Jump to content

Featured Replies

Hmm, a jel probao neko u Sarajevu da vadi? (od ambasade u Beogradu sam odavno digao ruke, ne znam ni što je drže) Evo šta piše, jedino treba videti da li izdaju i drugim nerezidentima osim državljana Hrvatske: http://www.mofa.gov.pk/bosnia/contents.aspx?type=contents&id=1

Probali smo u Sofiji.

Vratili su nas, kazu: "Imate ambasadu u Beogradu i SAMO ona je nadlezna za vas."

• Author

Previshe poslao, pa nisam stigao poslednja 2 dana.

Idem u ponedeljak pa vam javljam shta i kako.

Inache moj orginalni plan je da iz Kine kopnom udjem u pakistan, i kroz iran dodjem do turske.

ZATO ME ZANIMA DA LI JE NEKO U OPSHTE SKORO BIO TAMO

Evo sta su mi ogovorili iz ambasade u Sarajevu: "Reference your email, Serbian nationals need to approach our Embassy in

Belgrade for the Visa".

Ma ovo stvarno nije u redu, treba se žaliti njihovom Ministarstvu spoljnih poslova  :P

Pa problem je što nikome neće da izdaju vizu, mnogu su pokušavali ali nema teorije :cry22: Izem ti takvu ambasadu :bang: Pitam se kako onda uopšte neko odavde može da ode u Pakistan ako jedina ambasada koja je za nas nadležna ima takvu politiku.

Daju jedino poslovne, baš sam upoznao jednog čoveka koji se čudio kada sam mu preneo svoje iskustvo kao i ostalih "običnih smrtrnika" kakvi su po pitanju turističke vize. Čak se i hvalio kako su mu dali pismeno uverenje da ima pravo da konzumira alkohol dok je u Pakistanu koje je posle i uramio clap.gif' alt=':clap:'> Čika inače radi u Energoprojektu, gradi im neke brane tako da zaboravite na to.

I da izvinjavam se Stevanu potpuno smo odveli temu u drugom pravcu ali teško da će se ovde pojaviti neko sa takvim iskustvom. Mada bih ja jako voleo. Inače, do pre dve godine je mogla da se dobije njihova viza u Sostu, na Karakorumskom drumu.

Planiram krajem maja u Pakistan na ekspediciju, ambasada mi je poslala mail sa svim potrebnim dokumentima, koje treba da primi iz Pakistana direktno, ne preko mene. Od mene se trazi povratna karta i jos par dokumenata... Nisu mi nesto zvucali da ne izadaju turisticke vize...

Videcemo kako cu proci :)

Odlično, otkrij nam onda tajnu.

Da li bi mogao da nam opišeš koji je redosled operacija i šta su ti sve tražili?

Kako doći do nekoga iz Pakistana ko će ti poslati pozivno pismo i koliko to košta?

Napominjem da većina ljudi ovde putuje samostalno dakle ako ideš preko planinarskog društva na K2 ili gdegod to se ne računa, hoću reći takvo iskustvo je opet nešto drugo i ne preterano korisno nekome ko bi išao solo.

:blob:

Pozdrav,

ajde redom cu... idem samostalno, ideja mi je penjati Nanga Parbart vrh preko 8000m, i trazim turisticku vizu. Tamo sam nasla agenciju kojih ima jako puno mnogo, preko koje trazim dozvolu za penjanje, royalty fee i Security clearance.

To su sva dokumenta koja mi ambasada ovde trazi, i samo mogu da ih dobijem preko neke agencije, OK ne idu svi da penju, al par mojih prijatelja je kontaktiralo te agencije i trazilo dozvolu za trekk, pa su na isti ovaj nacin dobili vizu. Cak se i jednostavnije dobija viza na osnovu trekk dozvole nego dozvole za penjanje.

Ne znam koja je cena dozvole za trekk, u Nepalu je oko 100$, a u Pakistanu ne znam, ali mislim da to nije problem  saznati.

Takodje su mi naglasili da kao zena moram biti prekrivena, tj da imam maramu, i neku siru garderobu.

Avio kartu sam uzela preko Turkisha za 730 eur flex.

Postoje i jeftinije varijante preko fly dubai.

Tek sad sam videla da sam promasila temu post-a al necete mi zameriti.. :)

Trazis dozvolu za penjanje na 8000m i onda kad dodjes tamo "uh, nesto me bole ledja, ali bih ipak mogao prosetati kroz gradove."  zvizhd

Pa dobro, onda ima nade i za nas "obične" putnike, hvala.

A da li bi mogla da nam kažeš preko koje agencije si dobila potrebne dozvole?

Što se tiče teme odavno smo odlutali ali eto saznasmo ipak nešto korisno.

Pre 10 minuta sam razgovala sa ambasadom, po prvi put da sam pozvala neku ambasadu i da sam dobila konz.odeljenje za vizu gde mi se javila tako ljubazna teta i prijatna da mi je sve objasnila i odgovorila na moje 1001 pitanje. Mislila sam da ce da "boli" razgovor al ovo je iznenadjenje.

Ono sto njima treba da bi mi izdali vizu jeste dozvola za penjanje, i to poslata mailom od agencije iz Pakistana! Nista vise... onda se cujemo telefonom, zakazemo termin, koji nije problem dobiti, ponesem 27$ i kada sam pitala koliko dugo zadrzavaju pasos, odgovor je bio 15- 20..... minuta!!!! :)))

a preko koje agencije sam dobila, to mozda bolje da mi se javite na pp pa cu vam dati mail, a mislim da ima gomila na netu agencija sa trekovima.

Uglavnom za sad ovo sa Pakistanom ide super! Videcemo dalje pa se javljam ;)

• 2 months later...

;)pozz svima koliko vas ima

ja planiram iz Irana preko Pakistana u Indiju

dakle potrebno mi je sam da se provucem kroz Pakistan,to bi trajalo pretpostavljam 2-3 dana i idem dalje

zanima me da li na grnanici pri ulasku u Pakistan mogu nabaviti tu vizu i nastaviti dalje,ili to sve moram pre nego sto krenem u BGu zavrsiti

nesto mi se ne vraca iz Irana po vizu  u Beograd

i naravno ako neko zna koliko to kosta - ako zna  zvizhd