Jump to content

Featured Replies

Hvala, Snežana. Fantastično je kada se uporede sa fotkama drugih mesta na kojima si bila, recimo onima sa Himalaja. Prošao sam kroz Gobi dva puta, ali samo železnicom, a voleo bih da jednom zađem dublje u pustinju. Znam da je u Ulan Batoru moguće jeftino kupiti kamile ili konje pa na njima ići u Gobi, a posle ih prodati. Isto tako se može istraživati i mongolska stepa. Možda, jednog dana.

Hvala, Snežana. Fantastično je kada se uporede sa fotkama drugih mesta na kojima si bila, recimo onima sa Himalaja. Prošao sam kroz Gobi dva puta, ali samo železnicom, a voleo bih da jednom zađem dublje u pustinju. Znam da je u Ulan Batoru moguće jeftino kupiti kamile ili konje pa na njima ići u Gobi, a posle ih prodati. Isto tako se može istraživati i mongolska stepa. Možda, jednog dana.

Hm, treba znati jahati kamilu/konja  :)

Ne bih da zvuči blazirano, ali mene se Gobi nije posebno dojmila nakon ruske i kazaške stepe, a i deo Gobija sam već zahvatila ranije, tamo oko Dunhuana u Kini, koji je mnogo više pustinjski, sa sve peščanim dinama. Za stepski deo bih rekla - vidiš jednu stepu, video si sve. 

Ljudi koji tamo žive su druga priča, a pretopstavljam da i ti misliš prvenstveno na njih. Bilo bi zaista zanimljivo iskustvo provesti neko vreme sa pravom nomadskom porodicom, iako to sigurno ne bi bilo nimalo lako.

Mislim da nisi apdejtovan.

Upravo sam izvozila rutu kroz ceo Gobi od Erliana do UB-a i sve vreme je odličan asfaltni put koji su Kinezi gradili nekoliko godina.

Definitivno to nisam imao pojma. :) Video sam to pre par dana kod tebe na blogovima, ali mi se ''učinilo'' da sam video ''novi kineski asfalt''. :D

Znači, nema šale, rade ''zemljaci'' opasno. :) Ništa, čekamo i dalje tvoja pisanija pa dobijamo ideje itd. A dotle će možda svemoćni Kučić & co. da srede ukidanje viza.