Jump to content

Featured Replies

Posted

Postoji nekoliko ideja...nista nije konacno...idemo u Evropu,idemo autostopom,idemo zajedno!!! Svako ko je raspolozen dobrodosao je...okviran datum je 15.jul za polazak iz Beograda...pa posle u bilo kom smeru i ka bilo kom gradu...tu smo da se dogovorimo.

Moyemo da napravimo plan da se susrecemo na svakih deset dana u nekom vecem gradu...npr.25.jula u Pragu,5.avg u Berlinu i tako...

Ideje i predloge molim...  ;)

IDEEEMMMMOOOOO!!!!!!!

Moja destinacija je Francuska.Sad kudam bi isao to nije tako bitno meni.Ako neko ima zelju da vidi mozda Italiju usput,sto da ne odemo kroz nju?Mada mi se svidja i putanja ludogprsasinara :) Voleo bi da nekako posetim Amsterdam,mozda nekako u povratku

Umalo da zaboravim,ta ideja oko zajednickog stopiranja...to jest po grupama je odlicna.Ja sam za to :) Svaka cast za ideju clap

ja se sa svim slazem, amsterdam zvuci super, o njemu sam i ja razmisljala kad sam resila da ponovim stopiranje i ove godine :)

e sad, ne bi lose bilo da kaze ko bi kuda, da se naprave neke grupice ko bi sa kime isao, ili bi mozda i sam isao...

Treba da napravimo neku listu,ko bi sve isao pa posle da je delimo.A sto se tice samostalnog stopiranja,mislim da niko nece hteti da ide sam.Najvise zbog dosade. :)

Заинтересован сам ја. Мада нисам 100% сигуран јер не знам колико ћу пара искупити до поласка. Е сад овако, не знам које бисте све државе и градове обилазили, колико бисте остајали на путовању, колики су вам буџети. Мене највише вуку Шпанија и Португал. У Гранади ће бити и путничка кућа, па би ваљало и посетити ту лудницу (ту проведемо пар дана, упознамо људе, покупимо оне који би са нама и идемо даље). Тренутно ме највише привлачи пут преко северне Италије и Азурне обале, али отворен сам и за друге идеје, мада не бих много северно ишао. Врећа обавезна јер ко зна где можемо да дочекамо ноћ.

• Author

Ljudi aj da napisemo mesta za koja smo zainteresovani pa da okvirno mozemo da obelezimo evropu i da u nekom trenutku mozemo da napravimo i neki plan...

evo, ja cu prva :)

u principu mi i nije toliko bitno kuda bih sve isla, ali bih Amsterdam volela da vidim, kojim putem tamo i nazad, to mi je manje bitno. isla bih stopom skroz, ne bih prevoze placala, i ne bih mnogo para davala na smestaj, znaci sator, vreca i couchsurfing :)

spomenuli smo da bi mogli da se organizujemo pa po dvoje da idemo, sto mi je sasvim ok ideja.

ima li neko ko bi mogao da se uklopi u ovo sto bih ja?  ;D

• Author

To je lepo...i ja cu tako,vreca,sator,couchsurfing...ali kad vec organizujemo okupljanje,daj da vidimo ko sve ide i kojim smerom pa mozemo i da se menjamo,da neko nekoga ceka u nekom gradu,napravimo zajednicko okupljanje i tako dalje...evo mog malo detaljnijeg cilja...Prag,u njemu bi ostao 2-3 dana i mislim da bi u Pragu moglo biti prvo okupljanje posle Beograda...zatim bi se smucao do Drezdena,malo do Poljske i tako,nista posebno...zatim Amsterdam,to je po meni dobro mesto za drugo okupljanje...zatim  do Lisabona,a koliko vidim ima ljudi koji su zainteresovani za ovaj grad tako da bi tu moglo biti trece okupljanje...e sad,ima ljudi koji nece ici ovim putem koji sam ja izneo,zato je neophodno da vidimo "spisak zelja" i da napravimo jos mesta okupljanja...ako se slazete!? ;)

tako sam i ja mislila, narvno sa mogucim izmenama, ali bi ruta bila - srbija, madjarska, slovacka, ceska, nemacka, holandija, belgija, francuska, spanija, i eto kad vec svi hoce u taj lisabon, mogla bih i ja, da vidim sta to tamo ima  ;D i recimo preko svajcarske i austrije nazad.

ajde, sada neka se i ostatak izjasni  clap.gif' alt=':clap:'>

Да се онда и ја јавим, можда се некоме свиди ово што сам замислио. Ако се ником не свиди, идем сам, успут ћу већ наћи неког (мада би било фино да имам друштво јер је безбедније, а и неће бити толико досадно стопирати). Пошто је лето, места која посећујем би требало да буду близу мора или што јужније. Нпр. Праг ми се свиђа, али некако сам увртео у главу да тамо треба да одем на јесен. У Мађарској и Словачкој сам био. Немачку, Аустрију и Швајцарску избегавам због језика који ми се не свиђа, темперамент становника је другачији, а и превише су сређене за мој укус. Обишао бих и ове земље, али су ми тренутно некако на дну листе приоритета. Тако да у принципу остају Италија, Француска, Шпанија и Португал. На северу Италије сам већ био, али бих могао обновити градиво, а било би још боље уколико би неко хтео да иде и мало до југа. У Француској ме највише вуче Азурна обала, евентуално бих могао скокнути до Лиона или Бордоа, а после тога Шпанија и Португал. Што се тиче превоза, ту се ваљда слажемо да ћемо само да стопирамо, а за преноћиште ми је у глави да најлуксузнија варијанта буде хостел (и то само као нужност). То је то, онако угрубо. Све сугестије су добродошле.

@Лудипрашинар Можда би једно од места окупљања могла да буде путничка кућа у Гранади. Јер тамо ће сигурно бити доста људи који би одатле наставили за Лисабон.

Уф, почиње испитни рок за пар дана, а мени само у глави јул и како да негде одем.

Mene nije jedno vreme bilo a vidim da je ovde bilo nekih desavanja.Ja mislim da bi najbolje bilo da se podelimo po dvoje.Sigurnije je,lakse bi nasli prevoz nego da nas je 3-4 a i nije dosadno :)

Ima nas 5. Ti,kristina,mladja,ja i jos jedna devojka koja se javila na mom postu :) Barem da nadjemo jos jednog.

• Author

ufff pa to onda nije lose...mada moja je zelja da nas se javi 20-tak...pa da se preplicemo po evropi,javljamo dobra mesta,pomazemo...realno ako nas ima 5 sada,ima vremena da se javi u narednih mesec dana jos 10-tak osoba...to bi bila dobra baza...e tada bi vec mogli ozbiljnije da se organizujemo! ;)

Јел има некога ко би ба ишао на исток или североисток? Можда до Естоније или оног малог парчета Русије на балтику?

• Author

odlicno, dogovori napreduju koliko vidim :)

hahaha...zato si ti lepo sela sa strane i posmatras kako se organizujemo...ucestvuj u sugestijama,predlozima... ;)