Jump to content

Featured Replies

Posted

kraj-sveta-thumb-2.jpg– Niko vas sad neće vozit' preko – Čika Nikola pogladi brke i zagleda se u oluju nad Dunavom – osim, možda, Pevca. A šta ćete tamo? To su vam ritovi, mulj, ništa. Kovilj je daleko u tri materine.
– Idemo na Kraj sveta. Na staru čardu. 

Autori: Uroš Krčadinac, Lazar Pašćanović

Pročitajte ceo tekst

Pamtim ja На крај света još dok je bio čika Pera i njegova domaćica. Dobro je da ovo ne vide i ne čuju. Bar ne tamo u dimu, trsci i toploti, što od vina što od duša.

A duša je puno. Ili bar deo duše svakog od nas ko je bio, tamo.

Hvala vam, divna tužna priča.

Premnogo puta bejah Na kraj sveta, sa nekim divnim ljudima kojih više nema, baš kao što i čarde na žalost uskoro neće biti. Poslednji put sa Žikom Miškovim, legendarnim slikarem koji ju je podosta i 'malao' poslednjih decenija i baš tamo 'Na kraj sveta', uz svetlost sveća raspirivao svojim pričama moju želju da plovim Amazonom. Amazon sam videla, okusila, njime plovila, ali žao mi je što Žiki o tome očigledno neću pričati baš tamo gde je sve počelo, Na kraj sveta...

"Sila Boga ne moli", reče čovek kojem crkva oduzima čardu...

Video sam vest pre par nedelja u novinama i samo sam opsovao. A vi ste bili vredni i napravili zapis o njoj. :) Lepo, atmosferično.

Vrlo tužna priča, tako inspirativno i napisana uz divne fotografije. Inače sam mnogo puta planirala da odem tamo, ali nažalost nisam i rastužila sam se još više zbog toga kada sam pročitala tu vest. Ako se digne još neka hajka, ko zna...

• 3 weeks later...

Drugi put je već čitam. Divno i tužno.

MA pukli ljudi ko tikve. Pomozi im Bože, pa to je mesto kakvog nema, o njemu se priča po svetu a oni bi da ga uguše, ugase, tj najgore renoviraju. E Bože, Bože, misle da se sve može.

• 1 month later...

Ovo nije Na kraj sveta, ovo je kraj sveta. :psuje:

"Задовољства по вашем избору!"

obecavaju oni i carstvo nebesko, pa nesto mi se ne cini da je neko dotle dospeo...

Ne znam dal su je srusili ili ne,ali sudeci po stanju na slici gore - izgleda prilicno uruseno.

Komentar iz teksta sa tog sajta novimagazin.rs:

Porfirije, međutim, nije želeo da odgovori na pitanje da li crkvena načela odobravaju držanje kafane na manastirskoj zemlji.

Hehehe :D

E sad sledeci put kad budete slali pismo postom obavezno jos jednom uplatite taxu za Hram Sv.Save...treba ljudima para.....

te takse su u stvari "doplatne marke" i novac ide u drzavnu kasu, a narod misli da to PTT pravi harac.....ono sto treba uraditi da bi se izbegla doplatna marka ako se salje obicno pismo je da se na salteru trazi markica za obicno pismo, onda zalepi na koverat i ubaci u sanduce ispred poste. u tom slucaju moraju i bez doplatne marke da da posalju pismo : pozdrav od postarke

Tako to biva...

Jedni vedre -drugi оblačaju 

Daj Bože svako dobro svima  :)

• 1 year later...