Jump to content

Featured Replies

Posted

"Postovani,

04.06. letim za New York preko Londona, do Londona letim Jatovim letom, a od Londona Virgin Atlantic-om . Imam povratnu kartu za 14.06. iz New York-a do Beograda (isto preko Londona). I imam americku turisticku vizu na 10 godina. Moje pitanje je da li mi je potrebna britanska tranzitna viza?

P.S. Na nekim forumima sam citao da jeste na nekim da nije, treba mi najsvezija informacija kako bih znao sta mi je ciniti

Hvala unapred,"

• Author

Poštovani/a,

Hvala Vam što ste prosledili upit e-poštom. U odgovoru na Vaše pitanje, želimo da Vas obavestimo o sledećem:

Ukoliko imate vazecu US vizu, tranzitujete u istom dani (istog datuma), necete napustati tranzitnu zonu na aerodromu, mozete putovati bez UK tranzitne vize . Pogledajte 'Transit without visa' concession - DATV exemptions, na sledecoj web-stranici:

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/transitthroughtheuk/visa-transit-airside/

U svakom slucaju proverite kod aviokompanije da li imaju drugaciji pravilnik za srpske drzavljane. Ukoliko nemaju, mozete slobodno tranzitovati bez britanske vize.

( Ovaj odgovor sam dobio os servisnog centra Engleske ambasade a isto su mi potvrdili I u jatu)