Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima  :mah:

Posto nisam nasao neku temu o ovoj relaciji odlucio sam otvoriti ovaj topic... Nadam se da sam dobro vidio...

Zanima me koja je najbolja ruta za odstopati od Beograda do Sarajeva? Na hitchwiki vidim da preporucuju ici preko Uzica? Sto vi mislite, moze te li napisati koju rijec vise to toj ruti? Kako vozaci reagiraju na Hrvate?  ;D

Kakva je situacija s rutom preko Tuzle ili preko Sl. Broda pa na Zenicu?

Unaprijed hvala na odgovorima

Nisam stoper ali sam stalno na toj ruti pa ti mogu dati svoje vidjenje stvari... Po meni ti je najbolja (mislim i najsigurnija) varijanta da stopiras standardnom rutom do Sarajeva (kuda idu i autobusi) BG-Sabac-Loznica-Zvornik-Milići-Vlasenica-Han Pijesak, Sokolac - Pale i dole Sarajevo Ovom rutom idu najčešće svi koji idu za Sarajevo pa ti se možda i posreći da ustopaš nekog do Sarajeva.. U Rep. Srpskoj na ovim dijelovima puta imas i dosta stopera tako da nećes biti jedini... Ova tvoja kombinacija mi je komplikovanija i duža i po malo opasnija...

Ovo je ipak samo moje mišljenje nadam se da ce ti koristiti...

• 3 weeks later...

ja putujem svaki vikend autostopom na relaciji Stara Pazova Milici. Ja mislim da ti je to najbolji put. Ja putujem vec 7 meseci svaki vikend. U petak idem, u nedelju se vracam  ;) predlazem ti da ides tim putem Sabac, Loznica, Zvornik, Milici, Vlasenica, Han Pijesak, Pale, Sarajevo. Puno srece

preko Uzica nikako ne idi slabo je tuda.Idi ovim gore pomenutim rutama

I ja potvrdjujem gore pomenutu rutu. Od Sapca do Malog Zvornika pa predjes u Bosnu i rokas... Kad predjes u Bosnu mozes da drzis znak za Sarajevo...