Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko mozda imao avanturu vozom od Bangkoka do Kuale Lumpur?

Info, bilo sta...  :)

Ja sam isao vozom od Hat Jaija do KL nocu.

Ako se dobro secam kupili smo karte online preko sajta malezijskih zeleznica: https://intranet.ktmb.com.my/e-ticket/login.aspx. Bas dzabalesku cena je bila, 15-20 dolara.

To su kao spavaca kola, ali nema separea, vec su sve kreveti na dva nivoa celom duzinom vagona.

Mozes da biras izmedju vagona sa klimom, ventilatorom ili bez. Razlika u ceni nije velika.

Pretpostavljam da bi morao da kupis dve karte: BKK-Hat Yai tajlandska zeleznica i Hat Yai-KL malezijska.

da, super je taj voz, pogotovu je super bilo sto su svaka 2 sedista okrenuta jedno prema drugom, siroka, lepo mozete da caskate, sve je otvoreno, nema kupea...i onda samo u jednom trenutku, kad dodje vreme spavanju, ulaze kondukteri, spoje ta dva sedista, i od toga nastane krevet dole, a odozgo obore viseci krevet koji je bio u zidu, i onda sve to navuku zavesama, i bude bas ugodno i kul, kao svako da ima svoj kupe, a u stvari ste svi zajedno  :party:....isao sam cesto tim vozom, al najdalje do hat yai-ja...preporucio  bih fan, jer je aircon previse jak, i turisti ga uglavnom ne vole, smrznes se....cena do hat yai-ja je negde oko 900bahta, malo jace od 20evra...imaju mix vozovi, ili samo fan, ili aircon...dobar je onaj koji krece malo pre 18h ( mislim da je 17.45h), i on stize u hat yai sutra pre podneva....obicno negde oko 11...tako da mozes da izadjes, obidjes lepo grad, i uvece vatas novi voz do KL-a...inace, vozovi su bas cesti, tako da to nije nikakav problem..al u komadu bi bilo malo predugacko putovanje, bar meni heheh

Ne bih bilo koga da plasim, ali mi je devojka pricala da je u tom nocnom vozu bilo nekoliko slucajeva silovanja devojki koje su putovale same. Koristili su hloroform i onda samo uskoce iza zavese.

Naravno, ne znaci da ce se svakome desiti, ali treba biti na oprezu. Ko moze da putuje u drustvu bolje bi bilo.

A to za obilazenje Hat Yai-ja, bez problema moze za 4-5 sati. Em nije veliki grad, em nema nista posebno da se vidi. Restorani i soping centri.

• Author

Onda cu lagano da se odlucim za Bkk- Hat yai, zatim Hat Yai-KL...

Preko sajta https://intranet.ktmb.com.my sam nasao kartu Hat Yai-KL za oko 12 eura spavaca kola, donji deo, ima i fotka i izgleda veoma pristojno, taj voz krece u 16h i stize sledeci dan u KL oko 5:25h, to je to? :)

Znaci tu kartu da kupim online? Lepo se registrujem i resim kartu za tu deonicu?! :)

A voz od BKK do Hat Yai, je l' moze isto da se kupi online ili ce biti mesta i ako kupim na licu meste pre samog puta?

hvala za info :)

I jos pitanje, bitno :) 

Je l' treba viza za Maleziju, tj. kako se resava to? :)

Uzdravlje :)

taj voz krece u 16h i stize sledeci dan u KL oko 5:25h, to je to? :)

DA. Pripremi nesto ringita u Tajlandu jer se menjacnice otvaraju tek u 8.30-9.

Znaci tu kartu da kupim online? Lepo se registrujem i resim kartu za tu deonicu?! :)

DA. DA.

A voz od BKK do Hat Yai, je l' moze isto da se kupi online ili ce biti mesta i ako kupim na licu meste pre samog puta?

Devojka mi je rekla da ta karta ne moze da se kupi online. Njena tetka je rezervisala kartu za nas licno. Tako da tebi preostaje na licu mesta. U svakom slucaju proveri, mozda se nesto promenilo.

Je l' treba viza za Maleziju, tj. kako se resava to? :)

DA. Odes u ambasadu, ispunis formular, platis 15-ak dolara i to je to.

Daju samo vize sa jednim ulazom tako da ako planiras da se vracas kroz Maleziju trebaju ti dve posebne vize.

Vizu je lako dobiti, a kako ce te tretirati na granici sa srpskim pasosem to je druga prica. Ja sam imao losa iskustva.

• Author

Jasno, hvala za menjacnicu.

Ok, online.

Onda cu morati da kupim na licu mesta ili odem ranije.

Noskich, situacija je sledece. U Bangkoku sam, imam vizu na 6 meseci, sa po 3 ulaza, pa moram na svakih 2 meseca da predjem negde. Ja sam mislio da odem u Maleziju, taman posetim drugara, 2, 3 dana i nazad.

Sto znaci da u tom slucaju ce mi trebati samo jedna viza za Maleziju?

Sta znaci to, "sprski pasos"?  Oko cega prave probleme?

Hvala !!

Srpski pasoš može da znači i da te ne puste preko tog prelaza jer piše da viza važi samo ako se doputuje avionom. O tome sam već pisao ali na sreću bilo je ovde na forumu ljudi koji su prelazili i na drumskim prelazima.

• Author

Avion u jednom pravcu izadje oko 60tak eura, a voz oko 35dolara... Kako volim vise vozove i avanturu u istim, zato sam i hteo vozom.

Znaci postoji varijanta da me ne puste?  :o

Tako piše.

Ja sam, da bih izbegao tu mogućnost, iz Krabia leteo za Singapur, pa iz Singapura u KL.

Ali napisah ti da je mislim, bambam išao kopnom bez problema.

ENTRY REQUIREMENT

Country Without Visa VWTR VWR

On Arrival Extension On Arrival Extension On Arrival Extension

Serbia & Montenegro - - KDN KDN KDN KDN

** VWTR

- Visa Without Reference (Visa is issued by Malaysian mission in the respective country)

VWR

- Visa With Reference (Visa is approved by the Immigration Department)

Note * :

1.

All Visitors MUST ENTER Malaysia through Airports only.

...

izvor: http://www.kln.gov.my/web/srb_belgrade/requirement_foreigner

• Author

Ukratko, moracu da se presaltam na avion  :-\

Ili da planiram da idem za Kambodzu ili Vijetnam...

Ukratko, moracu da se presaltam na avion   :-\

Ili da planiram da idem za Kambodzu ili Vijetnam...

vidi, sto se tice tog prelaza, ne moras da brines, jer je jako puno ljudi sa srpskim pasosom proslo bas tuda,ukljucujuci i mene nekoliko puta, i niko nije vracen...a sto se tice same malezanske granice, mene su drzali po pola sata svuda , gde god da sam ulazio u maleziju, to im je izgleda standardna procedura za nas, jer nas izgleda bas ne gotive..ista prica mi je bila i na aerodromu u kuala lumpuru, i aerodromu u kota kinabalu, i na ovom kopnenom prelazu izmedju tajlanda, a takodje sam ulazio i na kopnenom prelazu iz singapura, i cini mi se da su me tu najmanje drzali, da sam najlakse prosao...

u sv. slucaju, ja sam se vratio proslog meseca sa taija, a moja ortakinja je otisla do langkawi-ja, i onda do indonezije, i presla je preko tog prelaza sa tajlandom, opusteno, pre 10 dana...

ne moras da brines za to, idi samo na hualampong stanicu i kupi kartu za voz dan ranije, jer se desi da nestanu...ako vatas taj voz iz hat yai-ja u 16h, onda najbolje da krenes iz bankoka ovim kasno popodnevnim u 17.40, a ima i jedan u 18.30, tako nesto..ima ih tu 3-4 zaredom...

moj ti je savet da,sem ako baas ne zelis zarko da vidis tog ortaka, ides u laos ili kambodzu, em sto je lepse, jeftinije, vizu dobijes na grani, a i nece te cimati malezani hehhe ;)

Izgleda da zaustavljaju samo muskarce posto je nekoliko zenskih osoba ovde prijavilo da nije imalo nikakvih problema.

• Author

Mudro zboris, razmisljao sam da odem u Kambodzu, taman budem par dana tamo :)

a je l' si isao iz Bangkoka za Phnom Phen, opet bih izabarao varijantu voz, pa ako opet ima neki savet, sta i kako, verovatno cu se odluciti onda za tu varijantu  :)

Izgleda da zaustavljaju samo muskarce posto je nekoliko zenskih osoba ovde prijavilo da nije imalo nikakvih problema.

moguce da je u tome stvar..

proveravaju da nismo umesani u neke ratine zlocine, u bosni  :LOLLL:

Mudro zboris, razmisljao sam da odem u Kambodzu, taman budem par dana tamo :)

a je l' si isao iz Bangkoka za Phnom Phen, opet bih izabarao varijantu voz, pa ako opet ima neki savet, sta i kako, verovatno cu se odluciti onda za tu varijantu  :)

proveri na zeleznickoj stanici, ali ranije nije bio voz za kambodzu, bar ja o njemu nikad nisam cuo..svi idu autobusom, koji btw. menjas na samoj granici, i ulazis u kambodzanski bus...postoji voz koji ide do grada na granici sa tajlandske strane, samo je 4-5 km udaljen od prelaza poi pet, znaci tuk tukom 15 min...taj voz je nesto dzabe, oko 50bahta..ali onda kad se prodje u kambodzu, mora busom..bar ja nisam video nikakvu prugu niti sam cuo da neko njom ide kroz kambodzu..

u sv. slucaju ako hoces do pnom pena, moj ti je savet da odes do siam reap-a busom, i odatle uhvatis speed boat do pnom pena, jer je bas dozivljaj...

ali ima druga opcija, otvoren je novi voz koji ide do vientiene-a, laos, direkt, i to ti je najbolja opcija, i najjeftinija, ako oces da putujes vozom..a i krajolik je prelep, kroz severistocni deo tajlanda...svi zivi sad putuju tako do laosa...

inace, najjeftinija opcija je to...a ako oces i jeftino da prodjes, i bez ikakvog cimanja, onda idi samo do granicnog prelaza poi pet, sa kambodzom, i vrati se odma na tajland...tamo ima milion hotela izgradjenih sa kambodzanske strane, to je glavni biznis...svi ljudi koji produzavaju vizu samo predju granu popodne, prespavaju tu noc u hotelu, i rano ujutru krenu nazad ka bankoku, stignu pre podneva heheh

• Author

Uhh, uhh pa to mi reci, BKK-Vientiene? Pa onda se se vec vidim u njemu, to bi mogla da bude lepa polu-pustolovina i da dobre fotke :)

Onda mi je najbolje prvi put tako i da odradim. Viza na granici, je l' tako?  A voz onda da vidim ovde u Bkk? :)

;D

• Author

Bam-bam, posto vidim da si prevalio milione kilometara..

Kada vec moram da predjem granicu i overim vizu, onda bih najradije i ostao negde 2,3,4,5 dana...

Samo da rezimiramo,

1. Malezija je skuplja od Laosa, Kambodza i Vijetnama?!

2. Do Kambodze se idem busem?! (kako je stanje da se obidje Phonem Phen i Angkor wat)?

3. Do Laosa ima direktan voz? (Sto je veoma zanimljivo! i Sta tamo jos vredi videti)?

4. I sta mislis o Vijetnamu?  :)

Preteraga, je l' ?  :LOLLL:

Bam-bam, posto vidim da si prevalio milione kilometara..

Kada vec moram da predjem granicu i overim vizu, onda bih najradije i ostao negde 2,3,4,5 dana...

Samo da rezimiramo,

1. Malezija je skuplja od Laosa, Kambodza i Vijetnama?!

2. Do Kambodze se idem busem?! (kako je stanje da se obidje Phonem Phen i Angkor wat)?

3. Do Laosa ima direktan voz? (Sto je veoma zanimljivo! i Sta tamo jos vredi videti)?

4. I sta mislis o Vijetnamu?  :)

Preteraga, je l' ?   :LOLLL:

heheh

1. da

2. da...stanje je odlicno, ufur u angkor wat je 25$ jednodnevna, 40$ dvodnevna karta, plus tuk tuk da te vozi, ili skuter, jer tamo nema sanse da ides pesaka, to je ogromna povrsina, a to je dodatnih 15ak $ po danu....bus od bankoka do siam reap-a moze da se nadje za 600bahta...samo se pazi od prevoznika, jer imaju foru da te zaustave pre granice i traze pare, kao oni ce brze da zavrse vizu..cak vam daju i zvanicne formulare da popunite...al sve za 1200bahta, i skuplje..a kambodzanska viza na grani je 25$ fixno (ponesi $, i sliku, jer ako je nemas skuplje naplacuju  ;D)...od siam reap-a do pnom pena je bus oko 10$, a speed boat 35 koliko se secam, al je do jaja...znaci, cene nisu visoke...pnom pen nije nesto, al da se vidi jedan dan, ok je...ja bih pre isao na suhanoukville ostrva na jugu kambodze, blizu grane sa tajlandom, nego u pnom pen..

3. da, voz direkt, viza na grani , 30$...laos je dosta miran, sam vientiene je grad, nista spec, al je bolji luang prabang..takodje, 4000 ostrva, na reci mekong..vang vieng tubing, nije ni to lose, i blizu je vientiene-a, tu idu svi zivi turisti hehe

4. vijetnam je ozbiljna zemlja, i velika, ima svasta tamo...al ti treba mnogo vise kinte do tamo, i ne ide se u vijetnam na 5 dana...7 dana min, i to samo za juzni deo npr...ta zemlja je dugacka 2000km...

cene su u sve 3 zemlje nize nego na tajlandu, al ne mnogo...vijetnam je najjeftiniji...

• Author

Po svemu sudeci bolje da se uputim u Laosu, a? :) Pa sledeci krug lepo okrenem Kambodzu i Vijetnam? :)

A koliko ima do  luang prabang? i kako si isao tamo? :)

i znaci da obidjem mekong..vang vieng tubing?!  :)

Hvalaaa!

Milion pitanje, milion :P

Po svemu sudeci bolje da se uputim u Laosu, a? :) Pa sledeci krug lepo okrenem Kambodzu i Vijetnam? :)

A koliko ima do  luang prabang? i kako si isao tamo? :)

i znaci da obidjem mekong..vang vieng tubing?!  :)

Hvalaaa!

Milion pitanje, milion :P

sve obidji  :spot:to je sve blizu, sem 4000 ostrva na mekongu, to je u juznom delu laosa, blizu grada pakse..

Prelomio si me, idem u Laos :)

Je l mi treba fotka i fotokipija pasosa za vizu? :)

ponesi, nece nista da te kosta  ;)....mada, meni nije trebala slika..al nikad se ne zna  :)