Jump to content

Featured Replies

Posted

Kako stici vozom, najkracim putem od Beograda do Socija ? ili obrnuto i  kroz koje  vece gradove se prolazi ?, dali  i  gde se  preseda? hvala  :D

Mora vozom? Ja sam isao stopom do Istanbula, pa BUSom do Trabzona i odatle trajekt Trabzon Soci. Ako ides sa druge strane najbolje je vozom do Budimpeste, pa od budimpeste za Lvov u Ukrajini. Na ovoj relaciji bih preporucio BUS jer se na granici Madjarska/Ukrajina menjaju tockovi, tj skoro ceo pod voza jer su koloseci u bivsem SSSRu siri nego ovi nasi, pa tu propadne dosta vremena. Od Lviva imas voz za Odesu. Od odese mozes da izdvojis malo vremena da prozujis po prelepoj Krimskoj oblasti, posetis Sevastopolj. Na toj relaciji sam ja koristio lokalne buseve i trolebuse.  I onda palis za Soci.

Prvo odeš do Kijeva. Varijanta direktna od Beograda oko 100 eura, a sa presedanjem Zahonj - Čop oko 50. Ove cene sam ti dao ugrubo. Sve u vezi presedanja imaš na temi Ukrajina. Od Kijeva hvataš neki voz za Donjeck. Cena plackartnog po Ukrajini na toj relaciji mislim da je oko 10 eura. Odatle pređeš do Rostova na Donu. Dalje ćeš naći neki prevoz do Krasnodara, ili možda direktno do Sočija. Mislim da ti je najelegantni varijanta avionom, air pegasusom, prvo iz Beograda za Istanbul (oko 50 eura), pa odande do Krasnodara (oko 100 eura) ili do Donjecka (50 eura).

Šta ti je prioritet, cena ili što manje presedanja? Ako ti je cilj da imaš što manje presedanja onda možeš sa samo jednim presedanjem u Konotopu:

1. dan Beograd polazak 06.45

2. dan Konotop 23.08

3. dan Konotop polazak 06.31

4. dan Soči dolazak 10.47

U svim većim stanicama u Ukrajini (a to je i Konotop) imaju комнаты отдыха, gde za vrlo pristupačnu cenu možeš da prespavaš tih 6 sati.

Ukoliko je cena prioritet, onda mislim da je najbolja varijanta:

Beograd - Budimpešta 15 EUR, Budimpešta - Čop 18 EUR, Čop - Kijev 10 EUR, Kijev - Kerč 10 EUR i onda iz Kerča trajektom preko puta do Rusije. Tu već nisi daleko od Sočija, mislim da možeš busom ili električkom do Krasnodara pa zatim isto do Sočija, možda može i direkt busom do Sočija.

Od odese mozes da izdvojis malo vremena da prozujis po prelepoj Krimskoj oblasti, posetis Sevastopolj. Na toj relaciji sam ja koristio lokalne buseve i trolebuse.  I onda palis za Soci.

U isto vreme smo kuckali post, pa evo da se sad nadovežem na kikin post, možda nekog zanima. Naime, iz Odese postoji i direktni bus do nekog mesta u tom južnom delu Rusije (mislim da je Anapa, ali nisam siguran). Ja sam u taj autobus ušao na Krimu u Feodosiji i odvezao se do Kerča.

Mora vozom? Ja sam isao stopom do Istanbula, pa BUSom do Trabzona i odatle trajekt Trabzon Soci. Ako ides sa druge strane najbolje je vozom do Budimpeste, pa od budimpeste za Lvov u Ukrajini. Na ovoj relaciji bih preporucio BUS jer se na granici Madjarska/Ukrajina menjaju tockovi, tj skoro ceo pod voza jer su koloseci u bivsem SSSRu siri nego ovi nasi, pa tu propadne dosta vremena. Od Lviva imas voz za Odesu. Od odese mozes da izdvojis malo vremena da prozujis po prelepoj Krimskoj oblasti, posetis Sevastopolj. Na toj relaciji sam ja koristio lokalne buseve i trolebuse.  I onda palis za Soci.

Jeli ima neki bus iz Budimpeste do Lvova??

Jeli ima neki bus iz Budimpeste do Lvova??

Hungary Budapest - Lviv 69 EUR 69 EUR Eurolines

http://www.ukraine-kiev-tour.com/cheap_bus_tickets_cost_ukraine_lviv.html

Pa i nije uopste povoljno..ipak je voz najbolji..Cak i direktna karta iz Bgd je povoljnija.

• 1 month later...

Каква је ствар са авионима? Оно што сам налазио је углавном око 500 евра, да ли преко БГ, да ли Туркишом из Сарајева, повратна.

molim vas, moze li neko da mi objasni najkraci i najpovoljniji put vozom iz Beograda do Adlera, cijene, kuda se ide i kako??? putujem iz Trebinja i krajnja destnacija mi je Anapa, mada kad bih stigao do Adlera kao da bih dosao na odrediste jer sam u Adleru prvoveo zadnju godinu dana... avion mi je uzasno skup tako da pokusavam naci varijantu jeftinijeg prevoza a to je voz u svakom slucaju.. unaprijed zahvalan

Imaš voz Kijev - Anapa svaki drugi dan (neparni datumi), ne moraš ići do Adlera pa se vraćati nazad. Samo je karta malo skuplja, oko 60-70 EUR, mada možeš kupiti od Kijeva do poslednjeg mesta u Ukrajini i od poslednjeg mesta u Ukrajini do Anape što će ti spustiti cenu sigurno. Do Kijeva najjeftinije večernjim vozom Beograd - Budapest Keleti (15 EUR), kupuješ kartu Budimpešta - Čop (18 EUR) pa zatim pređeš na stanicu Budapest Nyugati gde hvataš voz za Zahony (pogranična stanica), gde prelaziš na voz za Čop sa Ukrajinske strane. Iz Čopa popodne/uveče ima par vozova za Kijev za ne više od 10 EUR koji stižu tamo ujutru ili prepodne.

u principu ovo sve izadje negdje oko 150 eura, sto je vise nego duplo jeftinije od aviona, samo jos da utvrdim marsutu posto nikada nisam putovao ovako.. hvala drug, puno si mi pomogao!!!

• 3 weeks later...

jos jedno pitanje posto sutra putujem, znaci kadadodjem u Budimpestu kupujem kartu za Cop, ali ne kontam gdje trebam preci, jeli to druga stanica u Budimpesti ili?

jos jedno pitanje posto sutra putujem, znaci kadadodjem u Budimpestu kupujem kartu za Cop, ali ne kontam gdje trebam preci, jeli to druga stanica u Budimpesti ili?

from Budapest-Keleti to Budapest-Nyugati:

by underground line 2 (red) to Deák square, then by underground line 3 (blue) to Nyugati railway station, or by trolley-bus No.73 directly.

Mozes od Keleti stanice do Nyugati i peske,nije problem..nekih 30 min

• 1 month later...

Zdravo svima, idem sledeće godine u Soči na Olimpijadu, pronašla sam jeftine avionske karte za Moskvu i Trabzon, pa me zanima koja je opcija bolja i jeftinija da stignem do Sočija. Iz Moskve bi trebalo da idem nekim avionom, a iz Trabzona brodom, što je verovatno jeftinije i bliže, ali ne znam da li to mogu unapred da rezervišem, pošto će biti gužva u tom periodu. Ima li neko iskustva sa ovim načinom putovanja? Unapred zahvalna!  :)

Ima i iz Stambola, povratna karta oko 130 eura i to u vreme olimpijade.

Hvala vam puno! Vidim da je iz Trabzona povoljnije, karta u jednom pravcu košta 30 evra, da li je to uopšte moguće? Nikad nisam letela Pegasus-om, kakva su iskustva?  :)