Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima,

Hteo bih da putujem u Francusku negde u Septembru na radni kamp. Putujem sa jednim drugom ali njemu ne bi odgovaralo da ide avionom (skupe su karte) a i bilo bi mnogo lepse ici vozom.

Cuo sam za varijantu Beograd - Budimpesta - Minhen - Pariz ali moj kamp se nalazi na jugu Francuske i cini mi se da je to veliko zaobilazenje. Kamp se nalazi na samom jugu u malom mesti Leucate (pogledajte na google maps) i ne znam koliko bi kostala karta od Pariza do tog mesta tj. gde to da proverim?

zanima da li postoji druga relacija (koja vise odgovara)?

I ta Beograd - Pariz relacija da li treba da se spava negde ili je to sve povezano, ne smeta mi da provedem dan u nekom gradu sve dok nemoran da spavam.

p.s. Kolki popust imam sa euro 26 karticom i da li se isplati uzimati je?

Vozovi u Francuskoj su prilično skupi, a regionalnih autobusa nema. Ako kupiš kartu tri meseca unapred, onda može da bude okej. Za detaljnije informacije o vozovima pogledaj http://www.voyages-sncf.com/. Ako baš nećete da idete avionom, verovatno vam je jeftinije da idete Eurolines autobusima nego vozom do Francuske. Pogledaj kuda ide Lasta, oni voze u sklopu Eurolines-a.

Ako znaš francuski, preporučio bih ti sajt http://www.covoiturage.fr. Radi po principu podele troškova za benzin. Ukucaš iz kog grada želiš da ideš i gde, i dobiješ spisak vozača koji idu tog datuma. Ljudi obično kače vožnje 1-2 sedmice unapred, tako da sad verovatno nećeš ništa pronaći, ali pogledaj da li imaju vožnje par dana od sad iz Pariza za to mesto, čisto da imaš ideju koliko ljudi putuje tamo. Možda ne nađeš direktno do tog mesta, ali negde u blizini svakako možeš naći.

Wizzair je uveo letove za Pariz iz Beograda, startuju od juna, ako ti to odgovara.

Za toliki put ja mislim da nema šanse da te karta za voz izađe jeftinije od avionske.. A i ako bude jeftinija onda je to neka nebitna razlika kad imaš na umu da ćeš da se voziš 3 dana... 

Воз је у Француској скуп. И регионални, а посебно TGV. А аутобус на релацији Београд - Монпеље је прошлог лета коштао око 150 еур повратна.

Можда ти је најбоља варијанта лет до Барселоне ако нађеш нешто јефтино, па одатле воз. Ближа је много Барса југу Француске од Париза.

Или ако је то место ближе Италији, онда ипак Ласта, којој су станице редом Ница, Тулон, Марсеј, Авињон и Монпеље.

Vozom najjeftinije:

Beograd - Budimpešta povratna 26 EUR

Budimpešta - Minhen ili Berlin u jednom smeru 29 EUR

Minhen ili Berlin - Pariz u jednom smeru 29 EUR

Pariz - Leucate la Franqui (sa presedanjem u Narbonne) u jednom smeru 24 EUR

Prve tri relacije kupuješ u agenciji Putnik u Beogradu (to ti je čak jeftinija opcija u ovom slučaju nego preko interneta), četvrtu kupuješ preko sajta http://www.voyages-sncf.com. Sve su u pitanju noćni vozovi i sedište (ukoliko želiš ležaj mogu da ti napisati i tu cenu) i date su najniže cene, tako da ako želiš da osiguraš da nije skuplje moraćeš da kupiš 3 meseca ranije, ali onda si tačno fiksiran na taj datum i polazak i ukoliko odustaneš od puta pare se ne vraćaju nazad, pošto je to najjeftinija tarifa.

• Author

Hvala svima puno na odgovoru.

Pogledao sam eurolines i sve ni se cini da je to za sada najbolja opcija.

RaxCherrych kako si namestio da ti ispadne 25eur u jednom pravcu  Pariz - Leucate la Franqui? Ja pokusavam da dobijem cene nocnih vozova vec duze vreme ali bez uspeha.

Trenutna relacija o kojoj razmisljam je Beograd - Milano - Lyon - Montpellier (Narbone) - Leucate.

Relacija beograd Milano jos nisam istrazio

RaxCherrych kako si namestio da ti ispadne 25eur u jednom pravcu  Pariz - Leucate la Franqui? Ja pokusavam da dobijem cene nocnih vozova vec duze vreme ali bez uspeha.

Izabrao sam ova noćni voz u 21.57 (18. jun konkretno). Za noćni voz ti automatski izlazi cena za ležaj. Odeš dole do detalja tog polaska i klikneš na "Voyages moins cher en siege inclinable", tada će ti se reloadovati strana i izaći cena od 24 EUR za sedište. To je inače posebno podesivo sedište koje se namešta do poluležećeg položaja:

SNCF_Corail_BSI_z3.jpg

Ja bih istrazio i mogucnost za avion. Razmotrio bih kombinaciju Wizzairom do Brisela(Sarlroa), pa odatle Ryanairom do Monpeljea ili Perpinjana. Ili cak, opcija Temisvar-Barselona, Wizzom, pa dalje kopnom. Imam dosta lepo iskustvo stopiranja po tim krajevimna Francuske, tako da na taj nacin mogu da se ustede pare za vozove po Francuskoj, koji su bas skupi.

U stara dobra lowcost vremena(2009), islo se za Monpelje iz Osijeka, preko Frankfurta i nazad za sve ukupno 4 evra...  zvizhd

Mogao bi Wizzom Beograd-Bazel (60e povratna), pa onda Easyjetom Bazel-Tuluz (povratna 73e), pa do tamo busom (1h i 40min voznje). Let Temisvar-Barselona u septembru je papreno skup, tako da mu ta opcija vjerovatno otpada. Ryanom je tada let oko 150 eur povratna (Budimpesta-Barselona), sto je povoljnije od Wizza.

• Author

Hvala na odgovoru

RaxCherrych, Nasao sam ta nocna sedista za 25 e ali to su specijalne ponude za poslednja mesta koje bih mozda mogao da uhvatim ali nema nikakve garancije da ce one biti tada kad mi trebaju, posto vezujem veoma precizne dane onda ta opcija otpada ali cu drzati oko na njoj za svaki slucaj.

EasyJet sada leti iz srbije koliko sa shvatio tako da je nepotrebno da ga vezujem preko nekih drugih gradova ali problem kod EJ je to sto je prtljag skuplji od same karte.