Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao svima !! Obozavam ovaj forum  ;D

Sasvim sam nova kao clan, tako da bih vas zamolila za razumevanje!  :)

U sustini, ja bih volela da odem za UK ili USA i da zivim i radim tamo.

Zavrsila sam Ekonomsku srednju skolu.

Zvanje mi je poslovni administrator. Ali bih u sustini radila sve zivo. Ne mora u struci.

Engleski znam dosta dobro, razumem sve, samo jos nisam sigurna u sebe da bih ga tecno govorila  ;D

Da li moze neko da mi pomogne i kaze kako stici tamo?

Ili ako je vec neko u UK ili USA, da mi objasni kako je stigao tamo i kolike su mi sanse.

Hvala unapred  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Sa srednjom školom nećeš stići nigde. Gotovo sam siguran da ti ni vizu ne bi izdali. A što se tiče poslova, za Britaniju ne znam, ali u Americi bi mogla da radiš kao čistačica, u "restoranima" brze hrane koji drže Latino narodi ili Rusi, na crno.

Legalan način da odavde odeš je da upišeš neki fakultet, budeš vredna, apliciraš za godinu studija na nekom njihovom faksu, ili se prijaviš na Work and Travel program, a posle gde i kako hoćeš.

• Author

Gledam Work and Travel program, ali mi je nerazumljiv. O cemu se tu radi, u sustini ? Hvala.

U sustini (bar kako sam ja shvatio,mada nikad nisam probao taj program),ides da šljakaš u USA i od toga sta zaradis tamo mozes onda i da se provedes/putujes (ako zelis) i malo bolje upoznas Ameriku.Zato se valjda i zove "Work (sljakanje) & Travel (putovanja posle sljakanja)".

Ako ispunis uslove za taj program (nece naravno pustiti bas svakog) dobijas vizu i sama placas put,a oni ti obezbedju smestaj i posao tamo.Smestaj je zajednicki,u nekim bungalovima/kontejnerima (zvanim "kamp"),zajedno sa ostalom ekipom koja je prijavljena na taj program.Sljakas jedan ili dva ili tri posla dnevno (kako hoces,tj. kol'ko mozes) i placena si za to.I tako 2 meseca.A treci mesec mozes da biras dal ces i dalje da crnčiš tamo ili ces te pare da spiskas na neko putovanje/zezanje po Americi.

Kazem,tako sam bar ja shvatio.