Jump to content

Featured Replies

Posted

E ovako trebalo bi uskoro da idem u posetu devojci u Dizeldorf i posto sa sobom necu imati nesto mnogo para(do 100 eura max), a idem na jedno 15tak dana avionom,zanima me koliko je bas mogucnost da me cimaju koliko para imam... Do sad gde god da sam isao nisu me cimali uopste niti me je ko pitao koliko para imam,ali posto su to Nemci brine me da me ne pitaju za pare i da me ne puste unutra.. Sve mi se nekako cini napeto zbog ovih laznih azilanata i sve... Hvala unapred..  :)

Ma opušteno!

Neće Nemci da te cimaju za pare i propitkuju...mogu samo da te pitaju oficijelno pitanje za razlog tvog dolaska,ti reci

turistički obilazak,ali i sam kažeš ideš na 15 dana što ne izaziva sumnju.

Bilo bi dobro da ti je pasoš prošaran i ispečatiran sa odlascima negde...barem malo

Samo da nije prazan baš,da skreće pažnju carinika...

Inače ,sve ostalo je ok i razvedri se ...  ;)

Mene su baš na tom aerodromu pitali za keš, išao sam u Bon na seminar, lupio sam neku cifru od 500 evra.

Pored mene je u JATu sjedio neki lik, sav masan i nikakav, kad smo sletili on je bio ispred mene i pita ga neka riba kolko on ima para, lik izvadi umotan smotak jedno 8000 eura,  :LOLLL:

Tako, samo reci neki cifru, pitaju radi reda

• Author

Imam par pečata iz Poljske,Rumuniju,Mađarsku i to je to.. Zanima me ako me pitaju koliko para imam jel mogu da lupim koliko imam i da ako oće da provere da izvadim karticu i da kažem da su pare na njoj... Jer to mislim da sigurno ne mogu da provere????

Lako mogu da provere koliko imaš para. Podigneš na automatu i dobiješ potvrdu o transakciji na kojoj piše koliko još ima para.

• Author

Aha... Jedino sad jel se nekom desilo takvo nešto?? Da li bi se stvarno cimali toliko..  :(

Na aerodromu sam video samo 3 puta detaljnu proveru vezano za kartice. Ali otkad su ubacili Austrijance i Nemce na Horgos, cesto vade sve ljude iz autobusa sa sve stvarima i detaljno ispituju vezano za novcana sredstva. Prvo pitaju koliko dana, a onda traze novac na uvid. I ne vredi sto u autobusu naglase da se kaze da se ide na par dana recimo u Bec ili Budimpestu, dosad je neki prosek 3-4 osobe po autobusu da se vrate nazad. Barem koliko sam ja video. A kad nemas dovoljno kesa, a pokazes karticu, madjarski carinik pozove kolegu sa zapada i onda prodiskutuju u fazonu "full or empty". Par puta sam video da traze da podigne neku sumu sa bankomata.

Ma nema pravila dal ce te cimati...

Eto ja prosli put letim na Brisel Sarloa, nov pasos, nijednog pecata. Pripremio se ko da idem u Ameriku: 500 evra kesa, jos jedno 100 na kartici, putno osiguranje, avionska karta za sutradan za Biarritz, rezervacija hotela...

Pasoska kontrola u Briselu, lik pogleda pasos, ode nesto iza da provjeri (valjda sto je nov pasos), vraca se za minut udari pecat i zdravo.

• Author

Ali čisto sumnjam da bi prolazili kroz svu tu problematiku na aerodromu.. Dosad me niko nije pitao za keš a samo su me prvi put u Poljskoj pitali šta radim tamo i to je bilo jer sam tek izvadio pasoš pa nije bilo pečata uopšte.. Ovako imam povratnu kartu,ostajem 15 dana,i imam mesto gde ću biti... Inače se ne brinem nigde gde idem da će me pitati koliko para imam,ali ipak je ovo Nemačka i kao što sam rekao sva ova fama o ovim azilantima itd...

Samo kazi da ti je novac na kartici a da kod sebe imas 100e, najvise sto ce ti traziti je da pokazes karticu, samo su mi jednom trazili karticu na uvid u Nemackoj, samo je pokazes i lupe ti pecat... Ne brini...

• 2 years later...

Išla sam u julu u Nemačku jutarnjim letom Air Serbia.

Nemački policajac na aerodromu Dizeldorf me je pitao za razlog boravka, rekla sam najljubaznije da idem u poseti rodbini, što je i bilo istina jer sam išla na godišnji.

Gledao je povratnu kartu na 15 dana, i ispečatiran pasoš (ne baš previše, osrednje) i pitao koliko novca nosim. Tražio je da otvorim novčanik i izbrojao evre, a onda i pitao da li imam kreditnu karticu koju sam pokazala. Tek kad je sve uredno pregledao pustio me. 

To je moje iskustvo sa tim aerodromom. Možda nekom bude od koristi makar za psihičku pripremu. 

Takodje nisam imao problema na ovom aerodromu. Doduse tu sam hvatao konekciju za Beograd a leteo sam iz Spanije. Na skeneru radi covek sa ovih prostora, Zeljko se zove i spreman je da pomogne ako vam treba pomoc.

Retko se desava ali mogu da ti prave problem i da te ne puste eventualno,ali kazi da ides kod devojke i da mogu da je pozovu,ona ce im na kraju objaniti na nemackom kako imas gde da spavas,jedes i da pare nisu problem.

• 2 weeks later...
  • Author

Ja na svaka 3 meseca letim na ovaj aerodrom. I svaki put me pitaju ista pitanja. Znaci komplet ispitivanje: Povratna karta, razlog dolaska, novac, sta mi devojka radi u Nemackoj. Ali samo jednom su mi rekli da pokazem novac i rekao sam da imam karticu i rekao je ok. Generalno je uvek komplet provera, nikad nisam prosao kontrolu bez komplet pitanja a do sad sam leteo za Dizeldorf jedno 10 puta. Ali mnogo gore je u Dortmundu. I tamo sam leteo par puta i cekao 2 sata na pasoskoj kontroli jer su maltretirali sve koji su dosli iz Srbije. Doduse mene je samo pitao sto sam dosao i jel imam povratnu i odmah me je pustio(nije bilo ni 2 minuta) ali ostatak ljudi je bio bukvalno maltretiran.