Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav,

početkom jula, kada se završi ispitni rok, planirao sam s drugarom da odem na more u Grčku bajsom (i da se vratim :) ) ali, kako on čeka vec godinu dana raspisivanje konkursa za police a još ga nema, sve mi se čini da ću da izvisim, a kako sam video ovde na forumu da se moze naci partner za tako nesto, reko da pokušam, valjda neće niko po ušima da bije :)

plan, u kratkim crtama bez neke filozofije:

Stara Pazova - Bg - Sofija - Solun - pa tamo negde još...... to je nekih 700km (ukoliko od Sofije do Grčke nisu neke planinčuge)

a povratak bi bio preko Makedonije, nešto manje od 700...

spavalo bi se najčešće pokraj puta u vreći, a možda, zavisno od para i negde gde je udobnije, a na moru bi se valjalo odmoriti nekoliko dana i okupati.

traži se:

muško ili žensko ili neka grupica, svejedno, ali da mogu veslati bar 20 km na sat :)

godine nebitne...

iz svih delova Srbije....

da ima bajs solidan, bisage i neku osnovnu opremicu...

pa ako ima neko da mu je to interesantno neka pise da razgovaramo i pregovaramo malo...

Натерао си ме да размишљам о томе... Иначе никада се раније нисам бавио вожењем бицикла на тим раздаљинама. Занима ме шта значи возити 20км на сат. Колики ј ето напор заправо. Ја рецимо могу да ходам 6-7 на сат без замарања. Јел му то дође на исто или не? И реци ми на какву си опрему мислио? На делове за бицикло или камп опрему...

Na trkama je prosek često preko 45 km/h na deonicama od preko 200 km i sa brdima. ;D

Na ravnom je 20 km/h trivijalno i ne zahteva skoro nikakav napor. Osim ako je baš jak čeoni vetar. Ipak, ako nisi nikada vozio velike razdaljine, treba prvo da probaš. Ne može da se poredi sa pešačenjem, jer nisu u pitanju isti mišići. Iskreno, mislim da bi bilo malo neozbiljno i neodgovorno i prema tebi i prema saputnicima da kreneš na ovakav put bez iskustva u višednevnim vožnjama. No, probaj jedan dan malo dužu vožnju, pa vidi. Npr, ako si u Beogradu, odeš do vrha Kosmaja i nazad. Odlična je mešavina ravnog, uspona i spustova. Meni je odlična bila i vožnja Železnik-Umka-Obrenovac-Ub (praktično sve ravno, 57,7 km, prosek 21,3 mada je u to ušlo i dosta šetnje po Obrenovcu). Pa nazad malo u brda, Draževac, Vranić i Meljak. Na kraju 118 km, ukupni prosek 18 km/h). Takođe dobra simulacija raznolikog terena i dobar test snage i izdržljivosti.

A najbolje je da prostudiraš predviđenu rutu i profil terena, popričate o predviđenoj kilometraži svakog dana (na ravnom više km, u brdima manje). Treba računati na prosek od bar 70 km dnevno, da put ne traje više od 10 dana (a i to je mnogo, bolje 5-7).