Jump to content

Featured Replies

Posted

Može li mi neko pomoći ličnim  iskustvom sa rentiranjem kola na Rodosu. Ponude koje sam pronašao su prilično nepovoljne, ali ako je neko koristio usluge neke lokalne agencije i bio zadovoljan cenom neka objavi ovde :)

Samo udji dublje u grad Rodos procunjaj levo desno, prvo pitaj posto je najjeftiniji, najmanji auto itd. i cenjkaj se!, kazi za par dana hocu jeftinije itd. Nikako i nikada ne pitaj na pristanistu ili aerodrumu tu je papreno kao i preko neta. Cene pre par godina su se kretale od 20evra po danu za najjeftiniji autic tipa Atos ili tako nesto. Moj topli predlog obogacen dugogodisnjim iskustvom je da se raspitas na mnogo mesta, nikako u poznatim companijama tipa Herc, vec kod malih rent a car agencija. Srecno!!!

• 1 month later...

Druže, u kom terminu ideš na Rodos? Voleo bih čuti neke tvoje preporuke, šta obići, i mi smo planirali uzeti rent-a-car dan-dva. Ako si već bio, ili ideš pre mene, piši malo molim te... Pozz.

• Author

I u odlasku i u povratku bićemo u istom avionu  :banana: Mi smo smešteni u gradu Rodosu, dalje od centra, veliki trosobni apartman smo uzeli preko airbnb-a vrlo povoljno, A druga grupa je našla hotel u strogom centru. Evo još nekoliko dana pa na put :mah:

• 3 weeks later...

Pozdrav svima,

ja sam pre nekog vremena uspeo da nađem na internetu rent a car za €206.48 za 9 dana - preuzimanje na aerodromu a vraćanje u gradu. Koliko sada vidim cene su dosta više na istom sajtu (http://car-rental-rhodes.com/)

Javite kad se vratite kako ste prošli sa rent a car-om i sa Wizzom :)

Naravno po povratku očekujem da napišete više o ostrvu i ukažete na najbolje plaže :)

Lep provod!

Jovan

• Author

Da li možemo čuti impresije o Rodosu?

Naravno!!!!

Prvo sve pohvale za Wizz. U najkraćem: brzo, tačno, jeftino. I kontrole na aerodromima nisu bile stroge, nisam primetio da su bilo kome merili niti proveravali dimenzije ručnog prtljaga ;)

Rent a car sam, po savetu, tražio i našao u gradu. Ima jako veliki broj rent a car agencija, i zaista su cene raznolike. Najjeftinije što sam pronašao je fiat panda 25e dnevno. Kako je nas bilo ohohooo, uzeli smo veći; Nisan Note za 35E dnevno. Procedura krajnje jednostavna i opuštena na grački način. Potrebna je samo nacionalna dozvola i jedan potpis, vraćanje je trajalo cca 2 sekunde, jer se sve odvijalo u prometnoj ulici, mahnuo sam mladiću iz kola, on je izleteo iz ofisa, seo u auto i mahnuo u znak pozdrava.

O gradu i plažama ćete više naći na nekim drugim forumima, u svakom slučaju odlično letovanje clap.gif' alt=':clap:'>

Mi smo rent-a-car platili malo više, Fiat Punto Grande za 35e ali samo jedan dan... mogla je Panda ili neko drugo baš malo auto za 30e na dan, ili 25e po danu ako se uzima na više. Svakako treba pregovarati i obici više rent-a-car agencija u gradu (ima ih dosta i u Rodosu i u Falirakiju). Procedura rentiranja, kao što reče du-ki, izuzetno je jednostvna i brza. Što se tiče ostalih impresija, postaviću ih pod drugu temu.