Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima :D Nadam se da je Srbija prestala da bude samo destinacija u koju se dolazi kod rođaka i prijatelja, i da će interesovanje za turističke obilaske Srbije sve više rasti.

Imam prijateljicu koja je Kipranka udata za Italijana, žive u Italiji. Iz nekog razloga htela bi da provede odmor u Srbiji u avgustu i pita me za savet: gde, šta, kako... Kaže da bi volela, prirodu, a ako je čista voda, može i neko jezero za kupanje. Imaju malo dete, ne treba im neka fensi opcija, ali ni kamp/šator varijanta.

Meni je palo na pamet Srebrno jezero, da se vidi obavezno i Viminacijum, eventualno i Felix Romulijana (malo je dalje, ali..).

Imate li vi neku ideju šta da joj predložim? Dajte pomagajte da se ne izblamiramo ;D

Iskreno, nuditi Italijanu da gleda nesto cega ima u svojoj zemlji na svakom koraku ....

ne znam koliko bi im to bilo interesantno?

Ne kazem da ne treba posetiti i videti, ali opet ima toliko toga drugoga za videti u ovoj nasoj Srbiji.

Nisi rekla gde ce vam ili njima biti baza.

Mozda neki seoski turizam, plus neki stari manastiri, par noci ovde, par tamo itd, pa obidju pola Srbije. Pa recimo Djavolja Varos, Divcibare, nisu daleko a nisu ni toliko urbane koliko Zlatibor i Kopaonik. Pa recimo manastiri u Ovcarsko Kablarskoj klisuri ka Uzicu.

Fruska gora, manastiri, vinogradi, domaca kuhinja...

Hiljadu je varijanti samo treba probrati

Ako mi jos nesto padne na pamet javim.

Imate li vi neku ideju šta da joj predložim?

Da se napiju.

A mesta za to mozes da biras.

Kazes da bi voleli prirodu.Priroda ce im dosaditi posle nekog vremena.Treba tu ipak i malo zabave.Ipak ce doci na (godisnji) odmor,dakle odmor od svakodnevnog zivota ;)

Na 1. mestu sto stranci vole u Srbiji je dobar provod i naravski opustencija koja ide uz sve to i to sve za male pare,pa

skoro za DZ.  ;)

Na 2.mestu je sve ostalo  ;D

Naravno, hrana (roštilj) i piće (rakijica), noćni život (pogotovu Beograd), što se tiče obilazaka, Đavolja Varoš je dosta zanimljiva, Srbija je prelepa ima dosta mesta na koje možeš voditi prijatelje, samo neka oni dođu :)

Ovcarsko Kablarska Klisura je nesto sa najvise sadrzaja u okolini... Pecanje, penjanje, priroda, manastiri, alkoholisanje, lecenje... Sta god hoces... Inace nema ovde neznam cega sto bi mogla da im pokazes. Ti tvoji drugari su odrastali u zemljama sa dosta boljom turistickom ponudom od nase... Mozda ce im se dopasti jeftin duvan i alkohol.

• 4 weeks later...
  • Author

Hvala svima! Predložiću im nešto od vaših ideja, valjda će im se svideti  :D

• 1 month later...

Mayche, mora da si iz Vojvodine.....meni je takav smor i Palic i Subotica a  i vina su previse kisela....valjda nama brdjanima sa zapada Srbije vise leze brda i reke od ravnice :)))

Fakat je da uz odg. krajolik uvek idu neizostavno hrana i pice !  ;)

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Pozdrav svima,

Ovo je moj prvi post na vasem forumu. Nadam se da cu biti u prilici da razmenjujem informacije sa vama u buducnosti, a za pocetak - posto trazim ideje za jedan kraci tekst za strani sajt - sam htela da pitam da li neko od iskusnih putnika forumasa moze da preporuci mesto/kraj u Srbiji, na Kosovu ili u Crnoj Gori  koje bi bilo sjajno posetiti u januaru, sa obrazlozenjem.

Hvala unapred!

Brana

Nisam turizmolog Brano,pa ti ne mogu pomoci.Al valjda ce neko drugi.

Nego,imao sam neke usputne goste (preko ovih sajtova za ugoscavanje) i...uglavnom se ljudi interesuju za:1. hranu,2. pice,3. provod,4. neke legalne i ne-toliko-legalne supstance.

Imali vi svi stav prema svemu navedenom ovakav il' onakav,pretpostavljam da je to sustina.Pored naravno smestaja (gde ce prenociti).

• 2 weeks later...

Naleteh na jedan dobar video o Srbiji i tome šta se u Srbiji može videti pa bacite pogled:

Naleteh na jedan dobar video o Srbiji i tome šta se u Srbiji može videti pa bacite pogled:

@milos87

odgledala sam Spot, i pitam se, sta je TO što se u Srbiji može videti, a ne moze u drugim, dragim nam, il  nedragim nam zemljama?

• 4 weeks later...

Svesni smo da je gastronomija jedan od najpopularnijih i time najvaznijih aspekata danasnjeg turizma..

Samo kad gledam 24kitchen i one fore putovanja sa naglaskom na hranu, odmah se setim-Srbije  klanj:: to je pre svega ono sto bi stranci trebali doziveti..

od destinacija, meni je recimo privlacan Djerdap..

Slazem se sto se tice gastronomije, a dodao bih i muziku koja je za ceo region veoma karakteristicna i drago mi je sto je konacno primecena na nekoj svetskoj sceni.

Takodje tu je mesavina praistorijskog, rimskog, vizantijskog, srpskog srednjovekovnog, turskog, austrijskog, srpskog novovekovnog istorijskog nasleđa. Retko koja zemlja van naseg regiona moze da se pohvali (mozda bi bilo prikladnije reci pozali, posto je dobar deo ovih uticaja uteran silom) ovolikim brojem kulturnih uticaja koje se u njoj preplicu.

• 3 weeks later...

Ovaj novi moderator je toliko fin kao da je iz Finske,a ne iz NS  :spot:

fascinantno je u kojoj meri neko iscitavanje Foruma poistovecuje sa "vodjedjem ljubavi"?!

i, zbog dece..ponavljam..

sta je TO što se u Srbiji može videti, a ne moze u drugim zemljama?

Šta god da si mislila s onom inicijalnom porukom o ženama, pretvorilo se u sasvim neprimerenu razmenu "duhovitosti" koja je završila s prostitucijom u Budimpešti.

Možda je "žene kao deo turističke ponude" i legitimna tema, ali sigurno ne na način na koji se ovde vodila.

Od vasih pelikan  gumica nisam uspela da propratim razmenu tih "duhovitih" postova, tako da u istoj nisam ni ucestvovala, a zasigurno  je da ni S od reci ljubav, ili te vase prostitucije na bilo kojoj tacki z. kugle  nisam pomenula..

I da vam kazem..da mi niste obrisali vise od 10-ak poruka cak i na skroz bezazlenim al okej temama, sad bih bila pocastvovani clan - drugar`ca kratkoprugas! :)

edit - bolje se vratimo Srbiji, Tema je vrlo lepa i interesantna, te je steta da je kvarimo i ne cujemo i kvalitetniju razmenu misljenja..

sta Vi mislite? :)

Posto nema teme - Sta im ne pokazivati/Gde ih ne voditi, evo ovde cu.

Redovan komentar mojih prijatelja nakon posete Srbiji (ovo je samo poslednji u nizu, iz Australije):

"The only thing I didn't like about BG was that it seems to be compulsory to smoke indoors."

Ne znam ni sto su uvodili one crne i bele znakove, kad su svi ionako pusacki i retko koji ima dobar ventilacijski sistem.  :(