Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

sredinom juna idem u Dablin na deset dana. Vec sam manje-vise odlucio sta cu tamo posetiti, ali imacu jedno dva ili tri dana da vidim zanimljive lokalitete po Irskoj, kojih, siguran sam, ima vise nego dovoljno za videti. Da li bi neko mogao da mi preporuci sta bi bilo apsolutno kriminalno propustiti? Napomena: gotovo sam siguran da cu ici da vidim Mohir stene i/ili ostrva Aran.

Jos jedna molba: za svaku preporuku molim vas i da mi date neko uputstvo o tome kako tamo stici neki lokalnim prevozom (posto ne vozim, a i ne placaju mi se njihove organizovane ture - celodnevna do Mohira je oko 40e). Osim toga, koji od drugih gradova bi bilo lepo videti (Kilkeni, Kork, etc).

Hvala unapred!

Ја сам пре 5-6 година узео Голвеј као базу и одатле сам ишао на једнодневни излет до Моера/Мохира, уплатио сам дневни излет и испало је да је најједноставније

• Author

To bi bila dobra varijanta. Nazalost stacioniran sam u Dablinu zbog konferencije (svrha puta) pa to otpada.

• 4 weeks later...

County Wicklow, koji zovu jos i Garden of Ireland, predivno je. Meni se posebno svideo Gledalough :) ja sam isla autom, udaljeno je oko sat vremena od Dublina...mozda i malo manje, ali sigurna sam da imaju autobusi, za one koji zele da idu van standardnih turistickih tura. Mada iskreno ja mislim da sa Irskom nemoze da se pogresi gde god da se ode. To je moja omiljena turisticka destinacija :)

Čak i da ostaneš u Dablinu tih par dana nećeš pogrešiti.

Opiješ se pivom, teturaš gradom i daješ izjave mladim damicama da si ti, u stvari, reinkarnacija Džojsa.

Eh, Irska... Jedna od najboljih zemalja, da se tako izrazim, gde čovek može uopšte da stigne.

U slučaju da se zaputiš južno ka Korku, glavna turistička atrakcija je Blarni dvorac, sa poznatim Blarni kamenom koji bi trebalo da poljubiš i da postaneš rečitiji.

Zato si i Irci, valjda, takvi... pričljivi...

Evo sve piše ovde:

http://en.wikipedia.org/wiki/Blarney_Stone

Naravno, to je verzija za turiste.

Prava istina je da su dvorani taj kamen koristili da vrše nuždu, zakleo mi se gospodin Keni, poštar iz Kobh-a, dok smo zagledali u pravcu grudi curice koja nam je točila pivo.

Odatle i čuvena izreka talking sh*t kada neko previše priča.