Jump to content

Featured Replies

Dakle, posto si rekao da nisi "bas otkazao na vreme", znaci nisi otkazao na vreme i booking. com nema nista sa tim. Ti si MORAO da procitas uslove rezervisanja pre nego sto si kliknuo na "yes", i sami tim booking.com, kao posrednik nema nista vise sa tim.

To se podrazumeva, u mom slucaju je ispostovana procedura i otkazan je hotel na vreme.

da, mislila sam na Milanceta koji je rekao da nije bas ispostovao proceduru, kao sto se videlo i da nije, kao sto nije ni obratio paznju na "predautorizciju", odnosno da neki hoteli "rezervisu sredstva" za jedno nocenje, ili koliko je vec u pravilima navedeno. Dakle, rezervisanje , posebno preko bookinga je sigurno, ali se MORa obratiti paznja na to "besplatno otkazivanje do tog i tog datuma. Njih se ne tice sto si ti mislio da je uobicajeno 24 sata ili 7 dana. To zavisi od politike hotela. Recimo meni je za smestaj u Grckoj otkazni rok cak bio 2 nedelje bez placanja penala. Ali, cena je bila bar 30% niza nego ona kad je otkazivanje 24 sata pred dolazak.

Danas, 7 dana pre puta, odlučio sam se za hotel i krenuo da otkazujem, i tu me dočeka da kod par hotela i 7 dana ranije nije dovoljno da se otkaže bez troškova ! od 50-100% cene, sve zajedno ima sigurno 500 evra.

Opa.

Pa koliko si ti to hotela onda rezervisao?100 komada?

Jedno 30, sve visoko ocenjene sa odgovarajućom cenom i lokacijom, kako bih ih imao na jednom mestu i sistemom eliminacije odabrao pravi. Suma je i preko 1000evra, jer se mnogi hoteli upravo bave time da "pecaju" neoprezne turiste, koji naviknuti na nepisano pravilo o otkazu do 24h pre dolasku i naplati prve večeri i ne sanjaju da će ovi i 10 dana pre dolaska naplatiti pun iznos za boravak, koliko god dana bilo.

Pravo rešenje, debitna kartica bez novca na računu ili slična internet kartica koja se ne može koristiti na pos terminalu.

Pravo rešenje, debitna kartica bez novca na računu ili slična internet kartica koja se ne može koristiti na pos terminalu.

Pravo je rešenje pročitati uslove i pridrižavati ih se.

Moguće su komplikacije.

Tvoja debitna kartica je vezana za ime i prezime , tako da razmisli da li ces ikad vise moci preko bookinga da rezervises smestaj. PRavila uvek postoje, i uvek su jasno naznacena, i uvek moras da kliknes da se slazes sa uslovima, tako da...

I otkazao 7 dana pre predviđenog dolaska.

A ako je to neki problem  Bookingu, zašto ne izlazi obaveštenje tipa " već imate rezervisan smeštaj u tom periodu u tom i tom periodu"

ps

Ne kažem da nisam pogrešio, iako niko nije oštećen, realno, samo ne treba stvarati neku famu oko toga, niko mene ili nekog drugog neće ni hapsiti ni juriti i mnogi , znam pouzdano, koriste prazne kartice na bookingu, ozbiljni hoteli provere karticu, pa ako im je gužva i treba im soba, oni otkažu rezervaciju, ovi koji zvrje prazni, čekaju gosta.

Evo još malo na temu booking.com i poštenih hotelijera, uz poruku "ko se sam čuva i Bog ga čuva"

http://www.complaintsboard.com/complaints/bookingcom-c238032.html

Milance, cuvaj se ti, kad rezervises milion hotela, budi malo odlucniji pa, bar ja tako radim, uvek rezervisem jedan koji mi iole odgovara i po ceni i poziciji i ostalom, a da mogu da ga otkazem do sedam dana do polaska, a u medjuvremenu jurim promociju, ili neki povoljniji smestaj. Ako ga nadjem, otkazem onaj prvi, a ako ne odem u taj hotel koji sam prvo rezervisala. Ne shvatam da rezervises nekoliko hotela za jedno mesto i posle se pogubis kad sta treba da otkazes. A to sa blanko katticama i slicno, to necu da komentarisem. I treba da znate da booking.com je posrednik i booking.com ne skida novac nego hotel. Oni mogu da posreduju ukoliko nisu ispostovane obaveze sa obe strane i to je to. Booking.com za svoje usluge uzima proviziju od hotela.

• 2 months later...

Pozzz svima,imam jedno pitanje,naime,rezervisao sam hotel bez kartice i bilo kakve naknade,ali sam morao da otkazem rezervaciju bukvalno posle sat vremena.Glavni problem je to sto nisam video znak pitanja a znaci da ce mi otkazivanjem smestaja naplatiti 120 e???!!! Pitanje je na koji nacin i koje su to fore?! Da li neko ima takvo iskustvo?hvala

Pa kako da ti naplate kad nemaju broj tvoje kartice?  :)

Sta tacno pise kad kliknes u znak pitanja?

Ja imam iskustva sa otkazivanjem i sa karticom i sa depozitom, uvek mi je sve redovno vraceno i to u valuti i datumu placanja.

• 1 month later...

Jeste bio bag, ali to nije razlog da se ospe drvlje i kamenje i prica kako ce svi da vas pokradu ako samo i pokusate nesto da kupite online. Ima i bagova sa cenama aviokarata na ponekim sajtovima, pa covek kupi karte za bagatelu, ali tad novinari ne zovu da se kupuje online :)

Najbolje je kupovati u agencijama! One nikad ne baguju  ::crazy: