Jump to content

Featured Replies

Posted

Planiram da idem na letovanje na Majorku pa me zanima kakva su Vasa iskustva sa Palmanovom i Can Pastillom.

Ponude nasih agencija su manje vise lose u izboru pa smo odlucili da idemo preko Argusa jer imaju najbolje cene. Elem, sveli smo izbor na dva hotela. Fegus Tobago u Palmanovi i Roc Linda u Can Pastilli.

Prvi put idem pa samo u nedoumici.

Svaki komentar znaci.

Hvala.

• 4 weeks later...

Bio u aprilu na Majorci, vec je bilo podosta turista, vjerujem da je vec sad ludnica... Od mjesta koje si izabrao ne bih ti preporucio Can Pastillu, citava ta strana mi se nimalo ne svidja, prepuno je njemackih i holandskih navijaca koji sjede po ljetnim bastama, gledaju utakmice, deru se i divljaju, em sto je blizu aerodroma, pa eto ti jos malo buke ako volis. A da, i ima dosta Afrikanaca koji prodaju satove, naocare i ostale sitnice i dosadjuju ti da kupis.

Za Palmanovu ne znam zaista, cuo sam samo da je Magaluf (koji je odmah pored Palmanove) takodje prepun navijaca, ovog puta engleskih  ;D

• 2 weeks later...

Bila sam u Palmanovoj u avgustu pre dve godine i toplo ti je preporucujem.Mesto mirno,plaze polu prazne sa palmama a uvece sve zivo,puno restorana i prodavnica za soping.

Iako ima dosta Engleza mesto je bas,bas tiho,po neki momcic se cuje da peva ali zato u susednom Magalufu je bas burno.

Mi smo pesaka isli svako vece do Magalufa i na setalistu je i tamo mirno,samo ispred diskoteka je haos...devojke hodaju gole i vriska i cika do sitne sate.

Palma Nova  za svaku preporuku u svakom pogledu..pitaj sta te interesuje,tu sam da pomognem.

Hotel Don Bigot 2 sup. je takodje za preporuku,ima bazen,hlopa exstraaaaa a sobe normalne,malo manje ali super za prespavati,sto je najvaznije ciste i ciste se svaki dan i peskiri se takodje menjaju svaki dan.Preporuka!!!

• 2 weeks later...

Mi smo letovali u Palmanovoj pre dve godine...Iskreno jedino sto nas je brinulo pred odlazak je sve sto smo procitali o Englezima sto se ispostavilo da moze smetati samo suvise osetljivim ljudima...Bili smo smesteni u hotelu d'or Tobago,hrana fantasticcna, udaljenost od plaze manje od 50 metara,gotovo sve sobe sa pogledom na more, hrana na granici savrsenstva, mislim da od svega sto smo proputovali do sada nigde nismo imali ukusniju i raznovrsniju hranu u hotelu :-)

Pitaj sta te interesuje posto mi na um pada mnogo toga pa ne znam sta da izdvojim :-)

Odseo bih u glavnom gradu, kako vam se cini ta opcija? Jel nije preveliko cimanje ici do plaze(ne bih isao svaki dan)

i kakav je grad? koga god da pitam, svi kazu prelep, sto meni nista ne znaci. Ostajao bih mesec dana, jel ziv grad, ima nekih desavanja uvece? ili samo soping i katedrala?

Palma kao glavni grad je nama bio ocaravajuci,ali nikako opcija za duzi boravak,jer plaza koja se nalazi u blizini je meni licno jedna od losijih na Majorci. Bolja opcija je biti smesten u nekom od ovih manjih mesta (Palmanova nije toliko daleko od Palme),a odlaziti tamo.U sustini Palma i nije toliko poznata po nocnom zivotu i time i nismo bili bas odusevljeni :-) U principu treba se odluciti izmedju dve opcije:mesta gde uglavnom letuju Englezi ili mesta gde su Nemci i Rusi:-)

• 2 weeks later...

Slazem se sa Pipile da plaza u gradu i nije neka, sto se toga tice bolje je otici u neko manje, obliznje mesto. Ima ih puno sa lepim plazama. Prevoz do grada je odlicno organizovan i tacan, tako da vam to ne bi bio problem.

Za sve ostalo mislim da je ipak bolji izbor Palma, jer mozete i na koncert, u muzej, veliki izbor kafica i restorana. Za diskoteke ne znam, nisam bila, ali verovatno ima izbora.

• 1 month later...

Palma je pre svega poslovni centar, glavni grad, središte celokupnog zbivanja Majorke.

Naravno da postoje mesta za izlazak u Palmi, naime sve diskoteke, klubovi, kafei, koji rade do kasno u noć upravo se nalaze tamo, i to duž cele obale. To su diskoteke u koje dolaze poznati, tipa Paris Hilton. Ulaznice su od 20 e pa naviše, u zavisnosti gde ideš, možeš dobiti cugu za upad. Dogovaraš se pred ulazom. Piče je skupo za naše pojmove.Provod je odličan, svi su vrlo otvoreni i opušteni.

Treba znati da u samom centru grada Palme, koji je izuzetno živ i dinamičan preko dana, sve prestaje oko 11 uveče, gasi se muzika, zatvara se sve. Na taj način se čuva jezgro grada, nema buke i haosa, a ukoliko želite da idete u provod, idete na gore navedena mesta gde je izbor više nego raznolik i možete se lepo zabaviti a da ne smetate nikome.

Turisti najčešće idu u Magaluf, tamo je jeftinija zabava sa engleskom podivljalom mladeži.  :)

• 5 weeks later...

Bio na Majorki :D SUPER!!!

Jedan od najboljih odmora,cijelo ostrvo je super uredzeno,prilagodzeno za uzivanje,odmor i lagodno trosenje novca bez imalo kajanja.

Bili smo smjesteni u Arenalu,hotel Reina del mar,nama je bio odlican,sobe dovoljno velike,čiste,lijep balkon-pogled na bazen,viši spratovi imaju pogled i na more,hrana odlična,osoblje ljubazno,nema nikakvih prigovora o unosu hrane i pića(čak i ne vode kontrolu o iznošenju hrane iz restorana)

Arenal je nastavak na Playa de Palma,nema naglašene granice-u biti jedno veliko i kvalitetno uređeno šetalište uz plažu,prepuno restorana,kafić,radnji...Udaljenost od Palme(glavnog grada) je cca 15tak kilometara,mi smo koristili iskljucivo gradski prevoz-autobus,rade 2 linije:15 i 25,cijena karte je 1,5e kad se kupuje kod vozaca,a 10e za 10 voznji kad se kupi na kiosku u gradu.Preporuka je 25ica jer ide autoputem,i brze je za 15tak minuta,posebno povratak iz Palme poslijepodne kad je guzva.Polazna stanica za oba je na rivi,nije problem naci,i staje na poprilicno stanica,posebno u dijelu Playa de palme.Kasne noćne voznje radi samo 15ka,zadnja iz Palme je u 1.20h i u biti tačni su u minutu.

Klima je super,ljeti skoro da i nema ni jednog kišovitog dana,bude malo oblaka i to je sve.Temperature su u prosjeku oko 30tak stepeni ali nije nepodnošljivo jer stalno ima vjetra.Čak ni u sobi nije neophodna klima.

Plaža u Arenalu je OK,čista,široka,ima dovoljno mjesta i na ležaljkama(koje su poprilično skupe-15tak eura za komplete 2ležaljke i suncobran) i na pijesku,koji je negdje utaban a negdje je mekan.More je toplo,na nekim dijelovima i pretoplo,plitko,nema nekog spec plivanja,potrebno je otići baš daleko od obale da bude preko glave,boja je pjeskovito mutna-tako da i nije baš za kupanje-jedina zamjerka Arenalu,i to ozbiljna.

Noćni život  u Arenalu i Playa de palmi je više prilagodzen mlađim od 25,navečer su skoro sve njemci,pijani već oko ponoći,tumaraju rivom i mijenjaju klubove.Ima par diskoteka ali mi nismo ulazili jer sastav gostiju je za nas bio premlad.Nismo primjetili ni jedan incident ni tuću,policije ima na svakom koraku,i po danu i po noći.Na rivi je dosta opušteno,tu uglavnom svi i sjede,kupe piće i uživaju.Za razliku od noćne varijante i hordi njemaca(i njemica) po danu dominiraju talijani,francuzi i rusi.

Glavni grad Palma(de Majorka) je fascinantan,i po danu i navečer,i za običnu skitnju i razgledanje,i za šoping(osim uobičajenih radnji tipa H&Ma i ZARE postoji robna kuća El corte ingles sa najjačim modnim brendovima i solidnim sniženjima) i za večernji izlazak.Preporuka je iznajmiti biciklo (12e dan) i obići malo širi dio grada,posebno duž marine prema glavnoj gradskoj luci,gdje su i svi jaki nočni klubovi(Tito's,Pacha,El divino,Hard rock,) a na kraju je solidan trzni centar Porto Pi.Glavna autobuska stanica za sve buseve je Placa d'Espanya,gdje stoje i 15ka i 25ica,ali i 1 i 41 koje vode prema luci i Porto Piu.Možete izaci (ili ući u povratku za Arenal) i na Placa de la Reina,kod Katedrale,i tako skratiti 15 tak minuta dosadne vožnje kroz grad.

Na Placa d'Espanya se nalazi i Estatio intermodal-početna (podzemna) stanica za sve autobuse i vozove na ostrvu,tako da gdje god hocete da idete tu se informisete o vremenu polasak i cijenama karata i krećete-a preporuka je da koristite taj oblik prevoza ako vas je manje jer cijene rent-a-car nisu bas jeftine(40e najjeftinije auto+gorivo+parking koji se skoro svugdje plaća,a nemilosrdni su oko kazni,čak i pauk kupi bez ikakvih problema).

E sad o mjestima gdje smo mi bili:

Ponte cristo-lijepo mjesto,nekako odiše mirom,idealno za lagani predah od bučnog Arenala

Pečina Zmaja-ništa spec,lijepa iluminacija,sačekati da svi odu i tek onda krenuti u obilazak,jer inače nema zraka,"koncert" traje 5 minuta

Manacor-rodno mjesto Rafe Nadala,nismo posebno obilazili,samo prošli i svratili u fabriku bisera

Kala Mondragol(ili nesto tako)-kvalitetno kupanje,more tirkizno plavo,plaža prelijepa-sastoji se od 2 dijela,par stijena za skakanje

-sve Kale(uvale) kojih ima poprilično na ostrvu su u biti na isti fol,tako da i nije neka velika pljačka za obići svaku pojedinačno

Plaža Es Trenco-vjerovatno najpoznatija plaža,lijepa pješčana plaža dužine 2-3 kilometra,more prekrasno,premalo restorana i kafića,puno golotinje-i toples i nudizam varijanta,sve izmješano...

Palmanova i Magaluf-suprotna strana od Palme,dominantno engleska,malo dalje i dosta skuplje autobusom(ide druga vrsta autobusa iz Palme,brojevi 104,106...),jedan smjer cca 3-4 eura,totalno drugačiji dio od Arenala i Playa de palme,nekako pitomiji,manja guzva,ljepsa(morska) arhitektura,more puno bolje za kupanje

Aquarium(Playa de palma)-solidno,nista spektakularno

Marineland(na ulazu u Palmanovu)-spektakularna predstava sa delfinima i morskim lavovima-ko nije nikad gledao topla preporuka

Western park(Magaluf)-vodeni park,gužva,tobogani prosječni,možda i ne bi bilo loše da se ne čeka predugo u redu za spuštanje na skoro svakom toboganu

KARTE ZA SVE ZABAVNE PARKOVE SU cca 25eura po osobi NA ŠALTERU,ALI MOGU SE NACI MNOGO POVOLJNIJE U PRODAJNIM PUNKTOVIMA U ARENALU

Ko dolazi na Majorku radi partijanja i noćnog provoda obavezno nek traži smještaj u glavnom gradu,jer svi kvalitetni klubovi su u Palma de Majorki-jeftinije je preko dana busom ili vozom ići na neku plažu ili uvalu na kupanje,nego se navečer (ili ujutro)taksijem vraćati iz Palme u Arenal,Magaluf...

U SVAKOM SLUČAJU KO GOD BUDE IMAO PRILIKU OBAVEZNO TREBA OTIĆI NA MAJORKU,VELIKI IZBOR ZA SVE!!!

Mi smo bili 12 dana i bilo nam je premalo ;)

• 8 months later...

svaka cast na postu!!!

Ja idem ove godine i  najvjerovatnije uzimam smjestaj u Cas Catala, izmedju Palme i palmanove pa cemo vidjeti kako ce biti