Jump to content

Featured Replies

Posted

Citajuci price na sajtu i forumu i istrazujuci po netu, opasno sam se nameracio da istrazim Jadovnik i okolinu iz Sopotnice, kao baze. Isao bih i sam ako ne nadjem nikog, ali drustvo je uvek dobrodoslo. :)

Planiram da krenem u subotu u cik zore (ima bus u 06:15), povratak u nedelju kasno uvece ili cak u ponedeljak, ako mi se bas posebno svidi. Ostao bih u planinarskom domu na Sopotnici ili u nekom od seoskih domacinstava. Planiram da se popnem na Katunic, obidjem vodopade Sopotnice, odem do Mileseve kanjonom Milesevke, u selo Hisardzik sa dzamijom i utvrdjenjem Jerinin grad... Naravno, koliko od toga stignem za 2-3 dana. :)

Ako neko ima savete sta jos treba obavezno videti, neka slobodno podeli. :)

• Author

He he, i ja sam hteo prosli vikend, ali se ovo vreme isprecilo, ovaj vikend ipak najavljuju nesto malo sunca.  :party:

Od 5 različitih sajtova koje sam gledao za prognozu, svi su različito davali za subotu, ali su bili jednaki što se tiče nedelje u smislu da će da pada kiša. U subotu je padala s vremena na vreme da bi se dan završio sa par fenomenalnih sati sunca, a u nedelju je jutro bilo vedro, dva tri sata je bilo oblačno, a kroz kanjon smo šetali po suncu i plašili se zmija :)

Išla bih ja, ali mi subota ne odgovara. Ima li ovde neradnika, pa da idemo preko nedelje?

Сопотница је феноменална, може се спавати код сељака или у пл. дому или испред њега камповати. Добра је идеја за неко камповање/планинарење/ливадарење јер је згодно возм до Пријепоља па после је лако до горе :)

Za potencijalno zainteresovane, idemo (nas troje do četvoro za sad) na Sopotnicu ovog vikenda. Dve varijante su u opticaju, petak ujutru ili petak uveče (opet, vozom ili busem), u zavisnosti od toga koliko je kome odmora potrebno za pentranje i šetanje. Meni, bogumi, treba mnogo, te ću ja sigurno u petak preko dana, a ovi izdajnici verovatno idu vozom u 22:41 sa Novog Beograda. Cena povratne kate za voz je 1400, a za bus 1950. Vraćanje u nedelju uveče, opet oko 22 časa, te smo nazad u glavnom gradu oko 5 ujutru u ponedeljak.

Oh, da, planinarski dom je 500 kinti po osobi, kako pomenu Old School, a ko želi, može poneti i šator, vreću i slične papazanije.

E pa cekam...kao sto pise novajlija  ;D cekam neki plan puta,kad se ide gde,sta se obilazi,koliko prelazi,i slicno...nadam se da ima neki detaljniji plan? Posto od pentranja sve sto sam radio je Fruska gora,i Kopaonik jednom,ali sam to otisao u preko jednog dana dok sam bio tamo slucajno,ne planirano u Avgustu mesecu... no za ovo me opet zanima,sta treba imati uz sebe od opreme/stvari i slicno,jer kazem,nisam isao pa bolje da pitam,jer ko pita,taj ne skita(taj pesaci i provodi se)  ;D

• Author

Pa procitaj malo ono sto smo napisali ja i Oh, my...

Imamo dve "grupe", jedna krece u petak ujutru, a druga u petak uvece vozom. Planinarski dom je od Prijepolja udaljen 12 km, planiramo tu da spavamo, a opcija je i spavanje u satoru ispred doma. Nemamo plan sta se obilazi, ali ja bih voleo da obidjemo sto je vise moguce od onog sto sam naveo u prvom postu. Pogledaj trekove oko Sopotnice ovde, mozes tu videti i razdaljine, nadmorske visine i slicno. Teren nije zahtevan, pa ti od opreme ti ne treba nista osim vode, dobre volje i nesto kondicije.

Oh sorry..ja sam pogresio,mislio sam da si ti vec bio,posto je datum 06 pa pomislih ovo nova tura,ipak sam sa fona citao ne zamerite,pa procitah da je neko bio,ali ne videh ko.

Ok,svidja mi se,kome da se prijavim,i kojoj grupi da pridjem? U cemu je razlika od ovih jutarnjih polazaka naspram ovih kasnih(spavalica) :D

• Author

Nema nikakve razlike, ti vidi koja ti varijanta vise odgovara, neki jednostavno ne mogu da spavaju u vozu. Ako krenes nocu, ustedeces 500 din. za smestaj to prvo vece. Za "prijavu", posalji meni poruku sa kontakt podacima, pa cemo se dogovoriti o detaljima narednih dana.

BTW U stvari ima jedna razlika izmedju dnevne i nocne varijante koja moze biti bitna. Dnevni (jutarnji) voz krece sa glavne zeleznicke stanice, dok nocni ide iz Subotice preko NS i ne staje na glavnoj, vec ide preko NBGD i Rakovice. Takodje, planiramo da se vratimo tim nocnim u nedelju, koji ne staje na glavnoj stanici. Ne znam koliko to utice na tvoje planove, ali eto.

Pa ja sam iz Indjije,meni to jos bolja kombinacija,direkt voz...ali to sto kazes,ja u vozu spavati ne mogu...ma nigde sem u krevetu ne mogu spavati  :)

Sto se tice ustede,ne gledam na nju,mozda je i bolja jutarnja opcija,da se tamo odmori za sutrasnji put.

Ako je jutarnja dogovori se sa Oh, my... :)

Ako se kojim slucajem predomislis i odlucis za vecernju taj voz je u Indjiji negde oko pola 10 uvece, povratna kosta oko 1500din. Ja cu biti u tom vozu od Novog Sada.

Thanks...izgleda cu ovim ujutru,ipak imam vremena na pretek,pa malo da upoznam mesto pre nego vi ostali nagrnete  :)