Jump to content

Featured Replies

Posted

Imam jedno pitanje. pomagajte!   :(  Supruga mi je iz Litvanije a ja iz Srbije. Trenutno zivimo u Srbiji. Medjutim mi bih da se preselimo u Svedskoj, imam tamo tetku. posto supruga ima eu pasos, da li postoji mogucnost da se prijavimo na adresu moje tetke i da tako dobijemo boravak? jer u sustini sam samo ja problem posto imam srpski pasos.

Sta mislite?   :?

Na osnovu venčanja sa litvanskim državljankom imaš mogućnost dobijanja boravka u Litvaniji. U Švedskoj ne.

To što je napisao Peđa ne bi trebalo da je tačno, ali večeras ću napisati više detalja. Ukratko, ako Litvanka reguliše svoj boravak u Švedskoj, onda po osnovu spajanja porodice EEA državljana, možeš da dobiješ boravak u Švedskoj. Svaka zemlja EU to mora da dozvoli, samo je u nekim teže, u nekim lakše.

To što je napisao Peđa je tačno. Nije bilo pitanje da Litvanka reguliše svoj boravak u Švedskoj. Ako ga reguliše onda si u pravu. I ne može se dobiti TRAJNI boravak  na osnovu toga što tamo živi tetka. Postoje drugi, legalni načini, naravno.

A voleo bih ja da nema granica, ograničenja i da je opšta sloboda.

Pa dobro, 'bem mu lebac, zašto ceo naslov velikim slovima? Je l' stvarno tako teško pročitati pravilnik, kao što smo zamolili onom rečenicom na vrhu stranice?

STOP velikim slovima

Konstantna upotreba velikih slova (pod Caps lock-om) ima značenje vikanja što je nepotrebno na forumu. Posebno je nepotrebno pisati naslove tema koristeći samo velika slova. To kvari opšti izgled foruma, a ne čini da vaša poruka bude primećena. Sem toga, izgleda ružno, kao da smatrate da je vaše pitanje važnije od pitanja koja su postavili drugi korisnici.

Pa dobro, 'bem mu lebac, zašto ceo naslov velikim slovima? Je l' stvarno tako teško pročitati pravilnik, kao što smo zamolili onom rečenicom na vrhu stranice?

STOP velikim slovima

Konstantna upotreba velikih slova (pod Caps lock-om) ima značenje vikanja što je nepotrebno na forumu. Posebno je nepotrebno pisati naslove tema koristeći samo velika slova. To kvari opšti izgled foruma, a ne čini da vaša poruka bude primećena. Sem toga, izgleda ružno, kao da smatrate da je vaše pitanje važnije od pitanja koja su postavili drugi korisnici.

potpuno podrzavam..zato ja sve pisem malim slovima, govorim tiho heheh :angel:

ma sve koji pisu velikim slovima treba ignorisati, sve dok ne nauce da se ponasaju  :LOLLL:

• Author

Hvala na brzom odgovoru,stvarno ste super. Izvinjavam se na velikim slovima  ;D to je zbog uzbudjenja.  :) Ako jos neko ima neki link sa tim papirima koji su mi potrebani bilo bi super. Hvala unapred! :)