Jump to content

Featured Replies

Posted

Naime, molim za pomoc i uzasno se osecam glupo i sramota me je.

Pre oko nedelju dana, uhvacen sam u kradji u centru Beca.

Zapravo, u jednoj parfimeriji sam uzeo tester i sipao u male 2-3 bocice sadrzaj krema.

U pitanju je bio tester. Dakle, uzeo sam sadrzaj testera, ne ceo tester. Nesto sam i kupio u tom trenutku ali to sad nije vazno.

Momak iz obezbedjenja me je zaustavio na izlazu, odveo u prostoriju pored i uzeo moje podatke, slikao mi pasos svojim mobilnim i rekao da platim kaznu od 100eur na kasi.

To sam i uradio ali je posle menadzer rekao da se pozove policija.

Oni su mi takodje uzeli podatke i slikali pasos i pitali me za adresu u Becu na kojoj sam kao turista boravio nedelju dana.

Sve su to napisali na nekom formularu i dali mi da potpisem. Ja nisam dobio nikakvu kopiju.

Na izlazu su mi policajci, njih dvoje, rekli da ako se u narednih godinu dana zateknem u datoj parfimeriji da cu imati problem sa zakonom.

Mene interesuje da li je meni zabranjen ulazak u Evropsku uniju i zapravo koje posledice cu snositi?

Zaista se osecam bedno, molim nekog za odgovor.

Hvala

Ma ja ne mislim da ti je zabranjen ulaz ali je bas smesno i zalosno to sto si uradio. Ali ako budes traziio boravicnu vizu onda nema sanse. I nemoj vise da brukas ni sebe ni naciju

Ni ja ne verujem da ti je zabranjen, verovatno bi ti lupili nesto u pasosu, ali ti je to dobra skola da ne ponavljas takve gluposti...

• Author

Hvala na odgovorima.

U svakom slucaju, pretpostavljam da imam dosije koji mi verovatno onemogucava neka prava, tipa da se zaposlim ili imam dozvolu boravka ili ne?

Naime, molim za pomoc i uzasno se osecam glupo i sramota me je... (itd.)

Mora da te je bas sramota,kad pises u muskom rodu :)

...a stil pisanja govori da si zensko ;)

Nema potrebe toliko da se krijes mlada damo,al OK :mah:

Uglavnom,neces imati zabranu ulaska u EU,ne brini.

Uvedena si u njihov sistem-evidenciju prekrsaja (cim je policija bila da te zabelezi),ali ne brini u vezi toga.Sve je OK i sve je normalno (kao i do sada) :pivoooo:

Inace,ne znam 100% dal ce te u toj evidenciji drzati dozivotno (moguce da ne) ili ce te obrisati posle 10 godina.Al uglavnom,to ce ti znaciti nesto samo ako ces da tamo (u Austriji) konkurises za neku vizu (boravisnu,radnu...),inace kazem nema nikakvih drugih problema.I to sto su ti rekli - da godinu dana ne smes da udjes u taj objekat.Sve ostalo je OK,opusti se.Samo ne ponavljaj tu gresku ;)

Zapravo, u jednoj parfimeriji sam uzeo tester i sipao u male 2-3 bocice sadrzaj krema.

Momak iz obezbedjenja me je zaustavio na izlazu, odveo u prostoriju pored i uzeo moje podatke, slikao mi pasos svojim mobilnim i rekao da platim kaznu od 100eur na kasi.

Ne znam kako si mislila da ti to prodje? Taj zahvat se vidi iz aviona. I kradja, a i glupost.

Kako moze `momak iz obezbedjenja` da naplacuje kazne? Deluje mi da je on to lepo stavio u dzep a posle te prijavio menadzeru. Opet glupost sa tvoje strane.

Treba malo promisliti pre nego sto se nesto uradi.

• Author

Inace,ne znam 100% dal ce te u toj evidenciji drzati dozivotno (moguce da ne) ili ce te obrisati posle 10 godina.Al uglavnom,to ce ti znaciti nesto samo ako ces da tamo (u Austriji) konkurises za neku vizu (boravisnu,radnu...)

Ukoliko konkurisem nekada za boravisnu dozvolu po osnovu braka, pa posle toga i radne dozvole, kakav ishod mogu da ocekujem?

Inace,ne znam 100% dal ce te u toj evidenciji drzati dozivotno (moguce da ne) ili ce te obrisati posle 10 godina.Al uglavnom,to ce ti znaciti nesto samo ako ces da tamo (u Austriji) konkurises za neku vizu (boravisnu,radnu...)

Ukoliko konkurisem nekada za boravisnu dozvolu po osnovu braka, pa posle toga i radne dozvole, kakav ishod mogu da ocekujem?

mislim da je ovo pitanje za austrijske imigracione vlasti..

stvarno preterujes  :bang:

sem ukoliko ne mislis da ovde ima neko ko radi u austrijskom ministarstvu unutrasnjih ili spoljnih poslova, odsek za imigraciju :LOLLL:

hahaha muskarac koji krade tester parfeme  :LOLLL: :LOLLL: :LOLLL:

dobro sreco nije problem ako si zensko :D ne moras nas muske da hejtujes :D

Ako trazis odmah radnu dozvolu moze da se desi da ti prave problem. Na osnovu braka ces dobiti boravisnu vizu. Na osnovu te boravisne vize, posle odredjenog vremena dobices i radnu dozvolu. Ne bi trebalo da te zezaju zbog toga, ali nemoj da se bavis glupim stvarima. Dobronameran savet sa moje strane. Pozdrav

Treba malo promisliti pre nego sto se nesto uradi.

Nije uvek svako pametan kad se nadje u nekoj situaciji kojoj se ne nada.

@ostali:opustite ljudi malo loptu,sta je tu je,valjda ce joj to biti za nauk za ubuduce.

@ova:to sto ti je camalus rekao.Mozda da sacekas neko vreme (hm...2 godine?).

Mada je to vise pitanje za nekog ko je pravnik (ja nisam).

Tema je prečišćena, molim da se vratite na istu. Ako možete da pomognete, učinite to, u suprotnom preskočite ovo mesto. Sigurna sam da osoba koja je otvorila temu vrlo dobro zna šta je uradila, a ovo nije mesto za moralne pridike bilo kakave vrste. Hvala

Ovako si za uvek u recordu onih koji su uhvaćeni u krađi.

Ako bi promenila identitet, bila bi "druga" osoba.

Ulaz ti nije zabranjen da jeste udarili bi u pasos pecat za to i rekli.

Da nisi platio kaznu tada bi te predali policiji, ovako su samo obavestili istu.

Prvi put se tolerise i drugi ako placas kazne.

Radnji se ne isplati da te tuze idu na sud vise im se isplati da uzmu 100eura...

Sad ako te policija vise puta upise mogu da ti pisu kaznu neku.