Jump to content

Featured Replies

Posted

pozdrav ljudi

ja sam nova ovdje

imam pitanje

da li itko od Vas zna gdje i kako dobit TURISTICKU  VIZU ZA LIBERIJU

ja sam ih Hrvatske bilo kakva pomoc bi mi dobro dosla

da li je tesko dobiti ... lagano???

koja je procedura

kolko kosta

koji mi papiri trebaju

kuda da idem

koga da pitam?

bilo sta

nista nema na netu

OCAJNA SAM

hvala

Gde baš tamo...

Za ubuduće: jedan od pretraživača baze ovakvih informacija, koju održava ICAO, nalazi se na:

http://www.skyteam.com/en/your-trip/Services/Visa-and-Health/

(Imamo li ovo u odeljku o vizama, nisam tamo zalazio?)

Pa kaže:

Liberia (LR)

Visa required.

Visa Issuance:

- Holders of a pre-arranged visa can obtain a visa on arrival, provided:

- commencing journey in a country without diplomatic

representation of Liberia; and

- visa has been pre-arranged and paid for by local sponsor in Liberia; and

- transporting carrier in Monrovia is informed of the

following passenger's details: name, nationality, document number, flight number, date of arrival and address of stay in Liberia. Note: Passenger should not be boarded unless telex confirmation from airline's station manager Monrovia is stapled to the ticket.

Vaccination against yellow fever required.

• Author

iskreno nisam puno saznala

nista sto vec do sada ne znam

znaci trebam pasos

trebam vizu

trebam ici u belgiju ili njemacku po nju

i trebam avionsku kartu

i milion cijepiva protiv raznih bolestina  :)

National Croatia (HR)          /Embarkation Croatia (HR)

Destination Liberia (LR)        /Visited Croatia (HR)

Liberia (LR)

Passport required.

- Passport and/or passport replacing documents must be valid

on arrival.

Visa required.

Visa Issuance:

- Holders of a pre-arranged visa can obtain a visa on arrival,

provided:

For details, click here

Liberia (LR)

Vaccination against yellow fever required.

Exempt from Yellow Fever vaccination:

- Children under 1 year of age.

Recommended:

- Malaria prophylaxis. Malaria risk - mainly in the malignant

(P. falciparum) form - exists throughout the year in the

whole country. P. Falciparum resistant to chloroquine and

resistant to sulfadoxine/pyrimethamine reported. Recommended

prevention: IV.

CHECK TINEWS/N1 - EGYPT: DOCUMENT VALIDITY

Timaticweb Version 1.3

24 May 2013

Aj, izvini, ja kliknuo "Serbia" po navici, a lepo si rekla da si iz Hrvatske.

Al' ček sad, šta dobiješ kad odeš na to "click here"? Isto što i ja gore? Po tome, ne moraš ići u Nemačku po vizu, nego tamo domaćin u Liberiji treba da te najavi vlastima ("pre-arrange"), plati vizu i pošalje avio-kommpaniji neke papire... I dalje zvuči komplikovano.

iskreno nisam puno saznala

nista sto vec do sada ne znam

znaci trebam pasos

trebam vizu

trebam ici u belgiju ili njemacku po nju

i trebam avionsku kartu

i milion cijepiva protiv raznih bolestina  :)

Ko ti kriv kad bas hoces u Liberiju, i to kao turista, od toliko drugih mesta na ovom svetu  ;D

Probaj posalji mejl nekoj od ambasada, oni ce ti najbolje reci. Mislim da na ovom sajtu u odeljku vize ima neki kontakt ambasade Liberije.

Možda je dobila mejl da joj je bogati pradeda-ujak u Liberiji umro i ostavio bogatstvo, i da samo treba da plati sitnu proviziju da joj to prebace na račun. Pa ipak hoće to da sredi lično. :angel:

Al' da joj ne stajem na muku...

Meni ne deluje toliko komplikovano. Sajt Wikitravel kaže:

A letter of invitation and a yellow fever vaccination certificate are necessary to apply for a Liberian visa. For US citizens, a 3-month visa costs US$131, for all others the fee is US$100. One, two & three year multiple-entry visas are also available. The embassy in Conakry has been moved out of town to the town of Kipe. At the Freetown embassy service is next day and no hassle. They will stamp the duration of your stay in your passport when travelling overland so be sure not to give too few days when they ask or else you will have to go to immigration office in Broad Street in Monrovia to extend your visa for US$20 (though they will probably ask for more).

Dakle, sto dolara, pozivno pismo, i vakcinacija protiv žute groznice.

Možda bi najbolje bilo da pišeš nekom od evropskih konzulata Liberije, i pitaš ih šta ti je potrebno. Ovde imaš spisak konzulata, sa mejl adresama: http://embassy.goabroad.com/embassies-of/liberia

• 8 months later...

za Liberiju je potebna pozivna viza, znaci da imate neki kontakt da vas neko poziva da dolazite u goste. ta viza traje 3 meseca. i ona je jeftina. tu visu moze svaki drzavljanin liberije da vam zavrsi u liberiji i da vam posalje primerak na e-mail.  sa kojim ce te uci u Liberiju. Ono sto treba da znate jeste da je liberija opasna zemlja za bele ljude, da je stopa kriminala ogromna, da je korupcija na svakom koraku!!!!! prosttucija glad, bed, bolestine itd.... sve ovo sam pricham da unapred znate sta vas cheka. Sticajem okolnosti trenutno sam u Liberiji pslovnim angazmanom pa zbog toga znam.  Zuti karton, koji potvrdjuje da ste vakcinisani od zute grznice je preko potreban. bez toga vas nece pustt u zemlju! Vakcinaciju mozete izvrsiti u insitutu zdravlja BATUT  koji se nalazi u beogradu preko puta hrama Sv.Save. nebitno je da li ste hrvat, srbin, slovenac... itd... to je stanica u kojoj vam izadju karton i vakcinishu vas. naravno vakcine se pacaju, cena vakcine za zutu groznicu iznosi 2600 dinara. takdoje  bilo bi dobro da primite i za trbushni tifus, zbog sigurnosti. PROTIV MALARIJE, vakcina ne postoji!... nema guzve, sve se brzo zavrshi i zuti karton dobijete za 5 minuta. zutu grznicu prense komarci kao i malariu... s tim sto zuta groznica je veoma pasna i stopa smrtnosti je ogromna. zato je neophodno da se vakcinisshete radi vashe sigurnosti. za liberiju najpovoljnije vam je da idete AirFrance-om.  oni imaju najveci broj linija na destinaciji Paris-Monrovia. , takodje je opasno da u Liberiju idete sami iz razloga sto je civilni rat ostavio ogromne posledice na stanovnistvo u svakom pogledu. samim tim sigurnost  vam nije zagarantovana.