Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao svima!

nadam se da mi vi mozete malo pomoci li dati neku nadu...

Austrijski drzavljanin sam i drugarici da sredim vizu, bar na 30 dana da dodje. Ona je pre jedno 6,7 god dobila sengensku vizu za svedsku, bila je i vratila se na vreme.

Sada nije u radnom odnosu a zeli da dodje... a svuda pise da je potrebna radna knjizica itd...

dali je bolje da se organizuje nesto preko neke agencije? dali znate gde, ko, kako se to radi? trazila sam po netu ali sve je nesto bezveze...

ne znam kakve su trenutno sanse da se dobijaju vize za austriju...

kakva iskustva imate vi? sta znate i mislite o tome?

Molim vas za vas Feedback!

Hvala puno

Jasmina

• Author

ili, dali znate kakve su sanse za vizu ako sam predas u ambasadi za italiju? ako se rezervise hotel, avio karta... ?

hvala puno!

pozdrav jasmina

Kako god okreneš potrebno je neko uverenje da je aplikant u stalnom radnom odnosu ili da je student.....

čini mi se da ima u halo oglasima ponuda "sređivanja" papira....ali to je veoma skup sex :) čuo sam da mogu da srede sve papire a plaća se nakon dobijanja vize.

znaš i sama da se u austrijskoj ambasadi veoma često odbijaju zahtevi, tako da ako drugarica ide na legalnu varijantu za bilo koju zemlju koja je u šengenskom sporazumu, ima ne male nego nikakve šanse da dobije vizu.

pozdrav

• Author

cao!

nemoj me tako demotivisati :(

znam da je uzasno tesko i da odbijaju sve... ali zasto ona na nekim sajtovima pise da ako nisi zaposlje mozes da predas ako imas potvrdu da te neko izdrzava, roditelji ili suprug...? ili dokaz da imas dosta para na racunu, kreditnu karticu ili tako nesto...?ja se nadam da ce to ipak vrediti..i ako ona ne radi... 

Moze da pokusa da joj neko koga poznaje a ima neku firmicu ili nesto slicno (samo da je neko koga bas dobro poznaje za slucaj da provere iz ambasade samo da kaze da ta i ta radi u toj firmi ili...)potrebno je da joj udare pecat u radnu kznjicu...moja drugarica je tako pre 5 dana dobila vizu za Ameriku....pokusajte.... :mah:

cao!

nemoj me tako demotivisati :(

znam da je uzasno tesko i da odbijaju sve... ali zasto ona na nekim sajtovima pise da ako nisi zaposlje mozes da predas ako imas potvrdu da te neko izdrzava, roditelji ili suprug...? ili dokaz da imas dosta para na racunu, kreditnu karticu ili tako nesto...?ja se nadam da ce to ipak vrediti..i ako ona ne radi... 

Svi bi bez problema dobijali vizu da je to tek tako.....ali, na žalost nije! Pogledaj sajt austrijske ambasade! on je merodavan! Četiri puta sam aplicirao (i dobio) i znam koliko su rigorozni....ne bih ja to pričao bez razloga....

a što se tiče američke vize...ona je nešto sasvim deveto! treba dokazati da postoji razlog da se aplikant vrati u matičnu zemlju..... ima primera gde su ljudi odbijani sa vrednim nekretninama, stalnim zaposlenjem i brdom eu viza.....a sa druge strane bez ičega i ikoga su dobijali....

uvek kažem da treba probati...

• 2 weeks later...

nazalost, takodje mogu da prilozima nedavna negativna iskustva u vezi sa austrijskom vizom.. naime, moja prijateljica je imala kompletnu dokumentaciju,

pozivno pismo od austrijanca, gomilu propratnih stvari ( ogroman konto u banci, kartice etc), no odbise je sasvim suptilno, bez objasnjenja..

ne znam zasto je to tako, no i sama sam imala velikih problema dok ne dobih vizu..

naravno, na novac koji ulosis u ovu igricu, ne racunaj kasnije (placeno osiguranje, viza, povratna karta..)

iskustva su razlicita, uvek je bolje pokusati, no treba imati u vidu negativan ishod..

pozz.

ne znam zasto je to tako, no i sama sam imala velikih problema dok ne dobih vizu..

naravno, na novac koji ulosis u ovu igricu, ne racunaj kasnije (placeno osiguranje, viza, povratna karta..)

iskustva su razlicita, uvek je bolje pokusati, no treba imati u vidu negativan ishod..

pozz.

Svaki put pri kupovini osiguranja su mi rekli da se novac vraća ukoliko se ne dobije viza. Za povratnu kartu znam da United Airlines (malo je offtopic) vraća novac samo u slučaju ako im se dostavi potvrda od ambasade da je zahtev za vizu odbijen. British Airways zadržava 50€. Vetovatno je isto i za druge avio kompanije samo se treba raspitati.

• 1 month later...