Jump to content

Featured Replies

Posted

Ćao, planiram uskoro da idem za Zagreb na vikend pa me interesuju vaša iskustva o  putovanju autobusom. Kolika je cena bila i za koliko ste stigli?? Jedna karta - povratna.

Hvala. :)

• Author

hm...izgleda da je neka greška, kada ukucam relaciju Bg-Zg izbaci mi polaske sve ali za cenu piše 0.00 Kn. I ovo je verovatno cena karte u jednom smeru...

Autoput od vrata do vrata, putuje se brzo i komforno. Ali je taj autoput verovatno najdosadniji koji postoji :) i ne očekuj da ćeš usput da vidiš išta zanimljivo. Sve ravno na sve strane, a i put potpuno prav. Tokom sezone budu gužve. Sada sigurno ne, ali može da se desi da ima radova na putu (ja jednom naleteo na zatvaranje zbog razminiravanja). No, meni je najgore što prevoznici imaju fiksne predviđene satnice, pa čak i ako sve prođe bez zadržavanja, oni će da ostanu duže na nekoj usputnoj pauzi, da ne bi stigli ranije. Što je bezveze u većini slučajeva. Usputne stanice su uglavnom bile ok, ali ne znam gde će tvoj bus da staje. Eh, da, mnogi vozači i dalje smatraju sasvim normalnim da puše u vozilu (bar naši).

Na granici budi spreman na proceduru izlaska svih putnika iz busa i odlaska u zgradu "jedan po jedan" da vam pregledaju i pečatiraju pasoše. Nekad su oni ulazili u bus, ali ta vremena davno prošla. Često se dešavalo da traže i da svako izvuče svoje torbe i otvara pred njima, pa pregledaju, dok drugi policajac obilazi ceo bus sa psom (valjda je dresiran ;)). Sve fino i ljubazno, nikakav problem, ali čisto iživljavanje. Ili je i njima dosadno van sezone. :D Sad, ako ideš hrvatskim prevoznikom, možda bude drugačije. Ali, kada sam išao u Rijeku pulskim busom tretirali su nas isto kao i u beogradskom.

• Author

Ok. Hvala na ovim informacijama. Meni je trenutno najbitnije da znam tačnu cenu povratne karte i vremena polazaka i odlazaka. ;)

Te nove procedure na granici sam i ja proverio skorije kada sam išao do Beča. :)

Moguce da ti je to za cenu tako, jer stavljas datum "neki tamo"...ne znam kako je kod njih, ali kod slicnih sajtova ume da izbacuje cene samo za danasnje polaske.

hm...izgleda da je neka greška, kada ukucam relaciju Bg-Zg izbaci mi polaske sve ali za cenu piše 0.00 Kn. I ovo je verovatno cena karte u jednom smeru...

Ma ni greška, samo metni ZG za polazište, a BG za odredište i onda klikni na popuste da vidiš kolko je povratna, mislim da je 375 kn ako se dobro sićam. Ako klikneš na stanice, moš vidit di staje.