Jump to content

Featured Replies

Posted

kako do osla sa 150e treba mi pomoc gdje u bg zapoceti stop i preko kojih drzava da prodjem

• Author

pregleda sam vecinu sadrzaja a nznam ni odakle da krenem :)

:102:

a ako bi neko htio samnom makar do neke drzave usput

Ovako ih ja isao:

Ako pretpostavio da is iz Beograda treba da odes 706 do stanice koja je tik pre nadvoznjaka (autoputa za NS), onda dopesacis dotle i stanes kod ukljucenja za autoput.

Sada si na pravcu za NS i Budimpestu. Ako krenes ujutro docices do Budimpeste sigurno.

Poenta u stopiranju po autoputevima je da je legalno iskljucivo ako stojis na pumpama, tako da to treba i da radis. Domaci zadatak je da saznas gde se tacno nalaze pumpe na ruti. A najjednostavnija ruta je:

Beograd-Budimpesta-Bratislava-Brno-Prag-Drezden-Berlin-Hamburg-Kolding-Odenze-Kopenhagen-Malme-Geteborg-Oslo

Eventualno posle Drezdena ka Lajpcigu pa preko Hamburga gore.

Moja taktika je bila da pre velikih gradova nadjem najblizu pumpu na autoputu i tu ceka stop koji vozi posle tih gradova, jer uci i izaci iz grada je najvece cimanje.

Ali ponovo, na tolikom putu prolazis pored nekoliko sjajnih gradova i ne bi trebalo sve da propustis. Predlazem da spavas preko kaucsurfinga i u satoru pored pumpi.

Odlican sajt - hitchwiki

• Author

super hvala  ja se bojim madjarske

jer taj jezik mi je potpuno stran a kako sam cita neka iskustva bas ih ima malo sa znanjem engleskog

ima li nekog za stop avanturu :yok:

:stop:

i nadam s da me niko nece  :death:

:ang:

Nece,ne boj se.

A to da Madjari uglavnom slabije stoje sa engleskim to je tacno.

... treba da odes 706 do stanice koja je tik pre nadvoznjaka (autoputa za NS)

Taj bus inace krece sa Zelenog venca i krajnje odrediste mu je "Mala pruga" (ako slucajno pitas nekog,da znas da pitas za bus za Malu prugu).

-Geteborg-

Getenburg.

Inace,nole92,ako ti je cilj putovanja da potrosis sto manje para,imaj u vidu to da je u Nemackoj (a verovatno i u Skandinaviji) zeleznicka mreza ODLICNO razvijena.A nekada se desi da u obicnim,regionalnim vozovima (Regio bahn) ne bude konduktera,pa...mozda prodjes i bez kupovine karte zvizhd

-Geteborg-

Getenburg.

Na srpskom je ipak Geteborg. Gothenburg je engleski oblik.

Nego, što baš Oslo? Nemam predrasuda, ali 1) Nisam siguran da je možda najskuplji grad na svetu najbolje odredište za varijantu :yok: i 2) Kažu da je to prilično dosadno mesto, posebno u poređenju s drugim severnim prestonicama.

Foto-putopis iz Skandinavije:

http://www.nsbuild.rs/forum/putopisi/24529-Skandinavija

• Author

idem tamo da radim (crna gora se inace raspada radis za 200e ka konj) a necu da zajmam pare za put (a nemam ni od koga)

a ovako cu da sklopim neku avanturu zadovoljstvo i posao

ima li neko savjete sto se tice :eat:

nosicu nekih sendvica i konzervi ali to ce mi mozda trajat koji dan a treba da se predje preko 2000km