Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima!  :D  Dobio sam posao u hostelu u Cadizu i trenutno tražim avionsku kartu do Seville (za period između 19.7. i 22.7. kada zvanično treba da stignem u Cadiz) pošto je to pored Jereza najbliži aerodrom Cadizu a broj destinacija ka kojima lete i low cost kompanija je neuporedivo veći. Kombinovao sam razne gradove i za sada nisam naišao na neku povoljnu varijantu.  :?

Svestan sam da je već maj i da je let u ciku sezone ali sam siguran da neko od iskusnijih putnika ima bolju ideju kako do Cadiza... 

Bolja ti je veza do Malage. Ajd malo pretraži forum, baš se često spominjala u poslednje vreme.

Ovako po sećanju, spominjalo se:

Budimpešta - Malaga

Beograd - Memingen (Wizz) - Malaga (Ryan)

Beograd - Milano (EasyJet) - Malaga (Ryan ili Vueling)

Možeš lowcostom iz Temišvara ili Budimpešte do Madrida, pa onda busom do Cadiza. Vrlo su frekfentni i koštaju oko 50E. Put traje oko 12 sati :(

Budimpešta-Malaga direktno Wizzairom je 115€ u jednom pravcu, neto (plus prtljag, valjda 25€, plus vazdušarine, plus prevoz do Feriheđa).

Ima raznih kombinacija Wizz+EasyJet do Malage. Nisu prejeftine, al' nije ni tako strašno. Najpovoljnije jeste preko Memingena (ima 20€ Wizz i 50€ Ryan, plus opet prtljag), ali lete suprotnim danima, te bi morao provesti 20-tak sati u tom nadasve zanimljivom Bavarskom gradiću. :) Ima i drugih varijanti, preko Brisel Šarlroa, Ajndhovena, pa čak i Geteborga... frikombinuj. ;)

Може ли неко да ми одговори зашто је толико модерно писати називе страних градова и држава на њиховим језицима? Као да ми немамо свој језик па уместо Шпаније морамо да пишемо España, уместо Кадиз да пишемо Cadiz, уместо Севиље Seville? Стварно ружно делује.  :?

• Author

Hvala puno na pomoći, odlučio sam da letim direktno iz Budimpešte do Madrida Wizz-om, pošto bi me odrali za prtljag da sam se odlučio za kombinaciju sa presedanjem.  :death:

U Madridu ću provesti par dana i produžiti autobusom do Cadiza. U pitanju je www.socibus.es ukoliko nekome bude trebalo... :)

"

On 5/9/2013 at 6:15 PM, miloica said:

Може ли неко да ми одговори зашто је толико модерно писати називе страних градова и држава на њиховим језицима? Као да ми немамо свој језик па уместо Шпаније морамо да пишемо España, уместо Кадиз да пишемо Cadiz, уместо Севиље Seville? Стварно ружно делује.  :?

Imamo svoj jezik, očito, ali kako govorim španski jezik prešlo mi je u naviku da imena njihovih gradova pišem izvorno. Ne vidim zašto je to toliiiko strašno no nebitno.  pijjj