Jump to content

Featured Replies

Posted

zdravo svima.ja se zovem riste iz makedonije,inace zivim u crnoj gori.

planiram jednu avanturu po primorje autostop i kapmovanje.

ovo je moj predlog da se krene posle 15jula iz crne gore.

u svaku drzavu da posetimo par gradova i plaze.

plan je ovako,moze i promene naravno. :)

crna gora-adabojana ulcin,budva,kotor i hercegnovi.

hrvatska-dubrovnik,split,sibenik,zadar,rijeka.

slovenija-koper....

italija-trieste,monfalcone,venezia,chioggia,ravenna,ancona,pescara,bari i sa brodom da se vratimo u bar crna gora..

• 2 weeks later...

Ako već praviš takvu turu, do Istre i dalje, kako nisi planirao Rovinj? Pogotovo ako si stvarno nudista.

U Rijeci postoji samo jedan kamp - Preluk (nije nudistički). Na samoj granici Opatije (i Istre). Jeste predivna lokacija i mora da je jeftino, ali je veoma niske kategorije i daleko od bilo čega (nema ni ljudske prodavnice). Alternativa je kamp u Ičićima, koji bi trebalo da je daleko bolji, ali tamo nisam bio.

Takođe, ima lepih kampova pre Rijeke, npr oko Crikvenice i Novog Vinodolskog, a posebno ako pređeš malo i na Krk. Pretpostavljam da ti to ne bi bio problem, jer sav ovaj put sigurno ne planiraš za manje od mesec-dva. :) Btw, na kraju Rajske ceste kod Malinske (između Malinske i Njivica) postoji nudistički deo.

Naravno, svakako je zanimljivo obići i Opatiju (mada sigurno ne zbog gradske "plaže"), a trebalo bi obići i Učku, Motovun i Grožnjan. Naravno i Pula ima svojih aduta (uglavnom rimski ostaci + Brioni), mada nije posebno turistički orijentisana.

U Trstu ne znam za kampove, ali imaju predivan priobalni pojas na putu do zamka Miramare (koji je fenomenalan).

I ne znam da li te zanima da malo i razgledaš gradove i krajeve po kojima prolaziš. Mislim da svaki ima nešto zanimljivo i vredno gledanja i istraživanja, s tim da bi ono najvažnije verovatno mogao da uguraš u 2 sata, da se ne zadržavaš previše.

Za mnoga mesta u Istri i okolini (plus Krk) imaš filmove iz mog MTB Street view serijala, pa pogledaj ako te zanima - http://www.youtube.com/user/srdjanIcanic. Ja bih izdvojio Rovinj, Grožnjan i Opatiju.