Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

U julu putujem s drustvom u Alanju  na letovanje, pa me zanima par sitnica...

1) posto smo smesteni na drugoj plazi u Alanji (nije Kleopatra) na nekih 2km od centra grada, koliko kosta  dolmus u jednom pravcu do Kleopatrine plaze, gde bi planirali da se kupamo? po mojoj proceni, do nje ima nekih 6-7km...

2) da li na Kleopatrinoj plazi postoji fora da kada narucis pice, dobijes lezaljku i suncobran?

3) preporuka za izlete koje ne bi trebalo da propustimo? (Pamukale smo vec obisli....)

4) ikakva info o hotelu Europa beach 3*?

-svaka info mi je doborodosla....i hvala unapred... :)

Pozdrav svima,

U julu putujem s drustvom u Alanju  na letovanje, pa me zanima par sitnica...

1) posto smo smesteni na drugoj plazi u Alanji (nije Kleopatra) na nekih 2km od centra grada, koliko kosta  dolmus u jednom pravcu do Kleopatrine plaze, gde bi planirali da se kupamo? po mojoj proceni, do nje ima nekih 6-7km...

2) da li na Kleopatrinoj plazi postoji fora da kada narucis pice, dobijes lezaljku i suncobran?

3) preporuka za izlete koje ne bi trebalo da propustimo? (Pamukale smo vec obisli....)

4) ikakva info o hotelu Europa beach 3*?

-svaka info mi je doborodosla....i hvala unapred... :)

1) od centra do pocetka Kleopatrine plaze ima mozda 2km ,tako da ako je vas hotel 2 km od centra onda nema vise od 4 km.Dolmus-ne mogu da se setim tacno ali racunaj jedno 2 lire u jednom pravcu,dakle nesto ispod 1 evra.

2) ne postoji

3) Managvat,Side,Dim Caj...

4) nije mi poznat taj hotel

pozdrav

• Author

4km nije strasno....super... pravicemo kombinaciju setnja-bus  :)

evo nadjoh jednu info da su u Alanji uveli prosle godine "bus plus" tj. kod njih se to zove Kentkard i karta je 1.5 tl...

• 10 months later...

Za sve putnike kojima je B&B dovoljan aranzman u Alanji, tople preporuke za hotel Hildegard. Hotel je fenomenalno sredjen i odrzavan. Na 3-4 min. od Kleopatre (plaza br. 12). Mi smo letos platili 7 nocenja 125e (za dvokrevetnu sobu). Soba ima apsolutno sve sto je potrebno: od svih komoda, preko frizidera i fena (terasa naravno), + WiFi. Peskiri se menjaju na dva dana i posteljinu su nam na pola zamenili. Neverovatno je cisto i prijatno, a osoblje hotela je vrlo predusretljivo. Naime vlasnici hotela u njemu zapravo i rade (majka i sin), i zaista ga odrzavaju kao da je njihova kuca u kojoj zive. Za jeftinu varijantu ovo je najbolji hotel u kojem smo do sada imali priliku da boravimo.

da je neko bijo u alanji u hotelu viking qvaliti.molim za misljenje o hotelu i plazi .hotel se nalazi u oblasti okurcalar .mislio sam rezervirat taj hotel pa volio bi cuti misljenja ostalih s tim uzmite u obzir da imam suprugu i dvoje djece sa sobom

• 2 months later...

Vratismo se juce iz Alanje pa bih htela odmah da podelim predivne utiske! Naime, malo sam bila skepticna po pitanju odlaska na more u maju ali je bio pun pogodak. Vreme je savrseno! izmedju 25-30 stepeni svaki dan, cak ni uvece nije hladno. Kazu da su u julu i avgustu prilicno visoke temperature tako da smo kao oni koji ne vole previse sunce i vrucine odabrali pravo vreme. Bili smo u hotelu Azak koji je na samom pocetku Kleopatrine plaze a takodje je blizu i centar pa nismo mnogo pesacili ali smo zato skoro svaki dan isli na neki izlet :) Na forumima smo pronasli preporuku za jednu tursku agenciju u kojoj radi nasa devojka, i kontaktirali je preko facebook stranice. Odusevila nas je gostoprimstvom i mnogo nam pomogla da se snadjemo i dobro organizujemo letovanje. Odmah prvi dan smo otisli u hamam i izasli preporodjeni nakon putovanja! Ja sam toliko odusevljena hamamom da bih mogla svaki dan ici :D Bili smo i na brodicu, dzip safariju (kojim su ponajvise deca odusevljena), isli na Pamukkale (malo je dalje pa se dugo putuje ali svakako vredno za videti) i jedno vece smo isli na Vatru Anadolije (jedinstven dozivljaj!). Zao nam je  sto nismo videli Kapadokiju ali cemo to nadoknaditi sledece godine, jer za nju treba odvojiti 3 dana letovanja koje na zalost nismo imali :( Ovde je link za agenciju i zaista imam samo reci hvale za njih! https://www.facebook.com/AlanyaExcursionIzletiUAlanji

Sve u svemu, divan grad, ni prevelik ni premali, prelepa plaza, hrana odlicna, dosta sadrzaja da nikome ne moze biti dosadno. Jedina zamerka su, za moj ukus prenapadni trgovci po ulici (ne vuku za rukav ali ''yes please'' mi jos odzvanja u glavi :D ) ali to je karakteristicno za celu Tursku, pa ne mogu da pripisem nedostatku Alanji :)