Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima, trebao bih sa nekim drštvom da u avgustu idem ( skroz turistički ) u London (a verovatno i malo širom UK), e sad oni imaju ( tj njih dvojica) slovenačke i hrvatske pasoše i ne treba im viza, a meni sa srpskim naravno treba, al nemam to pozivno pismo koje vidim da je neophodno, za izdavanje vize ( čitao sam sa ovog sajta sekciju vize pa zato pitam). Završna sam godina studija pa me zanima kako da dobijem tu turističku vizu bez pozivnog pisma?

Hvala

prosle godine je jedam moj kolega putovao tako sto je rezervisao hostel, u kom je i odseo naravno, pokazao rezervaciju hostela, avio kartu, papire iz firme, izvod sa bankovnog racuna i to je bilo to. Sad ne znam kako to ide sa studentima, verovatno bi morao da doneses izvode sa racuna roditelja ili osobe koja te izdrzava, a garantno pismo nije presudno. Svakako da ces morati negde da spavas, jelte, pa predoci im to gde ces biti i to je to, ako su svi ostali papiri u redu, onda nema problema

Za studente je potvrda da studiras, izvod roditelja o platama i nekretninama, povratna karta, hotel gde ces da odsednes i koliko love imas na racunu. Cini mi se da je tako bilo kad sam ja gledao, al me visa sila sprecial pa sam odustao od puta tako da nisam 100% siguran dal jos sta treba

• 2 months later...

Da podignemo jos malo ovu temu, jer mi je od velikog znacaja. Student sam i nemam od koga da trazim pozivno pismo.

• 2 months later...

Moja mama je osla u decembru 2012te, kod svoje sestre bez ikakvog pozivnog pisma. Odnele smo potvrde iz banke, da ima para i onaj tromesecni izvod, stare pasose, potvrdu da je zaposlena itd, uglavnom dobila je vizu, bila i vratila se.

Moguce da je mali rizik, ali moze i bez toga. Rezervisi neki ho(s)tel makar samo zarad ambasade, moze da se nadje mesto sa free cancellations, prilozi sve ostale papire i ostalo sto mislis da je bitno.