazao kao optimalan, jer pre svega, ima zabranu za kamione na jednom delu, a pod dva, ima više naseljenih mesta usput gde može da se nešto kupi, popije, pojede... Po potrebi sedne i odmori...

Planirali smo da slikamo usput (nemamo aparat, ali...), kasnije da prezentujemo put na sajtu, a sve to jeste neka priprema za duži put, o kojem za sada ne mogu ni iz daleka da pričam...

PS

Našli smo u NS one putarske/biciklističke prsluke što se navuku preko odeće, zelene i narandžaste, koštaju 250 din/kom. Neću sad da reklamiram radnju  ;D

Sjajna ideja! Ja odavno planiram nešto slično, doduše do Subotice, al uvek nešto drugo iskrsne...

Nego, i ja mislim da su poljski putevi najbolja varijanta... a povremeno i offroad, kroz njive... neka detaljna mapa tog dela Vojvodine + kompas, i nemož da zalutaš :) Sigurno je mnogo interesantnije ići kroz nedođiju, nego putem za kola...

• Author

Verujem ja da jeste, ali ima više razloga za držanje do asfalta.

Pre svega, niko te neće upucati jer mu gaziš detelinu...

Ne daj Bože da neko dehidrira, pozli mu, ili nešto, nisi u nedođiji već blizu puta...

Treba li još?

sta je, kiko, ti si u vojsci pa hoces i druge da uvalis?  :evil:

nego, pusti ljude da se dogovaraju ako im vec ne pomazes, bas je super ideja. sto se tice dehidracije i slicnog, rekli ste da nosite vodu a sigurno ni kroz njive nije bas da nema nikog, sumnjam da moze nesto da vam se desi da niko ne primeti, a svakako ce vam biti prijatnije nego suvim asfaltom sa sve izduvnim gasovima. mozda bi vam bilo dobro, u cilju sto manjeg tegljenja, da nabavite onu kompresovanu, suvu hranu koja je nekad bila u vojsci na obuci za prezivljavanje... one suve smokve, sljive i slicno u tablama. zauzima malo mesta a kaloricno je.

i na prsluke mozemo da nastampamo logo, nije problem.  :angel: no, ja bih se skuvala u plastici.

Jeguljo el vidis ti  :LOLLL: na kraju mog posta? To znaci da je SALA S A L A kapiras? A sto se tice logoa na majcama i prslucima to je super stvar ... mozda bi trebali te majce da napravimo i za midzor! Ko pravi, kolko kostaju i kome da dam pare? :)

Ok, inicijalna ideja je da se ide pored puta... to ima nekog smisla  :)

Ajde dodjite na FG maraton da se upoznamo.

Ja sam ozbiljno zainteresovan za ovu pricu. Mislim da mi nije problem da predjem taj put a imam i foto aparat...

Sjajna ideja!

Ja sam odrastao u Kuli, tako da se možete raspitati oko bilo cega vezanog za deonicu Vrbas-Kula-Crvenka-Sivac. Meni ne bi bilo zadovoljstvo da idem pored puta, jer na toj magistrali ima dosta saobracaja u toku dana. Veliki backi kanal je procišcen od Vrbasa do Crvenke i šetnja pored njega je prava milina... Voda, drvece, trska... svuda nailaziš na ptice, belouške, kornjace, razne sitne životinjke, pa cak i veverice ponegde! Šetnja kroz njive takode nije problematicna, jer skoro svuda postoje stazice izmedu njiva. Pa šumarci, pa salaši.... Znam mnoge koji ponekad tako šetaju i nikad nisam cuo da su nekog napali. 

Osim toga, kompas ti uopšte ne treba, jer je sledece selo uvek na vidiku... ako ništa drugo, makar crkveni toranj i silos.

No, daleko od toga da vas ja nagovaram da promenite putanju.... ;-)

Još nešto... u drugoj polovini jula svakako necu biti u Kuli, ali ako budete išli pre ili posle toga, možemo se dogovoriti da svi koji stignu u Kulu sa majicama Kluba putnika budu posluženi tanjirom domace supe... ili pasulja, kao na FG maratonu.

To vam je taman na pola puta.  ;D

• Author

Ja sam slobodan već posle 25. juna, ali ne zavisi sve od mene  ;)

Inače, nas 2 smo danas prešli po NSu negde oko 20km (znaću otprilike tačno kad uspem da uradim aktivaciju za PlanPlus, negde zapinje, čekam da se otvori tehnička podrška u ponedeljak) za 2 sata, 36 minuta, i 59 sekundi, s tim da ja nisam ništa jeo pre toga osim 2 kifle ceo dan, a i nisam u kondiciji...

Za par dana ćemo da uradimo duplu turu, tj pucamo na 40km... Što se mene tiče, svako ko je zainteresovan može da se javi da šeta sa nama po gradu, pa da vidi kako je...  :eat:

Ja sam danas prvi put u zivotu pesacila malo vise, citavih ~22km, od Zagajickih brda-za koje sam prvi put cula od Lazara kako ih hvali, do Ramskog jezera. Posle ove setnje mislim da je ipak bolje ici kroz njive  :)

Sad sam bas zagrejana za setnju po ravnici (ili su to samo moje noge) pa ako skratite malo putanju, rado bih povela sebe i jos jedan aparat  ;D

I, jel valjaju išta?  gent

Nemoj sumnjati, odlicna su, jos bolji utisak ostavlja citava tura koja ide kroz pesak, sumu, brda, sela, DTD kanal, Ramsko jezero...

Drago mi je da spominjete Sombor, ako nekom treba okrepljenje ili smeshtaj tamo, javite se, ja sam u NS ali neshto cemo vec naci...Inache oko sombore se krije zaista mnogo na srecu neotkrivenih bisera, celo gornje podunavlje je genijalno...

• 1 month later...

Za par dana ćemo da uradimo duplu turu, tj pucamo na 40km... Što se mene tiče, svako ko je zainteresovan može da se javi da šeta sa nama po gradu, pa da vidi kako je...  :eat:

Ola

Je l jos setate po gradu? Kuda? Zainteresovana sam i ja da za pocetak vidim u kakvoj sam kondiciji i za kakve poduhvate bih bila fizicki spremna...

OCU! Ocu mars po gradu a ocu i do Sombora ako vreme dozvoli. Ako me primate naravno. 20 km po gradu je odlicno. Ja sam prelazio distance do 7 km peske i na kondicionom sam mogao da istrcim do 10km ali sad verovatno mogu malo manje. I znam ko stampa majice ali ne znam jel sme ovde da se oglasava, ako sme napisacu. Kada bi ste vi isli na setnju sledeci put?

• Author

Šetamo još po Novom Sadu, najmanje jednom nedeljno. Nema frke.

• Author

Evo sad smo došli sa limana do centra, pa ćemo ili do klise, ili do novog naselja... videćemo kud nas noge odnesu... ove šetnje po gradu ne planiramo, već ih guramo u raspored jbg...

Ostavi na pm kontakt podatke (mob i približnu lokaciju) pa ćemo ti javiti sledeći put, a ti nas negde čekaj ako budeš htela... ovo važi za sve...

Ostavi na pm kontakt podatke (mob i približnu lokaciju) pa ćemo ti javiti sledeći put, a ti nas negde čekaj ako budeš htela... ovo važi za sve...

Saznao sam da imam ispit 9 Juna ali i mozda i budem mogao da idem sa vama. Necu da se trpam ali ako vam odgovara jos drustva voleo bih da mi javite ako smognete vremena. Moj mobtel je 062/173-44-38 i zivim u ulici Novosadskog sajma ili mi posaljite mail. Pa pozdrav.

• Author

Val i Martin su upravo dobili SMS za neki okvirni dogovor / upoznavanje večeras, bar na 5 minuta, da vide ko smo i šta radimo i kako... Pa šta god odluče, anama svejedno  ;)

Val i Martin su upravo dobili SMS za neki okvirni dogovor / upoznavanje večeras, bar na 5 minuta, da vide ko smo i šta radimo i kako... Pa šta god odluče, anama svejedno  ;)

Hey

Nisam bila u zemlji, pa normalno - nisam mogla doci...

Waiting for the next time...