Jump to content

Featured Replies

Posted

Pregledala sam forum unazad do 2011.godine i nasla sam teme o Berlinu, Minhenu, Frankfurtu, Dortmundu, Dizeldorfu,... Ali nema nista o Stutgartu... A ja pokusavam da se organizujem da odem na meceve Fed Kupa za tri nedelje, pa ako neko moze da pomogne – bila bih jako zahvalna :)

Evo ih moji problem – NIKADA nisam putovala u sopstvenoj reziji (poslednje putovanje bilo mi je pre nekoliko meseci na Fed Kup u Prag preko Teniskog Saveza, a pre toga jos 2004.godine na matursku ekskurziju preko gimnazije)... Znaci previse nekih presedanja, ili kombinacije tipa do tamo nekim low costom a nazad kombinacija bus-voz – nikako ne bi bila pozeljna :( A ne bi bilo pozeljno ni da mi je hotel na jednoj strani grada, a Porche Arena gde se igraju mecevi na drugoj, a recimo autobuska stanica na trecoj... A uz to u najboljem slucaju mogu dobiti dva slobodna dana na poslu (petak i ponedeljak)...

I evo sta mi sve treba:

- Najvise bi mi odgovaralo da krenem u petak i u Stutgart da stignem u subotu ujutru, ostavim stvari u hotelu, odgledam meceve, prespavam, u nedelju ujutru se odjavim iz hotela, pogledam meceve i u nedelju uvece oko 22-23h krenem za Beograd i tako prodjem sa samo jednim nocenjem...

- Nesto losija opcija bi mi bila da ostanem jos jednu noc (nedelja na ponedeljak) i onda u ponedeljak rano ujutru da krenem za Beograd, ali da stignem do uvece, kako bih mogla u utorak na posao...

A problem je sto nikako ne mogu da nadjem prevoz kojim mogu da se vratim do ponedeljka uvece :/

Vecina autobusa koji idu na relaciji Beograd - Stutgart krecu odande u ponedeljak u 16h i u Beogradu su u utorak oko 10h (a ja radim od 7h i to ne u Beogradu, nego moram da putujem jos dva sata do posla). Ako neko zna neki bus koji krece u nedelju uvece (oko 23h recimo) ili u ponedeljak ujutru/pre podne – neka javi :)

Voz nema direktan, nego bih morala da idem preko Budimpeste i to bi izgledalo otprilike ovako:

Beograd – Budimpesta: polazak cetvrtak  21:45 – dolazak petak 06:04

Budimpesta – Stutgart: polazak petak 13:10 – dolazak petak 23:00

Onda bi se moralo tri noci provesti u hotelu, jer polazak iz Stutgarta za Budimpestu ima svakog dana ujutru u 6:56 :/

Stutgart – Budimpesta: polazak ponedeljak 6:56 – dolazak ponedeljak 16:49

Budimpesta – Beograd: polazak ponedeljak 20:52 / dolazak utorak 7:47...

Znaci ako idem vozom moram da platim tri nocenja i trebaju mi tri slobodna dana i do i od Budimpeste bih isla nocnim vozom, a ne znam koliko je to pametno s obzirom da nemam nikakvo "putnicko" iskustvo :/

Ima li neko neku ideju??

Znaci najvise bi mi pomoglo ako neko zna za neki bus koji krece iz Stutgarta za Bg u nedelju oko ponoci ili u ponedeljak ujutru/pre podne (bus mi je nasigurnija opcija i pored onih iskustava koje sam citala ovde na forumu sa romskim cergama i madjarskim carinicima i muzikom semsom suljakovic tokom celog puta :D)...

Znaš kako, troškovi • vreme • udobnost = const.  Iliti, ne ide sve troje zajedno u opštem slučaju. :(

Al ne pišem ovo da bih ti stajao na muku, nego da malo osvežim temu ne bi li se uključio još neko sa smislom za frikombinovanje. Gledao sam malo low costere, ali nisam našao neku vezu. Memingen je blizu Štutgarta, ali Wizzovi termini ti baš i ne odgovaraju. Nedeljom od 19.25 lete za Skopje, ali to znači da bi morala krenuti iz Štutgarta već oko podneva. Veza ka Dortmundu je nešto bolja, al opet odatle do Štutgarta je preko 400 km pa izađe em skupo em sporo. Ni ka Bazel-Miluzu nije bolje... Dakle, ostaju neke varijante sa kopnenim prevozom.

Pogledaj JAT, oni lete direktno za Stutgart, to ti je najkomfornije resenje. Ako se radi o vikendu 20-21. april, izadje 222 evra varijanta petak-ponedeljak.

Petak-subota izadje znatno jeftinije, 130 evra, ali, ne znam koliko ima smisla ici na jedan dan.

• 1 year later...

Treba da idem na obuku u Bad Wildbad, te ću prvo sleteti u Štutgart, pa dalje vozom. Zanima me da li i šta vredi videti u Štutgartu, odnosno da li da se zadržavam u gradu i koliko ili da palim dalje?