Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima!

Odlučio sam da ove godine povedem psa sa sobom na more. Ali nemam kola, a ni veliki budžet pa je voz nekako pravo rešenje :)

Na OVOM LINKU sam pročitao da pas može da se vozi u kupeu samo ako se svi iz njega sa tim slažu:

Prevoz životinja

Železnice Srbije dozvoljavaju prevoz pasa i malih pripitomljenih životinja samo pod sledećim uslovima:

• psi se moraju držati u krilu ili na podu (nikako na sedištu), s povocem i zaštitnom korpom, a njihov vlasnik mora posedovati dokumenta o izvršenoj vakcinaciji;
  • male pripitomljene životinje moraju se držati u posebnoj ambalaži (kavezima, kutijama, korpama…) ukoliko se mogu smestiti kao ručni prtljag (i tada je prevoz besplatan);
  • psa možeš uvesti u kupe samo ako se s tim slože svi putnici u njemu, a ako želiš da s njim putuješ u kolima za spavanje ili s ležajevima, morate biti sami u kabini.

Za male pse koji se mogu držati u krilu ne plaća se ništa, dok se za veće pse plaća polovina redovne cene karte drugog razreda putničkog voza.

Na more putujemo devojka i ja znači treba nam još 4 osobe kojima ne bi smetao pas u kupeu i planiraju put vozom iz Beograda za Bar ili Podgoricu pred kraj JUNA od 23 - 29

Tako možemo i uštedeti pri kupovini karata jer železnice daju neki popust na grupu 6+ LINK

Grupna putovanja

Za putovanja u grupi (najmanje šest putnika) odobrava se posebna povlastica.  Visina povlastice različita je po železnicama  i iznosi od 20 do 40%.

:music:

http://www.youtube.com/watch?v=92FiVD-C9fc#ws

:music:

Preporuke i komentari dobrodošli ... zainteresovani Pošaljite PP   :pivoooo:

e sad, s obzirom da postoji Bar specijal, da li si siguran da bi ti ovo za 6 osoba bilo jeftinije? Jeste li zvali da vidite cene?

e sad, s obzirom da postoji Bar specijal, da li si siguran da bi ti ovo za 6 osoba bilo jeftinije? Jeste li zvali da vidite cene?

Bar specijal ne važi u letnjoj sezoni. To je promocija van sezone.

ja isla pretprosle godine u sred sezone  :-\

To je bilo tad. Pa onda nije bilo uopšte promocije, čak ni van sezone. Pa su sad uveli ponovo, ali sam van sezone. Ovo leto će biti haos sa kartama verovatno jer izgleda da autovoz neće ići, jer nemaju dovoljno ispravnih vagona. Ići će samo po jedan dnevni i noćni iz Beograda i jedan iz Subotica sa vagonima iz Praga, Budimpešte i Moskve.