Jump to content

Featured Replies

Posted

e ovako . malo smo zapeli sa sledecim putovanjem. zbog posla i finansija maksimum nam je dva putovanja godisnje , mart i oktobar .

nazalost Punto Arenas je otpao zbog nemogucnosti da pronadjem za nas prihvatljivu cijenu da odemo do Antartika . Anadyr takodje , avio karta bije po usima a tek izleti tamo .

trenutne razmisljamo o sledecim detinacijama

1. Singapur desetak dana (oko 2700evra za dvoje)

2. Tajvan desetak dana  (oko 2500 za dvoje)

3. Sangaj desetak dana  (oko 2000 za dvoje)

4. Japan dvadesetak dana (kupili bi jr rail pass i obisli ga uzduz i popreko ) (oko 4000 za dvoje .  iznad budzeta nam je )

5. vas predlog koji bi nam bas dobro dosao (u principu vazno nam je da je zemlja bezbjedna i da ima sto da se vidi naravno, i bez agencije se podrazumjeva)

hvala unapred

• 3 weeks later...

Имам ја предлог и надам се да ће бити од помоћи (градови које ја желим да обиђем)

1. Санкт-Петерзбург (Северна Венеција)

2. Дубаи

3. Париз

4. Истанбул

1. Санкт-Петерзбург

Ako već pišeš ćirilicom, ne vidim poentu da koristiš engleski naziv. Sankt Peterburg, bez z ili s.  :)

• 3 weeks later...
  • Author

hvala na predlozima . Evropa je davno obidjena i ona komunisticka i ova nova (mislim na istocni dio).

sad se nazalost sudaraju nase zelje sa mogucnostima , ili su destinacije preskupe ili nebezbjedne .

ima li strucnjaka za helas? treba mi pomoc u vidu saveta gde bi bilo dobro otici, problem je sto treba da idem sa dva drugara koji su pravi "penzioneri" te je neko lutanje iskljuceno, vidim da wiz ide na krf, rodos, ovi nesto spominju tasos da idemo kolima, ja u grckoj nikad nisam bio pa svaki savet dobro dodje...

Definiši do koje mere "penzioneri".

Generalno preferiram avion, ali mi je smor da deset dana budem na jednom mestu, pa onda uvek draga i ja rentiramo skuter (generalno, odlična varijanta za ostrva, i zbog manjka parkinga, sve dok ne zađeš u neke godine ne počne da te ubija promaja :cry22: ) ili kola. Što, naravno, dodatno diže troškove. Ako ćete da se vežete za jedno mesto, onda dobro...

I meni je Krf favorit od navedenih (sam grad je prelep), ali je nezgodno što su dobre plaže (zapadna obala, Paleokastrica, Nisaki/Agni) daleko od dobrih mesta za boravak (grad, Dasija, Guvija), pa je preporučljivo imati prevoz (bar da bi se izlazilo uveče do grada). Nas dvoje smo rentirali skuter. Ali ako biste do njega kolima, onda troškovi trajekta podižu cenu, a ja bogme ne uspevam da nađem karte iz Igumenice na http://paleologos.forth-crs.gr , pa ni da proverim cene.

Tasos je lep, zelen, ima solidnih plaža, ali nije baš urban, sve su to mala mesta. OK za penzionerski odmor, plus nešto obilaženja ostrva. Automobil je jedino praktično rešenje za dolazak. Preporučujem Limenariju kao bazu, ni glavni grad nije loš. I da, ima puno Srba...

Do Lefkade se isto može kolima, i to bez trajekta. Ima fantastične plaže, ali su najbolje na zapadnoj obali, daleko od grada. Sam grad nije bog zna šta. Generalno, dobro ostrvo za kupanje i otpadanje.

Nisam bio na Rodosu, nešto me ne privlači, tako da ga ne bih opisivao. Za sam grad kažu da je sjajan.

Od opcija kolima imate još Halkidiki, odnosno Kasandru (prvi) i Sitoniju (drugi prst). Nisam bio (kažu da je Sitonija bolja), koliko znam, slično je kao Tasos -- lepe plaže, ruralna okolina, mnogo Srba.

Imalo bi se još par hiljada strana napisati, a i koliko ljudi -- toliko ćudi, od svakog ćeš čuti drugu priču. Moraš malo preciznije definisati kriterijume...

ne znam kako da ti objasnim, momci sa 27 godina, zdravi, pravi,  ustaju u 8 ujutru da idu na plazu gde ce ceo dan da se izlezavaju i da se s vremena na vreme bucnu u vodu...a nece ni rakiju da piju  :102: vidim ja da neka tasos varijanta ne gine...kad oni to preracunaju u gorivo a ide na plin, dzaba ja da im pricam o lepotama rodosa i krfa :)

hvala vam na odgovoru.

Evo neke okvirne karte "bezbednih zemalja":

http://l2.yimg.com/bt/api/res/1.2/LAV09UY35mjR7W2CqQpM5A--/YXBwaWQ9eW5ld3M7cT04NTt3PTYzMA--/http://media.zenfs.com/en/blogs/thelookout/travel-map.jpg

Za te novce ti dolazi u obzir i Meksiko, Kuba, Dominikana, Chile (za tu j/srednju ameriku gledaj Jetairfly - ima povratne karte iz Evrope za 400Eur), Cape Verde (za malo romantike...isto leti Jetairfly za 400 Eur), Indija (recimo sa Andamanskim ostrvima :)

Da imam na raspolaganju to...mislim da bi definitivno pokusala na Socotru...

Mozete i Portugal sa Azores ostrvima.

Ili Zanzibar + Safari u Keniji (JetairFly opet 400 Eur + Ona nova linija do Kenije za 30 Eur)

Losa im karta jako.

Iran im je na liste ''ne ici nikako'', opet tamo ide gomila ljudi i veoma je bezbedna zemlja, bezbednija od mnogih koje su na listi ''preduzeti normalne mere predostroznosti''. Ameriku bih definitivno stavio na listu ''izbegavati neke oblasti'', posto one sume po Ajovi gde zive oni survalist likovi ili Saut-central u Los Andjelesu i nisu bas bezbedna mesta (opet nikad nisam bio tamo pa ne znam).

Belorusija, BiH i Ukrajina su im na listi ''preduzeti velike mere predostroznosti'', za BiH mozda i mogu da razumem, ako uzmemo u obzir mine, ali i one su svugde jasno naznacene. Ukrajina djene-djene, ali Belorusija je mozda najbezbednija zemlja u kojoj sam bio u zivotu, mnogo bezbednija od recimo Nemacke, Francuske, Austrije itd.

:)

Zato je "bezbedno" pod navodnicima.

Nemaju svi ljudi, posebno ne sve nacije isti osecaj bezbednosti po belom svetu.

• 1 month later...
  • Author

Eh kao da kucu gradim , ali ko ima zenu pa jos oboje rade znaju koliko je tesko isplanirati dalji put .

Ali nekako sredisnji dio plana uradismo , od 2 januara u Japanu (tj od prvog da uspije cara uzivo vidjeti drugog) do 20 .

odatle do Kambodze bar nedelju dana . U zavisnosti od cijene avio i viza odatle za Bgd .

Tu vec molim pomoc onih koji su u tim krajevima gdje kako i sta u Kambodzi .

Znam znam da hvali pocetak , ali sta iskombinovati kada najranije 30.12 mozemo iz Bgd . Novu cemo najverovatnije docekat u avionu ali sta da se radi .